Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 14:34:24
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Mie mi se pare foarte greu sa spun ce inseamna a fi sarac. Sau a fi bogat.
A fi sarac d.p.d.v. material, in general, inseamna a nu avea nimic al tau. Asa sunt monahii. Asa sunt boschetarii (de pretutindeni). Asa sunt cei pe care o inundatie, incendiu sau cutremur i-a ruinat.
In Romania, sa fi sarac se poate defini in multe feluri. Depinde cine da definita.
Ca sa fie corect ar trebui sa te raportezi la un etalon de normalitate. Dar care este acela? Cam cum ar fi o situatie materiala normala a unei familii cu 2 copii?
Nimeni nu poate raspunde corect.
Eu zic despre fam mea ca avem o situatie materiala normala. Copii mei zic ca suntem saraci. Vecinii mei de la tara (unde locuieste mama) zic ca suntem bogati. Sarmanii pe care-i mai miluiesc uneori ne considera de-a dreptul "bogatasi".
No, cine are dreptate?
Din punct de vedere duhovnicesc mi-ar fi mult mai usor sa spun daca suntem saraci sau bogati.
Cand spui sunt sarac,te poti referi la faptul ca nu ai o masina la fel de buna ca a celorlalti,sau ca nu ai un tv cu plasma,sau copiii sa spuna ca nu au suficiente dulciuri sau alte bunatati,bicicleta etc ,ceea ce logic este fals,insa noi ne consideram saraci daca nu avem ceea ce ne-am dori sa avem insa nu reusim.
Ceea ce detinem este trecut cu vederea,nu mai este perceput corect,doar altii care au mai putin decat noi ne invidiaza la randul lor.Cam asta e !
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:37:11
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Oamenilor nu mai vorbiti prostii caci cum zice parintele Arsenie Papacioc: NU NESOCOTITI DARURILE LUI DUMNEZEU. Mare pacat este. Iti ia Dumnezeu totul. Fiti multumiti asa cum V-a lasat Domnul caci toate sunt facute pentru mantuirea voastra, trebuie doar sa vreti. Incheiati subiectul asta ca nu isi are sensul. Mai uitati-va un pic ce este Duminica la biserici de oameni saraci, si apoi gandeste-te ce inseamna sa fi sarac, nu cu masini, plasme etc... Iertati-ma.
Vechi 24.08.2010, 14:45:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TreciLaRugaciune Vezi mesajul
Oamenilor nu mai vorbiti prostii caci cum zice parintele Arsenie Papacioc: NU NESOCOTITI DARURILE LUI DUMNEZEU. Mare pacat este. Iti ia Dumnezeu totul. Fiti multumiti asa cum V-a lasat Domnul caci toate sunt facute pentru mantuirea voastra, trebuie doar sa vreti. Incheiati subiectul asta ca nu isi are sensul. Mai uitati-va un pic ce este Duminica la biserici de oameni saraci, si apoi gandeste-te ce inseamna sa fi sarac, nu cu masini, plasme etc... Iertati-ma.
Dragul meu ,mai lasa vocea asta de preot,si te apuca sa tii morala pe forum.
Acest subiect este unul foarte interesant si cred ca s-au surprins multe aspecte importante si utile.
Daca pentru tine e rezolvata situatia,mai bine ne-ai spune cum ai reusit sa faci acest lucru,nu sa faci indemnuri generale cu o autoritate pe care nu o detii.
Omul nu este multumit cu ce are,observa mai greu pe cei nevoiasi,acesta e adevarul si trebuiesc multe pilde,spor duhovnicesc si mult tact ca sa putem fi multumiti cu ceea ce avem.
Cred cu tarie ca NICIUNUL din cei care sunt pe forum nu sunt complet multumiti cu ceea ce au,chiar daca pot afirma contrariul.Eu cred ca aceasta multumire si lasare completa in voia lui Dumnezeu nu o au decat oamenii foarte sporiti,pe cale de a deveni sfinti.
Asa ca TrecilaRugaciune am pentru tine un sfat: TrecilaSmerenie :) Asta nu inseamna ca eu sunt smerit :)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:47:52
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Acest subiect este unul foarte interesant si cred ca s-au surprins multe aspecte importante si utile.
Daca pentru tine e rezolvata situatia,mai bine ne-ai spune cum ai reusit sa faci acest lucru,nu sa faci indemnuri generale cu o autoritate pe care nu o detii.
Omul nu este multumit cu ce are,observa mai greu pe cei nevoiasi,acesta e adevarul si trebuiesc multe pilde,spor duhovnicesc si mult tact ca sa putem fi multumiti cu ceea ce avem.
Cred cu tarie ca NICIUNUL din cei care sunt pe forum nu sunt complet multumiti cu ceea ce au,chiar daca pot afirma contrariul.Eu cred ca aceasta multumire si lasare completa in voia lui Dumnezeu nu o au decat oamenii foarte sporiti,pe cale de a deveni sfinti.
Asa ca TrecilaRugaciune am pentru tine un sfat: TrecilaSmerenie :) Asta nu inseamna ca eu sunt smerit :)
Imi cer iertare, eu nu am incercat decat sa vin cu un sfat folositor nu din ce stiu eu, caci eu nu stiu nimic, ci din ce am inteles de la oameni sfinti. Doamne Ajuta.
Vechi 24.08.2010, 14:53:47
Banned

