12.08.2010, 15:34:47
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu există o asemenea calitate de "Născătoare de Dumnezeu" (Teotokos), aceasta a fost inventată de oameni străini de Cuvântul lui Dumnezeu și este o adevărată blasfemie la adresa lui Dumnezeu care n-a fost "născut", El există din veșnicii!
|
Cuvantul lui Dumnezeu spune foarte clar ca Fiul (Logosul, Cuvantul) Tatalui este nascut din Tatal, atemporal evident!
"Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut. " Ioan 1,18
"Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. " Ioan 1,14
"Căci căruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodată: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut"; și iarăși: "Eu Îi voi fi Lui Tată și El Îmi va fi Mie Fiu"? " Evrei 1,5
Iar despre Fecioara Maria ca este Nascatoarea de Dumnezeu spune clar scriptura in Luca 1,43 "Maica Domnului", adica mama Fiului lui Dumnezeu... ca doar nu o fi mama adoptiva... ci este mama naturala, fireasca, care naste normal pe fiul ei.
Last edited by Eugen7; 12.08.2010 at 15:37:41.
|