![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
De ce respecta libertatea acestora de a alege cand ar putea sa nu o faca?
|
||||
|
||||
|
Pentru ca nu sileste pe nimeni sa-L iubeasca. Aici sta maretia lui Dumnezeu, ca il mentine in existenta si pe cel care nu crede in El. Si asta nu pentru ca e razbunator si ca doreste sa-l pedepseasca pe om, caci dupa cum stim Dumnezeu revarsa asupra tuturor iubirea Sa. Insa pentru ca unii nu au ajuns la unirea cu El, devin incapabili sa se impartaseasca de aceasta iubire, iar lipsa ei aduce suferinta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa, cand unul se intoarce si multumeste atunci El, Hristosul, se bucura impreuna cu el. Vezi tu frate cum te bucuri cand te intalnesti cu cineva drag pe care nu l-ai mai vazut demult? Ai vazut cum iti lacrimeaza ochii de bucurie si inima se induioseaza? Asa e si Hristos. El sta mereu si asteapta sa vina cineva la El sa-L reintalneasca. Nu constrange, nu cheama, ci lasa sa vina singur..pentru ca "reintalnirea" sa fie deplina. Cand exista o constrangere cat de mica...pleaca Bucuria. |
|
|
|||
|
|||
|
Ca stare interioara,ca traire...iadul este creat prin libertatea fiintelor de a nu se uni cu izvorul iubirii,bunatatii,intelepciunii,smereniei,frumuset ii,rabdarii
,blindetii,pacii,linistei,nepatimirii....adica cu Dumnezeu...si trairea celor opuse lor ( de unde si iadul ) ...ura,rautatea,prostia,ingimfarea,uriciunea, zavistia,nelinistea,reaua-patimire...etc. Ca loc ( inchisoare )...mie imi pare ca a fost creat de Dumnezeu,si este un lucru foarte bun,nu rau.Imaginati-va in lumea noastra,ca dupa ce judecatorul ii condamna la ani de izolare ( puscarie ) pe violatori,tilhari,hoti,criminali...etc...la final,pentru ca nu exista inchisoarea ca loc fizic...ii lasa din nou in libertate.Deci cel care a construit inchisoarea in lumea noastra...a facut un lucru rau sau bun ? Daca nu ar exista iadul si ca loc "fizic" si inchisoare a duhurilor rele...atunci nu ar mai exista nici Imparatia Cerurilor sau Rai,sau ar fi tot un fel de iad,daca nu cumva mai rau decit acela. " Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. " Luca 16:26
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 18:56:39 |
| De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 22:47:09 |
|
|