Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2010, 17:20:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul
"SUNTEM CE AM FOST, VOM FI CE SUNTEM!

Nu ne-am supus nimănui niciodată. Ne-am plecat uneori în furtună ca să nu fim frânți, dar în inimă ne-am păstrat libertatea întreagă. Au venit peste noi tot felul de neamuri și toate s-au dus, noi am rămas. Suntem și acum după două mii de ani ce-am fost de la bun început, adică români. Libertatea ce-o strângem în adâncul sufletelor noastre arde pentru un viitor mare ce nu ni se poate refuza." - Mihail Gh. Bujor (Ghebu)
Cine-i Ghebu ăsta că nu are nici un contact cu realitatea. Topicul acesta e penibil.

Sfârșitul României a venit, românii au adoptat (cei mai mulți dintre ei) cultura țigănească prin intermediul muzicii, s-au țigănizat, iar în două-trei decenii tineretul României va fi alcătuit majoritar din țigani. Când vor realiza ce urmează, cei mai mulți români tineri vor pleca din țară iar cei care vor rămâne vor trăi într-o societate caracterizată de infracționalitate, insalubritate și poate și mai rău.
Vechi 25.08.2010, 18:05:22
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Implicit

"…patria și ortodoxia sunt "grădina Raiului" dată nouă de Dumnezeu să "lucrăm în ea și să o păzim" (Facere 2,15) cu sfințenie." - Părintele Cleopa
Vechi 25.08.2010, 18:15:56
Senior Member

Implicit

sfiosule,

"M-am născut pe 25 septembrie 1970.
În 1989 aveam 19 ani. Formulați-vă dumneavoastră răspunsul la întrebarea dacă am fost sau nu un susținător fervent al comunismului." - Mihail Gh. Bujor (GHEBU)
Vechi 25.08.2010, 18:24:28
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit lumini si umbre !

Din jurnalul locotenentului (ulterior devenit celebru !) Erwin Rommel, participant al campaniei din oltenia si moldova,anul 1916 :
" ostasii romani se predau foarte usor si renunta sa mai lupte, de aceea e foarte usor sa faci prizonieri, chiar si cu o unitate mica !"
" ostasii romani arunca armele cand ne vad, si refuza sa mai lupte, ofiterii lor sar la ei si ai lovesc cand vad asta, pentru a relua lupta "!

uimitor ,nu ?!
nu asta era isoria pe care o stiam !

desigur, ca pisica care isi ascunde... in nisip, si noi romanii,datorita ideologiei paguboase comuniste,nu am fost invatati sa privin istoria nationala critic,si sa vedem ca ea are multe lumini,si fapte glorioase ,dar si multe umbre,de care in general s-au ferit ca draku de tamaie sa le pomeneasca !

un popor contradictoriu, asa ar reiesi, ca si concluzie !
Vechi 25.08.2010, 18:31:59
Senior Member

Implicit

"Traditie1,

A te îndoi de viitorul patriei tale este un act de trădare.
Afirm asta în principiu fără referire la Dv..
Cine sunt eu? Un om simplu atașat afectiv de patria și națiunea sa." - Mihail Gh. Bujor (Ghebu)
Vechi 25.08.2010, 18:35:35
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cine-i Ghebu ăsta că nu are nici un contact cu realitatea. Topicul acesta e penibil.

Sfârșitul României a venit, românii au adoptat (cei mai mulți dintre ei) cultura țigănească prin intermediul muzicii, s-au țigănizat, iar în două-trei decenii tineretul României va fi alcătuit majoritar din țigani. Când vor realiza ce urmează, cei mai mulți români tineri vor pleca din țară iar cei care vor rămâne vor trăi într-o societate caracterizată de infracționalitate, insalubritate și poate și mai rău.
Mult adevar, si o viziune lucida,asupra situatiei,pentru care te felicit !
Problema noasta ca si neam este ca nu avem unitate rasiala, si suntem alcatuiti din prea multe natii si etnii ,ce au trecut, odata cu migratiile pe aici !
de aceea si trasaturile contadictorii !
Totusi, cred ca romanii autentici mai exista, si ei ca urmasi ai legionarilor romani,. is niste oameni adevarati, care nu vor pieri niciodata !
Ei sunt nucleul tare al acestui popor, corcit si diluat cu sange strain ! Si acest nucleu tare, se va mentine,pentru ca are forta stramosilor romani,care au cucerit lumea, si au supus popoarele barbare !
Vivat, crescat, floreat !
virtus ,fides, pieta !
Vechi 25.08.2010, 19:34:29
Senior Member

Implicit

Radu32,

"Îngăduiți-mi să răspund la postarea Dv. "lumini și umbre!" citându-l pe Nicolae Iorga:

"Apărarea trecătorilor noastre, în octombrie 1916, de soldați fără arme [corespunzătoare] (...) va rămâne una din faptele mari ale istoriei morale a omenirii. La Olt, la Jiu, la Câmpulung, la Predealul scăldat de sânge, în pădurile muntelui Bratocea, ca și la pasurile Vrancei, Oituzului glorios, la toate drumurile din Carpații moldoveni, până la Dornele prinse de austrieci (...) s-au dat lupte de care cei mai mari dintre strămoșii noștri ar fi putut să se mândrească.
Aceia pe care comunicatele germane îi înfățișau „apărând îndărătnic pământul patriei” trebuiră să facă loc pe încetul apăsării. Totuși numai la Jiu, și aceasta după nimicirea unei întregi divizii bavareze, (...) se putu răzbi; încleștarea în munții acoperiți cu zăpadă costă pe dușman multe pierderi, între care a unui general și a unui prinț dintr-o dinastie domnitoare (pe altul l-am înmormântat în Dobrogea)."

