Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 00:00:22
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Exista multa lume amarata in Romania ,asta-i clar.Dar cum spunea cineva mai sus omul amarat nu se vaita,nu striga in gura mare,nu cerseste.Munceste si isi face griji pentru ziua de maine.Personal sunt sarac.Asa ma consider ,cu toate ca din punctul altora de vedere am mai mult decat imi trebuie.De partea cealalta nu am mai avut o zi libera de doua luni pentru ca am doua servicii.Unul din ele ma solicita foarte mult si ajung acasa obosit.Am multi prieteni care din cauza crizei au ramas fara serviciu sau au locuri de munca prost platite.Ma intreaba daca nu stiu de munca si eu le spun ca angajeaza la mine,salariul fiind modest la inceput dar creste exponential dovada fiind salariul meu.Vin doua trei zile dupa care nu mai vin pe motiv ca sunt bani putini si munca multa.Prefera sa stea acasa si sa se vaite decat sa munceasca cu sanse reale de a avea in 2-3 luni un salariu de 800euro,poate si mai mult.Pe de alta parte angajatorul roman prefera de multe ori sa dea afara un muncitor bun care cere putin mai mult la salariu..cu speranta ca va gasi altul pe bani putini decat sa-i dea 1mil..2 in plus.Nu putem spune ca saracia este sinonima cu lenea.Este un mod de a privi lucrurile mult prea subiectiv.Adevarat ca lenesii nu prea au cum sa aibe bani daca nu au pe cineva care sa-i sustina deci ingroasa numarul saracilor dar sunt cei mai multi care vor sa munceasca dar nu au unde,iar angajatorii profita de disperarea lor pentru a le da salarii mai mici in conditiile in care criza nu ia afectat de loc.O fosta colega de-a mea si-a dat demisia pentru ca proprietarul ia micsorat salariul cu 50% pe motiv ca ori-cum nu mai are unde sa se angajeze nici pe salariul redus de el,in onditiile in care persoana in cauza a avut un mare aport la dezvoltarea locatiei si lucra acolo de ceva ani.Lucrez in restaurant ca bucatar,o lume destul de pervertita de altfel unde atitudini de genul sunt destul de comune.Se pare ca numai la noi romanii.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 00:16:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Pe de alta parte angajatorul roman prefera de multe ori sa dea afara un muncitor bun care cere putin mai mult la salariu..cu speranta ca va gasi altul pe bani putini decat sa-i dea 1mil..2 in plus.
Exista sindicate in Romania? A fi membru de sindicat iti da niste drepturi sau e doar ceva formal, ca altadata?
Intreb, caci nu vad ca muncitorul roman sa fie aparat de cineva, iar angajatorul isi cam face de cap. Asa ceva nu e posibil in UE.
Cautati-va drepturile, oameni buni!
Am ai auzit se de la alti romani de munca nelimitata, fara plata orelor suplimentare. Munca nelimtata trebuie sa presteze doar patronul, caci e firma lui; dar angajatii au un regim de max. 48 ore pe saptamana. Daca stati si munciti peste cele 8 ore/zi si taceti din gura in ceea ce priveste plata orelor suplimentare, sau nu solicitati recuperari, atunci in curand veti lucra zi lumina, ca chinezii, mutandu-va in incinta intreprinderii pe o saltea, ca sa fiti tot timpul la dispozitie.
Si acum va intreb: cine va face sclavi: patronii sau voi insiva cu buna stiinta, petnru ca va e frica sa va cereti dreptul?!?
Iata si acesta este un motiv al saraciei romanilor. Daca tot platiti contingent la Sindicat, puneti-i la munca, atunci cand va sunt incalcate drepturile. Asa se face in strainatate. Si pe aici se mai incalca drepturile angajatului, dar sindicatele isi fac datoria, intervenind si sustinand acolo unde e necesar, chiar si in instanta.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 17:29:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Exista sindicate in Romania? A fi membru de sindicat iti da niste drepturi sau e doar ceva formal, ca altadata?
Intreb, caci nu vad ca muncitorul roman sa fie aparat de cineva, iar angajatorul isi cam face de cap. Asa ceva nu e posibil in UE.
Cautati-va drepturile, oameni buni!
Am ai auzit se de la alti romani de munca nelimitata, fara plata orelor suplimentare. Munca nelimtata trebuie sa presteze doar patronul, caci e firma lui; dar angajatii au un regim de max. 48 ore pe saptamana. Daca stati si munciti peste cele 8 ore/zi si taceti din gura in ceea ce priveste plata orelor suplimentare, sau nu solicitati recuperari, atunci in curand veti lucra zi lumina, ca chinezii, mutandu-va in incinta intreprinderii pe o saltea, ca sa fiti tot timpul la dispozitie.
Si acum va intreb: cine va face sclavi: patronii sau voi insiva cu buna stiinta, petnru ca va e frica sa va cereti dreptul?!?
Iata si acesta este un motiv al saraciei romanilor. Daca tot platiti contingent la Sindicat, puneti-i la munca, atunci cand va sunt incalcate drepturile. Asa se face in strainatate. Si pe aici se mai incalca drepturile angajatului, dar sindicatele isi fac datoria, intervenind si sustinand acolo unde e necesar, chiar si in instanta.
Anca, nu mai face pe naiva ca si cum nu stii ce se intimpla!
Cind lucrezi la patron, adica privat, nu exista acest concept al sindicatului( nici la mine si nici la tine unde esti), ...deci, daca accepti conditiile oferite, asa cum ai amintit si tu cu saltelele chinezilor, te poti usor transforma in cirpa de sters pe jos.

