![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sunt exhaustive conditiile?
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil par discutabile dar sunt teste pe care Scriptura ne indeamna sa le folosim:
Implinirea profetiei. Deuteronom 18: 21, 22. De vei zice în inima ta: Cum vom cunoaște Cuvântul pe care nu-l grăiește Domnul? Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el". Caracterul. Matei 7: 15 - 20 15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. 16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. 19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. 20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște. Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu. Stie altcineva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Criteriile de recunoaștere ale adevăratului profet 1) Soliile lui sunt de acord cu Scriptura (Isaia 8,20) 2) Mărturisește întruparea și divinitatea lui Hristos (1 Ioan 4,2-6) 3) Nu se înalță de sine, ci pe Hristos (2 Cor. 10,5) 4) Nu măgulește, ci mustră păcatul (Ieremia 23,16.17) 5) Viața și roadele profetului indică izvorul descoperirii (Mat. 7,15-20) 6) Calitatea sa este confirmată de împlinirea profețiilor lui (Deut. 18,21-22; Ieremia 28,9) |
|
|||
|
|||
![]()
As mai adauga si eu darul deosebirii duhurilor, care, dupa mine, e cel mai sigur cand e vorba de analizarea proorociilor...pentru cine il are, desigur...Darul deosebirii duhurilor este darul dat de insusi Duhul Sfant special pentru probleme de acest gen; inseamna sa vezi duhul care vorbeste asa cum il vede Dumnezeu; si sa-i poti spune pe nume. Nu da gres niciodata.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, de exemplu, pentru mine respectivul preot despre care se vorbeste pe forum ca a trecut la neo-protestanti, este un exemplu de mandrie clara, pentru altii este un exemplu de credinta, vezi, nu toti vedem lucrurile la fel, asa si cu prorocii. eu m-asi feri sa cred in prorociile de pe la penticostali, cunosc un "proroc" penticostal care nu imi inspira sfintenie sau incredere, cu toate acestea este vestit in toata zona pentru talentul lui, si pe an ce trece, averea pamanteasca ii sporeste, ori, vorbind de roade, si smerenia ar trebui sa fie un rod al credintei,
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cu proorocii [penticostali sau nu] e la fel: sunt oameni, cu bune si rele. Gereseala noastra e ca privim la oameni si-i judecam . Proorocii nu sunt sfinti care umbla pe nori, nu exista astfel de oameni. Trebuie analizat mesajul. Desigur, cu cat mandria e mai mare cu atat mesajul va fi mai neclar sau distorsionat; rareori mai gasesti oameni smeriti in ziua de azi. Parerea mea e ca , daca tot nu gasim oameni smeriti, sa incercam sa fim noi ca sa le dam si altora exemplu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Pateric exista o istorioara care ne spune ca unui anumit pusnic i s-a aratat diavolul in chipul lui Hristos, si el acoperindu-si fata a zis, "nu sunt vrednic sa-l vad pe Hristos in viata asta" si astfel , fiind precaut a scapat de cursa diavolului
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Proorociile să nu le disprețuiți." (1 Tes. 5,20) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|