Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Incerci sa ocolesti adevarul, fiule... :))
Pai pe de o parte il recunosti pe Patriarh, dar pe de alta parte il consideri un eretic, nu are parte de sustinerea ta si instigi lumea la neascultare impotriva lui pentru ca nu „ se menține în limitele sfintei scripturi și ale sfintei tradiții a Bisericii”.
Sau, stai sa te intreb mai intai, ca sa o spui tu singur deslusit:
- se mentine Patriarhul Daniel in limitele sfintei scripturi și ale sfintei tradiții a Bisericii?
- este sau nu un eretic?
- are sau nu are parte de sustinerea ta?
|
Domnule sectar "pocăit", o minimă responsabilitate și un minim bun-simț cere ca să nu mai prezentați și să nu mai interpretați citate ciuntite "cu tâlc", însă la ce poți să te aștepți de la un sectar obosit și eretic ? Am impresia că tot încerci să faci din țânțar armăsar și să provoci furtuni în pahare cu apă, însă dacă la atâta te pricepi ce se mai poate aștepta de la tine ?
Pe de altă parte, după cum bine vezi, nu am instigat și provocat pe nimeni la nici un fel de neascultare, ci doar mi-am exprimat o opinie referitoare la întrebarea adresată de dumneata; părerile mi le mențin și mi le voi menține.
Problema patriarhului nu este dacă are sau nu susținerea mea, pentru că eu sunt un singur om creștin ortodox; problema pe care ar trebui să și-o pună foarte serios patriarhul Daniel este în ce măsură sunt faptele sale în acord cu ceea ce vrea Dumnezeu de la el, și în ce măsură are recunoașterea lui Dumnezeu, nu a mea care sunt un simplu mirean din cele câteva milioane de ortodocși din Rumânia.
Din moment ce nu ați reușit să enumerați măcar 5 membri ai sectei de care vorbiți, concluzia evidentă este că nu aveți cunoștință de o astfel de sectă, și, până la proba contrarie, o astfel de sectă nici nu există. Însă, având în vedere capacitatea dumitale de a imagina scenarii paranoice și fără nici cea mai mică legătură cu realitatea, cred că vei reuși să "demaști" până la urmă vreo sectă de "extremiști", "talibani", etc orotodcși.