SIndicatele pe de alta parte sunt prezente si active in Ro, insa la bugetari si stai linistita ca nu au nevoie de incurajarile tale, isi cunosc bine meseria. Problema este insa alta. La tine in acea tara nordica unde esti banii sint girla in bugetul tarii si ca urmare sindicatele AU DE UNDE CERE!!!(atentie) pe cind in Romania unde, MULTI ANI, si-a INCHIPUIT un nivel de trai mai ceva ca-n Suedia, in conditiile in care nu produceau mai nimic....ca urmare a acestei mentalitati bolnavicioase au ramas pe BUTUCI.

Acum occidentalii au proviziile lor si detin masina de tiparit bani in caz ca ramin pe minus, in schimb Romania trebuie sa stea ca miloaga....aici, pe scurt este diferenta.
Cit va tine figura asta la occidentali...Dumnezeu stie!
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 17:34:19
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Anca, nu mai face pe naiva ca si cum nu stii ce se intimpla!
Cind lucrezi la patron, adica privat, nu exista acest concept al sindicatului( nici la mine si nici la tine unde esti), ...deci, daca accepti conditiile oferite, asa cum ai amintit si tu cu saltelele chinezilor, te poti usor transforma in cirpa de sters pe jos.

SIndicatele pe de alta parte sunt prezente si active in Ro, insa la bugetari si stai linistita ca nu au nevoie de incurajarile tale, isi cunosc bine meseria. Problema este insa alta. La tine in acea tara nordica unde esti banii sint girla in bugetul tarii si ca urmare sindicatele AU DE UNDE CERE!!!(atentie) pe cind in Romania unde, MULTI ANI, si-a INCHIPUIT un nivel de trai mai ceva ca-n Suedia, in conditiile in care nu produceau mai nimic....ca urmare a acestei mentalitati bolnavicioase au ramas pe BUTUCI.

Acum occidentalii au proviziile lor si detin masina de tiparit bani in caz ca ramin pe minus, in schimb Romania trebuie sa stea ca miloaga....aici, pe scurt este diferenta.
Cit va tine figura asta la occidentali...Dumnezeu stie!
Subscriu.
Observație: sindicatele sunt prezente și active în România la bugetari fără a avea însă și rezultate demne de luat în seamă pentru membrii lor, ci doar pentru lideri, priviți la condițiile de viață ale acestora.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 17:42:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Subscriu.
Observație: sindicatele sunt prezente și active în România la bugetari fără a avea însă și rezultate demne de luat în seamă pentru membrii lor, ci doar pentru lideri, priviți la condițiile de viață ale acestora.
Nu am nici o problema ca gasca de sindicalisti sa traiasca bine din contributiile noastre atita timp cit s-au zbatut si mi-au negociat un salariu progresiv bun, beneficii, samd.

De unii singuri NU PUTEM ABSOLUT NIMIC! nu uita!...Divide et impera!
Numai uniti in sindicate putem invinge lacomia si coruptia guvernului. !
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 17:45:23
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu am nici o problema ca gasca de sindicalisti sa traiasca bine din contributiile noastre atita timp cit s-au zbatut si mi-au negociat un salariu progresiv bun, beneficii, samd.

De unii singuri NU PUTEM ABSOLUT NIMIC! nu uita!...Divide et impera!
Numai uniti in sindicate putem invinge lacomia si coruptia guvernului. !
De acord, dar ce ne facem cu cei care s-au dat cu puterea și mai și candidează pe liste electorale? Ba mai ajung și parlamentari! Cine mă mai reprezintă? Eu cu cine votez?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 17:51:58
Banned

Implicit

Citat:
De acord, dar ce ne facem cu cei care s-au dat cu puterea și mai și candidează pe liste electorale? Ba mai ajung și parlamentari! Cine mă mai reprezintă? Eu cu cine votez?
Pai fi atent, daca acest lucru se intimpla atunci la urmatoarele alegeri de sindicat, membrii aleg pe alt lider. Ce a ramas inca foarte REAL in miscarea sindicalista este faptul CERT ca daca ai de exemplu un grup maricel de suporteri care CRED IN TINE poti sa candidezi pentru presedintie si asa cum nu foarte multi voteaza, tu ICatalin, sa zicem, ai sanse foarte mari sa cistigi!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 02:09:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Subscriu.
Observatie: sindicatele sunt prezente si active în România la bugetari fără a avea însă si rezultate demne de luat în seamă pentru membrii lor, ci doar pentru lideri, priviti la conditiile de viată ale acestora.
De vina, ca lucrurile stau asa, sunt cei, care ii aleg in fruntea sindicatului, adica marea masa a sindicalistilor. Solicitati-i cu probleme, si veti vedea ca se vor activa, altfel nu ii mai alegeti. Implicati-va! Pasivitatea e doar in favoarea lor.
Cine e de vina ca va lasati atat de usor manevrati?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 02:14:54
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Oamenilor, de vina suntem noi pentru toata saracia. Caci ne-a dat Domnul ce am semanat. Nu mai dati vina pe lideri, caci din cauza pacatelor noastre am primit asemenea hoti, ii meritam cu varf si indesat. ia uitati-va la greci de exemplu, cand au atacat Americanii Serbia (tara ortodoxa) si au vrut sa aterizeze pe aeroport grecesc, atunci TOATA LUMEA a venit pe aeroport si s-au pus in cale sa nu aterizeze avionul. Oare daca eram si noi asa de uniti si credinciosi ne mai dirijau si ne dadeau legi doar pentru umplerea traistelor lor credeti ?
Vechi 24.08.2010, 08:13:47
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit Sunt sarac???

Vezi pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar!

Vezi pe cei ce agonisesc averi- la moartea lor nimic nu iau cu ei, decat faptele, vorbele, gandurile!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09