![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum poate n-ai vazut, mie-mi plac animalutele, chiar si capritele si nu vreau sa moara nici macar ele (din acest motiv refuz sa mananc pastrama si alte hoituri la gratar). |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu este pacat sa ramai in tara, este o datorie!!!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Ce noroc ca Iosif n-a tinut cont de aceata datorie, apoi nici Iisus ca sa nu mai vorbim de ucenicii lui din toate vremurile.
Cam cum ii definesti tu Rodica pe cei care nu si-au facut datoria? De exemplu pe calugarii de pe Athos care aveau si au minastiri in Romania destule si locuri sa fie pusnici......... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ne priveste, pe noi cei plecati in straini, sa tinem legatura cu tara, altfel riscam sa ni se raceasca inima de tot, si sa devina sloi. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum eu am fost de doua ori in Athos dar n-am vazut pe nimeni nici la studii si nici la cursuri! "fuga" in Athos are alte motive dar nu doresc sa le discut aici.
Poate inima ta sa se raceasca Anca fara Romania/romani, pentru mine oamenii sint oameni indiferent daca-s romani sau nu, albi sau nu, ortodocsi sau nu. Sincer poti invata de la un ateu din vest de multe ori mai multe decit de la un ortodox din Romania. Noi vorbim si stim f. multe dar facem extrem de putine din ce stim. La ei este invers! |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, iti dau dreptate, ca altii au mai multa initiativa si experienta in multe domenii decat romanii. Un ateu poate fi un bun profesionist, si daca ai ceva de invatat de la el, foarte bie. Dar pentru mine Romania inseamna in primul rand lumea ortodoxa. Eu asta vreau sa invat si nu pot invata acest lucru nici de la ateu si nici de la strain, ci doar de la romanul, asa murdar si inaopiat, dar plin de credinta in Dumnezeu. Dealtfel drumurile mele invariabil merg spre manastiri si biserici, carora le duc dorul aici. Nu ma duc doar sa admir pictura, ci particip pe cat se poate la toate slujbele, lucru care ma umple de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum te eschivezi in a raspunde. Cei de pe Athos sint emigranti! |
|
|||
|
|||
![]()
Te-ai intrebat vreodata de ce a revenit?..daca menirea lui de sfint(necanonizat) era sa ramina acolo sa continue sa se sfinteasca din ce in ce mai mult slujind in paradisul monahal al sfintului munte?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare un exemplu nepotrivit. Punctul tau de vedere in legatura cu plecarea in afara nu mi se pare unul duhovnicesc. Aici avem parinti ,socri ,oameni in varsta care trebuie ajutati. Ca sa nu ajungem si noi ca fariseii din sf.Scriptura care spuneau "cu ce te-as fi putut ajuta?" Si Hristos i-a certat. Daca aveti cu ce trai ,adica "painea noastra cea de toate zilele" nu va recomand sa plecati ,mai ales ca nu stiti ce va asteapta acolo. Nu sunt de acord cu cei care pleaca si cand vin incep sa critice ,mai ales cei care sunt credinciosi. Simplul fapt ca nu iti place ceva ,te deranjeaza, spune ceva ,faptul ca nu stii sa faci fata la ispite. A critica tara si oamenii care stau aici e ca si cum ai critica parintii daca acestia au avut vicii ,ca sa dau un exemplu. Tot parintii tai sunt ,asa si tara asta tot tara ta este si Dumnezeu te-a lasat aici pentru ca aici te poti mantui. Doar daca nu esti de alta etnie ,atunci sa zicem ca nu esti legat prea mult de acest popor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
este un pacat sa emigrezi? | bmadalin | Generalitati | 308 | 28.09.2017 20:53:03 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
|