![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu incerci sa tragi o nuanta cu parerea ta mult fortata dar eu te intreb : inafara de cazul lui Iov si acelor citiva bogati din NT. , adica de fapt cei care cautau cu ardoare sa se mintuiasca poti tu sa mai dai exemple de bogati si care sa nu-si fi lipit sufletul lui de a sa avere ? Crezi tu ca bogatul care a avut ca scop stringerea de averi nu are sufletul legat de piatra asta de moara . Cred ca glumesti ! Tocmai de aceea a si spus Mintuitorul ca cu mare greutate va intra un bogat in imparatia cerurilor si ca mai degraba intra camila prin urechile acului decit un bogat in rai . Regula este , cu prea putine exceptii, ca inima sa se lipeasca in timp de avere o data cu cresterea ei . Doamna doctor, de ce incerci sa dai alt sens pericopei decit cel Hristic , mult prea clar, sau patristic ! Ce intorsaturi pe dos ar mai suporta o talmacire clar Hristica ! In schimb , bogatia cea mai mare a saracului este tocmai saracia care-l ajuta sa-si limpezeasca vederile, sufletul si dragostea in D.zeu . Din acest punct de vedere , monahii sunt exemplul desavirsit ori si mai bine pustnicii . Nu am auzit pina in prezent sa fi existat vreun pustnic putred de bogat sau de vreun bogat care s-a calugarit cu averea sa cu tot ! Mai sunt unele vorbe cum ca ar fi si asa ceva pe pamintul lui D.zeu dar sa nu crezi, nu este adevarat, sunt minciuni ! Apropos la idea ca au fost bogati care au ajutat saraci la nevoie si restul asemenea . Sa luam mare aminte la cuvintele lui Hristos la scena cu cei doi bani ai vaduvei. Una este sa dai din prisosul (din ceea ce-ti prisoseste !) si alta este sa dai singura ta avere punindu-ti astfel nadejdea in D.zeu . Crezi ca ambii daruitori se mintuiesc la fel ? pai faptele lor sunt la fel ? O tot dam cu dura-lelea cotita printre piersici , cind pericopele sunt talmacite admirabil de parinti si uneori explicate mot-a-mot de insasi Hristos ! Iarasi intorci discutia din condei , eu personal nu stiu de ce ai asemenea apucaturi, dind-o cum ca noi am intelege ca bogatia este ea rea prin sine , exact asa cum ai tinut sa o dai la intors si cu casatoria si calugaria , cu viata de cuplu si fecioria, cu zidirea femeii ca rea din facere , s.a.m.d. . Doamna profesoara, prea ne crezi invatacei ! Ma repet , nu stiu de ce ai atitudinea asta constanta ca si cum noi ceilalti acum descoperim mersul pe jos . In aceiasi evanghelie pe care am amintit-o din duminica trecuta , mai bine zis in cazania acestei evanghelii se spune clar , si eu am precizat asta clar in postarea mea (ia sa te intorci si sa recitesti !) ca bogatia in sine nu este rea sau buna ci numai intrebuintarea ei . Of, atita mosim cite o parerea si strigam unii la altii intre noi surzii incit suntem mai rau decit in Creanga : ,,... un mut stiga la un surd ... s.a.m.d. Dar sa iubim si sa iertam facindu-ne a crede ca iar ai gresit lasind tastatura pe mina...majordomului ! NB: te rog sa fi cu ochii pe tastatura ; nu o mai lasa la indemina oricui ! desigur frateste glumind ! Last edited by zaharia_2009; 23.08.2010 at 18:36:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca avem ochi, avem maini, picioare, o minte buna, daca sufletul ne-a ramas intreg si insetat de Dumnezeu, daca avem rabdare si stim sa fim recunoscatori, daca stim sa daruim - cum spunea Steindhart chiar din ce nu avem...daca avem nadejde si dragoste de Dumnezeu, nu suntem saraci- mai avem si de daruit si mai ales, sa multumim lui Dumnezeu pentru darurile lui alese, pentru grija pe care ne-o poarta noua, copiilor lui.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am timp sa mai dezvolt subiectul dar parerea mea este identica cu a lui Marius22 dintr=o postare putin inaintea postarii tale pe care o citez aici. Important este ce atitudine avem fata de bogatie si unde ne este adevarata comoara: in cer respectiv suflet, sau pe pamant? NB Desii apar bogatia sa stii ca nu am nici femeie de serviciu care face curat pe scara in fiecare zi si nici majordom ;-)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 16:59:38 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|