![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=7o7UGLTauHI Cât privește faptul că îngerul i-a spus că e plină de har, asta nu înseamnă că nu avea păcatul strămoșesc asupra ei; acel har trebuie altfel interpretat, de exemplu și preoții ortodocși au har, asta neînsemnând că sunt lipsiți complet de păcate ! Faptul de a avea har este un dar de la Dumnezeu, un dar care trece chiar și peste mai multa sau mai puțina păcătoșenie a unui om. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am zis ca in doctrina catolica sfanta Fecioara nu ar fi fara pacatul stramosesc, dimpotriva, la catolici asa este, am zis doar ca nu a fost conceputa fara contributie barbateasca asa cum a fost conceput Iisus, doar din Fecioara Maria si Duhul Sfant. In Evanghelie scrie ca toti cei care il recunosc pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu au in ei Harul, trupul nostru este Templu al Duhului Sfant, dar asta nu inseamna ca si suntem cu totii plini de Har, ca avem Har cu gramada, ca sa ma exprim mai clar, ci avem si noi putintel, dar nu suntemi plini de Har asa cum a fost Sfanta Fecioara ca sa plecam si cu trupul in Cer asa cum s-a intamplat cu Sfanta Fecioara. Si proorocii aveau Har, si Sfantul Ioan Botezatorul avea Har, si o gramada de sfinti crestini aveau har, dar pana acum nu am auzit de nici unul din ei sa fi plecat in Cer cu trup cu tot, iar daca asta s-a intamplat cu Sfanta Fecioara, trebuie sa fie un motiv. Eu nu stiu daca Maica Domnului a fost fara pacat stramosesc asa cum zice doctrina catolica, sau cu pacat stramosesc asa cum zice doctrina ortodoxa, de unde as putea sa stiu eu lucrul asta? As putea aduce argumente si pro- si contra, si cu asta ce rezolv altceva decat schisma intre cei pro- si cei contra? Pot insa sa spun ca a o venera pe Sfanta Fecioara nu este niciodata prea mult, niciodata nu o sa pot sa ii multumesc pe cat merita pentru ceea ce a facut si pentru mine, asa ca, faptul de a o considera fara pacat stramosesc nu poate sa fie rau nici daca ar fi gresit ca idee, ci arata doar o stima deosebita pentru Sfanta Fecioara, si eu cred ca o merita din plin! Last edited by adiandrea6; 26.08.2010 at 22:45:36. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Îmi amintesc din anii coplăriei mele, cât de mirat am fost când am aflat că pământul este rotund. Prima reacție a fost "așa ceva nu se poate !". Cum să fie rotund, când eu văd bine că este plat ? A urmat o ploaie de întrebări (îmi amintesc de una: cum fac oamenii să nu amețească stând cu capul în jos). Cei mai mari s-au străduit să îmi răspundă câte ceva, dar mi-au spus că am să înțeleg când voi mai crește. Și i-am crezut, chiar dacă îmi părea rău că nu mai cresc odată mai repede, ca să înțeleg. Tot așa este și cu dogmele: nu le înțelegem acum, dar le vom înțelege.
|
|||
|
|||
|
Mantuiti-va pe voi si veti afla !
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Fii mai explicit că nu prea am înțeles ce vrei să spui. Eu nu am spus că maica Domnului nu este o mijlocitoare înaintea Fiului Său pentru cei care au nevoie și îi cer ajutorul; dar asta nu înseamnă cu nici un chip că maculata sau imaculata concepție ar avea vreo semnificație pentru mântuirea noastră. Mântuirea ne este doar prin Iisus Hristos. Sfinții sunt și pot fi mijlocitori înaintea Fiului, însă mântuirea ne este numai prin Iisus Hristos.
Last edited by kesarion_breb; 27.08.2010 at 00:18:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Sfintii parinti find vazatori cu Duhul nu au avut probleme in a intelege in ce "stare" s-a aflat Maica Domnului...Deci prefer sa-mi insusesc punctul lor de vedere...Nu-mi pot permite sa am un punct de vedere personal sau sa fac eu o analiza
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||