Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 17:56:24
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Lupii se imbraca in piei de oi si satana se preface in inger de lumina.
A deosebi un prooroc fals de unul adevarat nu este o sarcina usoara.

Cred insa ca sunt trei criterii care pot ajuta:

- Implinirea profetiei. Uneori proorocii prevestesc viitorul. Daca proorocia nu se implineste proorocul este unul fals.
- Caracterul. Iisus a zis: Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Proorocul lipsit de integritate este unul fals.
- Biblia. Daca spusele unui prooroc nu sunt conforme literii sau spiritului Scripturii el este un prooroc fals
cam discutabile criteriile, mai ales primele doua
sunt exhaustive conditiile?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 13.08.2010, 19:26:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Probabil par discutabile dar sunt teste pe care Scriptura ne indeamna sa le folosim:

Implinirea profetiei. Deuteronom 18: 21, 22.
De vei zice în inima ta: Cum vom cunoaște Cuvântul pe care nu-l grăiește Domnul?
Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".

Caracterul. Matei 7: 15 - 20
15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu.
Stie altcineva?
Vechi 13.08.2010, 20:34:52
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu.
Stie altcineva?
Nu garantez o listă exhaustivă, e doar o idee.
Criteriile de recunoaștere ale adevăratului profet

1) Soliile lui sunt de acord cu Scriptura (Isaia 8,20)

2) Mărturisește întruparea și divinitatea lui Hristos (1 Ioan 4,2-6)

3) Nu se înalță de sine, ci pe Hristos (2 Cor. 10,5)

4) Nu măgulește, ci mustră păcatul (Ieremia 23,16.17)

5) Viața și roadele profetului indică izvorul descoperirii (Mat. 7,15-20)

6) Calitatea sa este confirmată de împlinirea profețiilor lui (Deut. 18,21-22; Ieremia 28,9)
Vechi 13.08.2010, 20:42:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

As mai adauga si eu darul deosebirii duhurilor, care, dupa mine, e cel mai sigur cand e vorba de analizarea proorociilor...pentru cine il are, desigur...Darul deosebirii duhurilor este darul dat de insusi Duhul Sfant special pentru probleme de acest gen; inseamna sa vezi duhul care vorbeste asa cum il vede Dumnezeu; si sa-i poti spune pe nume. Nu da gres niciodata.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 18.08.2010, 21:21:38
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu garantez o listă exhaustivă, e doar o idee.
Criteriile de recunoaștere ale adevăratului profet

1) Soliile lui sunt de acord cu Scriptura (Isaia 8,20)

2) Mărturisește întruparea și divinitatea lui Hristos (1 Ioan 4,2-6)

3) Nu se înalță de sine, ci pe Hristos (2 Cor. 10,5)

4) Nu măgulește, ci mustră păcatul (Ieremia 23,16.17)

5) Viața și roadele profetului indică izvorul descoperirii (Mat. 7,15-20)

6) Calitatea sa este confirmată de împlinirea profețiilor lui (Deut. 18,21-22; Ieremia 28,9)
Da sunt intru totul deacord cu conditiile enumerate de tine, dar vezi tu ,oamenii sunt subiectivi si ce pentru tine pare a fi magulire, inaltare de sine, etc pentru altul nu par a fi,
Uite, de exemplu, pentru mine respectivul preot despre care se vorbeste pe forum ca a trecut la neo-protestanti, este un exemplu de mandrie clara, pentru altii este un exemplu de credinta, vezi, nu toti vedem lucrurile la fel, asa si cu prorocii. eu m-asi feri sa cred in prorociile de pe la penticostali,
cunosc un "proroc" penticostal care nu imi inspira sfintenie sau incredere, cu toate acestea este vestit in toata zona pentru talentul lui, si pe an ce trece, averea pamanteasca ii sporeste, ori, vorbind de roade, si smerenia ar trebui sa fie un rod al credintei,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 18.08.2010, 21:34:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Uite, de exemplu, pentru mine respectivul preot despre care se vorbeste pe forum ca a trecut la neo-protestanti, este un exemplu de mandrie clara, pentru altii este un exemplu de credinta, vezi, nu toti vedem lucrurile la fel,
Ambii aveti dreptate, omul are si mandrie si credinta, dar fiecare vede ce poate [vrea]. Si sper sa nu discutam aici despre el, era doar un exemplu.

Si cu proorocii [penticostali sau nu] e la fel: sunt oameni, cu bune si rele. Gereseala noastra e ca privim la oameni si-i judecam . Proorocii nu sunt sfinti care umbla pe nori, nu exista astfel de oameni. Trebuie analizat mesajul. Desigur, cu cat mandria e mai mare cu atat mesajul va fi mai neclar sau distorsionat; rareori mai gasesti oameni smeriti in ziua de azi. Parerea mea e ca , daca tot nu gasim oameni smeriti, sa incercam sa fim noi ca sa le dam si altora exemplu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.08.2010, 18:50:03
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
dar fiecare vede ce poat Parerea mea e ca , daca tot nu gasim oameni smeriti, sa incercam sa fim noi ca sa le dam si altora exemplu.
Sfintii Parinti ai Bisericii ne indeamna sa ne ferim mai bine de prorocii decat sa cadem prada prorociilor mincinoase, , scopul unui crestin nu este sa astepte prorocii, descoperiri si vedenii ci sa se pocaiasca zi de zi
In Pateric exista o istorioara care ne spune ca unui anumit pusnic i s-a aratat diavolul in chipul lui Hristos, si el acoperindu-si fata a zis, "nu sunt vrednic sa-l vad pe Hristos in viata asta" si astfel , fiind precaut a scapat de cursa diavolului

Vechi 19.08.2010, 19:33:37
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Sfintii Parinti ai Bisericii ne indeamna sa ne ferim mai bine de prorocii decat sa cadem prada prorociilor mincinoase
Dacă într-adevăr spun asta, se află în conflict cu Sfânta Scriptură:

"Proorociile să nu le disprețuiți." (1 Tes. 5,20)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10