Marele, incontestabil, Erwin Rommel, în jurnalul său, încerca să îndulcească pilula.

Un an mai târziu, în 1917, pentru germani situația pe frontul românesc devene dramatică.

Conduși de generalul Averescu și luptând exemplar soldații noștri obțin în 25 iulie 1917, victoria de la Mărăști.
Atunci Mackensen atacă cu unsprezece divizii la Mărășești, dar pierzând jumătate din efective a trebuit să se recunoască învins. Deviza noastră „pe aici nu se trece” nu a fost o vorbă în vânt. Siretul a fost, cum spunea același Nicolae Iorga, „granița de netrecut a energiei românești”. Lupta de la Mărășești a durat două săptămâni și în timpul ei s-au remarcat generalii Cristescu și Ieremia Grigorescu.

Cât de gravă a fost pentru germani situația pe frontul Siretului o atestă și faptul că la fața locului a trebuit să se deplaseze însuși împăratul Wilhelm al II-lea.

Sub pretextul abordării "critice" a istoriei ni se distruge respectului de sine și se încearcă adormirea conștiinței noastre națiopnale. De ce? e o întrbare la care vă rog să găsiți Dv. un răspuns." - Mihail Gh. Bujor (Ghebu)
Vechi 25.08.2010, 19:43:10
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Din jurnalul locotenentului (ulterior devenit celebru !) Erwin Rommel, participant al campaniei din oltenia si moldova,anul 1916 :
" ostasii romani se predau foarte usor si renunta sa mai lupte, de aceea e foarte usor sa faci prizonieri, chiar si cu o unitate mica !"
" ostasii romani arunca armele cand ne vad, si refuza sa mai lupte, ofiterii lor sar la ei si ai lovesc cand vad asta, pentru a relua lupta "!

uimitor ,nu ?!
nu asta era isoria pe care o stiam !

desigur, ca pisica care isi ascunde... in nisip, si noi romanii,datorita ideologiei paguboase comuniste,nu am fost invatati sa privin istoria nationala critic,si sa vedem ca ea are multe lumini,si fapte glorioase ,dar si multe umbre,de care in general s-au ferit ca draku de tamaie sa le pomeneasca !

un popor contradictoriu, asa ar reiesi, ca si concluzie !
Daca vei vizita Mausoleul de la Marasesti, vei gasi dovada ca romanii nu au fost lasi- e usor sa arunci cu noroi- si-au lasat oasele sa albeasca pe campul de lupta- eu insumi am mormantul strabunicului acolo. In urma lui a ramas bunicul, in varsta de un an, el insusi decorat in razboi.
Vechi 25.08.2010, 20:12:49
bmd
Guest

Implicit Draga Mihai....

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul
citându-l pe Nicolae Iorga:

"Apărarea trecătorilor noastre, în octombrie 1916, de soldați fără arme [corespunzătoare] (...) va rămâne una din faptele mari ale istoriei morale a omenirii. .......de care cei mai mari dintre strămoșii noștri ar fi putut să se mândrească.

Marele, incontestabil, Erwin Rommel, în jurnalul său, încerca să îndulcească pilula.
.....sincer imi place de tine. Tineretea e nebunie dar e o nebunie frumoasa. Omul are idealuri, crede ce-l favorizaza sau favorizeaza confirmarea propiilor opinii. Viitorul unei tari se bazeaza pe tinerii ei si e bine ca macar declamativ iti iubesti tara.
Acum noi astia mai batrini am trait propaganda pe viu. Am invatat ca istoria este scrisa de cine conduce, de cine a cistigat si mai ales ca ea nu trebuie sa aibe vreo legatura cu adevarul.
Adevarul numai Dumnezeu il stie! Cu siguranta au fost eroi in razboi si tot cu siguranta au fost destui si care n-au fost eroi! Sincer cind un istoric roman scrie despre romani ma indoiesc ca poate fi obiectiv! Accentul se pune pe roman; tu esti prea tinar da noi sintem cei mai cei in lume si doar hotii si ghinionul fac sa nu fim recunoscuti ca atare.
Cind un ofiter german scrie in jurnalul lui un raport poti fi sigur ca-i mult mai conform adevarului decit adevarului istoricului roman. Dar sa presupunem ca minte! Oare ar mintii in defavoarea sa? Adica dusmanul e vai de capul lui dar noi am fost eroi luptind cu asa dusman? Prea putin probabil!
Cum o fi fost in primele doua razboaie cu romanii stie doar cel care a trecut prin ele. Eu nu! Si nici tu! Dar amindoi am trecut prin asa zisa revolutie din 89. Cei mai multi romani au facut-o in fata televizoarelor. Unii nu riscau sa vorbeasca macar impotriva lui Ceausescu nici dupa ce acesta fusese impuscat!
Pe japonezi i-au oprit cu bomba atomica desi era clar ca razboiul este pierdut; pe noi n-a fost nevoie pentru ca am tradat si am trecut de partea cistigatorilor! Acum cit de inteleapta a fost miscarea asta se poate vedea: uita-te la statele care au pierdut si la noi cistigatorii!
Vechi 25.08.2010, 20:25:44
Scotianul
Guest

Post MARASESTI: ,,Atacul in camasile albe"

http://www.presamil.ro/OM/2006/47/08.pdf

Last edited by Scotianul; 25.08.2010 at 20:29:31.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 19:48:25