![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte frumos tot ce s-a postat aici.
Dar să nu uităm că patria înseamnă și ceea ce înțelegem din operele lui Caragiale cu privire la guvernanți și ceea ce cu mândrie patriotică votăm și astăzi! Patria nu e poezie sau e mai mult decât poezie. Și care patrie? Patria de dinainte de 1859? Dintre 1859 - 1918? După 1918? Sau după 1989? Să ne ajute Domnul să vedem și o țară înainte de patrie fiindcă nu cred că mai avem una printre atâtea concesionări și vânzări către vest, est, nord și sud. Vreți, nu vreți, stăpâni, chiar dacă administratori incompetenți, am fost doar în anii 1968 - 1989, ca nație, vreau să spun! Cred, dragii mei, că patria mea este BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, singura entitate cu adevărat românească, astăzi, de pe mapamond! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patria presupune un efort a celor de sus, PUSI SI DE TINE, pentru o viata mai buna, nu de batjocura si mistocareala nesimtita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E ceea ce a lipsit regimului comunist, care a postulat inexistența lui Dumnezeu și de acolo, cred, toate relele ce s-au abătut asupra acestei nații, chiar și acea îngrozitoare zi de 25 decembrie 1989, când au fost uciși mișelește Nicolae și Elena. Dumnezeu să-i ierte! Fiindcă o ideologie de tip comunist puternic ancorată în Dumnezeu și religiozitatea specific ortodoxă cred că ar fi avut sorți de izbândă pentru progresul acestei țări. Nu sunt comunist, sunt un susținător al valorilor creștine, pe de o parte și pe de altă parte, cunosc parțial și teoriile (neo)marxiste cu privire la economie care nu sunt chiar așa îndepărtate de realitate precum vor unii să ne facă să credem. Efortul celor de sus, "PUSI DE TINE", pentru o viață mai bună e credința noastră și nu a lor, care țin cu dinții de economia de piață și capitalism care vedem cu toții "binele" pe care ni l-a făcut. Și acesta este capitalismul, vrem, nu vrem: " batjocura si mistocareala nesimtita". |
|
||||
|
||||
![]()
PANSEURI
"Fii aceleiași patrii trebuie să se iubească și să se ajute între ei ca fii aceleiași mame. Nimic nu ne dă mai mult curaj ca gândul unei datorii de împlinit. Nimic nu-i mai frumos pe lume ca milostenia săracului. Nu există obstacol care să nu poată fi depășit cu perseverență. Nimic din ce înveți nu e inutil." - Popescu Angela |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|