Implicit

Citat:
Imi cer iertare, eu nu am incercat decat sa vin cu un sfat folositor nu din ce stiu eu, caci eu nu stiu nimic, ci din ce am inteles de la oameni sfinti. Doamne Ajuta.
Daca vrei sa dai un sfat ,te-as intreba urmatoarele:

1.Ai familie ,copii,ca sa stii ce multe probleme apar in aceasta situatie ,financiare?

2.Esti in postura de a da aceste sfaturi,traiesti modest si esti multumit cu starea pe care o ai?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:57:17
Member

Implicit

Citat:
Daca vrei sa dai un sfat ,te-as intreba urmatoarele:

1.Ai familie ,copii,ca sa stii ce multe probleme apar in aceasta situatie ,financiare?

2.Esti in postura de a da aceste sfaturi,traiesti modest si esti multumit cu starea pe care o ai?
Eu sunt cel mai mare pacatos. Gandul mi-a spus ca trebuie sa va zic acestea.Daca v-am gresit va rog iertati-ma. Nu, nu am familie nici copii. Faca-se voia Domnului.

Last edited by TreciLaRugaciune; 24.08.2010 at 15:04:32.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:00:22
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
De fapt discutia se poarta tocmai pentru a ne da seama ca nu suntem chiar atat de saraci pe cat credem.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:04:21
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
Sa ne multumim cu ce ne-a dat Dumnezeu- sunt oameni mult mai bogati decat noi, dar sa nu iutam cati sunt mult mai saraci decat noi. Fara sa mint, ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a daruit in viata.Doamne ajuta!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:05:00
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Il avem pe Dumnezeu...nu suntem saraci.....altele sunt de prisos....sa avem incredere in El si puterea Sa .......Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:11:44
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Nu, nu suntem saraci, Anca, doar traim intr-un sclavagism modern, muncim doar pentru a supravietui la modul cel mai adevarat al efortului sustinut pentru supravietuire.
Tocmai ma gandeam zilele acestea cat oare o sa-mi vina factura la energie electrica, avand in vedere faptul ca am tinut aerul conditionat pe perioada caniculara, atat cat am putut cu putinta sa economisesc si sa reduc acest fapt la necesitate. Cu siguranta ca factura va fi cu 6 zero-uri in rol ( am mai patit ), iar acest lucru este strigator la cer.
Cum se poate sa platesti o factura la curent egala cu 50 % din salariul mediu pe economie ? !
In Japonia curentul electric consumat de aerul conditionat pentru o ora este de 20 de yeni, echivalentul a 50 de bani de-ai nostri, iar ventilatorul consuma 2 yeni/ora, echivalentul a 5 banuti de-ai nostri, iar acestea in conditiile in care salariul mediu pe economie acolo este de 400-500 de mii de yeni pe luna.
Sa presupunem ca aerul conditionat este un lux, atunci, cum ramane cu caldura pe timpul iernii, aspre, de altfel, care ajunge la un salariu mediu pe economie/luna ?
Asta nu inseamna saracie ? Poate ca voi cei care ati plecat considerati sursele de existenta primara o rutina, o decenta...aici insa, ele reprezinta un lux.
De mancare nu mai vorbim......o familie ( cu un copil ) consuma doua salarii medii pe economie/luna, doar pentru mancare, si aceasta cu economie.
Ne mai trebuie ceva ? Nu, de haine, lucruri de igiena si altele nu mai vorbim, acestea tin de o existenta umana fireasca care nu se pune la socoteala in tara asta de DOI BANI .

Last edited by ory; 24.08.2010 at 15:16:32.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09