Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2010, 23:33:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de licorcrist Vezi mesajul
Insa ati aratat si ca exista posibilitatea ca si in alte postari sa fi facut la fel, insa nimeni sa nu fi observat.
Nu eu am "arătat", ci dumneavoastră. Faptul că ați spus-o deja de două ori nu înseamnă că eu am arătat.

Citat:
Nu il plingeti pe penticostalulmintuibil. Nu s-a plins el de nimic, nu il plingeti Dvs.
Nu îl plâng. probabil n-ați înțeles aluzia că vă deplâng pe dvs. pentru modul cum folosiți "efa dublă".

Citat:
5. "Scriptura nu spune nimic în general cu privire la botezul copiilor".
E bine ca recunoasteti asta, dupa o zi de postari. E un pas mare inainte.
O spun deja de câteva luni bune pe forum, era bine să citiți și postările mele mai vechi (poate ați mai fi vânat niscaiva greșeli).

Citat:
Eu nu am a va arata nimic. Dvs trebuie sa aratati
Felicitări pentru consecvență. Înseamnă că nu am greșit când am sesizat scopul dvs.

Citat:
2) sau copiii care au murit nebotezati, intrucit nu s-au pocait si nu au crezut (asa cum afirma principiul Dvs ca obligativitate), NU sunt mintuiti si nici nu vor fi NICIODATA.

Alegeti.
Ați uitat un singur amănunt (de fapt trei): și întrucât nu au putut avea dorința de a fi botezați, nu au putut fi învățați și în consecință nici nu s-au botezat (au fost doar botezați de alții) nu se pune problema mântuirii sau a nemântuirii lor. Rămâne la latitudinea lui Dumnezeu să-i mântuiască fără a I se cere socoteală de către licorcrist ori tricesimusquintus.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 23:48:19
licorcrist licorcrist is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2009
Implicit

Tricesimus,

"Ați uitat un singur amănunt (de fapt trei): și întrucât nu au putut avea dorința de a fi botezați, nu au putut fi învățați și în consecință nici nu s-au botezat (au fost doar botezați de alții) nu se pune problema mântuirii sau a nemântuirii lor. Rămâne la latitudinea lui Dumnezeu să-i mântuiască fără a I se cere socoteală de către licorcrist ori tricesimusquintus".

Ba se pune problema mintuirii lor. Ati afirmat negru pe alb ca ei sunt mintuiti , chiar daca nu sunt botezati. Inca ne-ati spus ca trebuie sa avem incredere ca sunt mintuiti. Acuma o faceti pe-a smeritul si lasati mintuirea lor in mina Domnului. Hai ca nu tine.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 23:57:04
Banned

Implicit

Citat:
Ba se pune problema mintuirii lor. Ati afirmat negru pe alb ca ei sunt mintuiti , chiar daca nu sunt botezati. Inca ne-ati spus ca trebuie sa avem incredere ca sunt mintuiti. Acuma o faceti pe-a smeritul si lasati mintuirea lor in mina Domnului. Hai ca nu tine.
Iar m-ați interpretat deformat, și veți spune că nu e rea voință. În mâna Domnului rămâne mântuirea pruncilor (așa am afirmat și atunci, și acum), nu în mâna preotului oficiant.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 00:02:10
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Iar m-ați interpretat deformat, și veți spune că nu e rea voință. În mâna Domnului rămâne mântuirea pruncilor (așa am afirmat și atunci, și acum), nu în mâna preotului oficiant.
Mintiti, nu ati spus ca mintuirea pruncilor ramine in mina Domnului, ati avansat asta ca o convingere: "Încrederea consistă în convingerea că Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați. Dovedim neîncredere când suntem torturați de ideea că vai să nu moară copilul nebotezat!".

Una e sa spui "sunt convins ca Dumnezeu mintuieste pruncii fara a fi botezati" si alta e sa spui "mintuirea pruncilor nebotezati e in mina Domnului".

Hai, Tricesimus, ce e asa de rusinos in a recunoaste ca ati avansat pareri despre mintuirea pruncilor nebotezati care n uaveau fundament explicit in Scriptura?
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 00:09:12
Banned

Implicit

[quote=licorcrist;279407]Mintiti, nu ati spus ca mintuirea pruncilor ramine in mina Domnului, ati avansat asta ca o convingere: "Încrederea consistă în convingerea că Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați. Dovedim neîncredere când suntem torturați de ideea că vai să nu moară copilul nebotezat!".[quote=licorcrist;279407] Depoziția dvs. anterioară era alta, și mă acuzați tot pe mine de minciună... frumos...

Citat:
Una e sa spui "sunt convins ca Dumnezeu mintuieste pruncii fara a fi botezati" si alta e sa spui "mintuirea pruncilor nebotezati e in mina Domnului".
Da, sunt cuvinte diferite, folosite de persoane diferite. Însă ideea e aceeași.

Citat:
Hai, Tricesimus, ce e asa de rusinos in a recunoaste ca ati avansat pareri despre mintuirea pruncilor nebotezati care n uaveau fundament explicit in Scriptura?
Nu e deloc rușinos. Precis că am păreri personale eronate și sunt dispus să mă corectez. Mă ajutați să mă corectez în privința nașilor de botez?
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 00:18:00
Member

Implicit

[quote=tricesimusquintus;279411]
Citat:

Da, sunt cuvinte diferite, folosite de persoane diferite. Însă ideea e aceeași.
1. Asta o spuneti Dvs ca sa va acoperiti. Cind afirm "cred ca se va petrece faptul X" si "Daca se va petrece faptul X, asta e in mina Domnului", nu e acelasi lucru, oricit ati crede asta.

Tricesimus, eschiva asta e a nu stiu cita modalitate de a va "spala" teza asta personala despre mintuirea pruncilor nebotezati.

2. "Nu e deloc rușinos. Precis că am păreri personale eronate și sunt dispus să mă corectez. Mă ajutați să mă corectez în privința nașilor de botez?".

Nu am calitatea de va corecta, si nici nu vreti sa va corectati. Rational se numeste omul care ingaduies sa fie indreptat cind greseste. Dupa o zi de postari nu ati recunoscut deloc ca "da, am afirmat fara temei explicit scripturistic ca Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați. M-am inselat".

Daca ati recunoaste ca v-ati inselat, ar insemna sa va expuneti observatiei ca si alte dati e posibil sa fi facut la fel cind discutati pe marginea Scripturii.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 00:23:20
Banned

Implicit

Citat:
Dupa o zi de postari nu ati recunoscut deloc ca "da, am afirmat fara temei explicit scripturistic ca Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați. M-am inselat".
De la bun început am recunoscut că nu am temei explicit scripturistic. Ați uitat?

Citat:
Daca ati recunoaste ca v-ati inselat, ar insemna sa va expuneti observatiei ca si alte dati e posibil sa fi facut la fel cind discutati pe marginea Scripturii. Or, nu va permiteti asta.
Îmi permit și am și spus-o deja: am făcut greșeli și am păreri greșite. Dvs. în schimb aveți o reticență maladivă în a discuta miezul problemei. De ce vă este frică?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34