![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
am si eu o intrebare...as dori sa ma cunune un cumatru de-al meu .Eu i-am botezat lui cand aveam vreo 12 ani baiatul cel mare si acum as vrea sa ma cunune el pe mine ( nu finul meu ...tatal lui) se poate???
|
|
|||
|
|||
![]()
da,dar sa fe cununat
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu am o mare dilema! dk bunica mea a botezat o pe mama prietenului meu ne putem cununa religios?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nț, nu prea.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru aceste situații trebuie întrebat episcopul locului. El poate da dispensă canonică. Canoanele, spre deosebire de dogme, se pot adapta de către episcop, după cum consideră că e mai bine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu si bunica ta suntei rude de SANGE! Fiind mama SPIRITUALA a prietenului tau, deja sunteti rude spirituale! NU PUTETI!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Canoanele opresc, într-adevăr, de la căsătorie. Însă canoanele le aplică episcopii și preoții. Ele nu sunt dogme. Gândiți-vă că sunt o mulțime de canoane care nu mai sunt actuale, cum ar fi oprirea de la împărtășanie pentru n ani pentru diferite cazuri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cred ca in ambele cazuri e vorba de al patrulea grad de rudenie spirituala! iar in cazul rudeniilor spirituale, oprelistea era pana la al treilea grad!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Impactul mass-media asupra psihismului si vietii spirituale | Delirul | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 24 | 25.03.2015 23:32:44 |
rude alianta | luana | Generalitati | 13 | 26.02.2012 02:03:52 |
rude de gradul VI | anamariagradinaru | Nunta | 1 | 04.04.2011 19:49:58 |
Despre casatoria intre rude de familie. | radugherasim | Nunta | 6 | 10.03.2011 18:40:07 |
interdictie casatorie rude spirituale? | pantani | Nunta | 0 | 22.01.2007 09:41:54 |
|