![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pribegeam candva departe
Ratacind pe cai in noapte Dar Tu, Doamne, mai iubit, Mai salvat Iisus de moarte. Ce-ai gasit Doamne la mine N-am nimic bun nici frumos Ai venit din inaltime Sa salvezi un pacatos Ce-ai gasit Doamne la mine Ca asa mult mai iubit Ai lasat chiar slavi divine Si in brate mai primit. Intr-o zi, impins de gloate Te-am vazut cu crucea-n spate Am strigat in rand cu toti Sa fi astazi dat la moarte Cand ceream cu ura-osanda De sub fruntea sangeranda Ma chemau doi ochi senini Si-o privire-atat de blanda. Plang de-atunci si mi-e rusine Si te caut mereu straine Caci mi-e dor, mi-e dor, mi-e dor Sa ma iei Iisus la Tine N-as putea , o, sfinte Tata Sa iti rasplatesc vreodata Dragostea Ta, Doamne bun Poate niciodata.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu - Vinul
Îmi strâng durerea în inima, ca-n teasc. Din ea, mustind, poemele se nasc; Si fierbe mustu-n clocot rubiniu, În buti cu cerc de fier de-abia-l mai tiu. S-a limpezit apoi în cani de lut Si locul de mireasma s-a umplut. Ulcelele-nflorite îl cuprind În smaltul lor? si mâinile se-ntind. Sa ia din rodul viei. Dar ce vreti, Voi, buze întinate, voi ochi beti? Voi de-nzadar ati ars si-ati însetat, Ca nu veti bea din vinul meu curat. Sa spumege poemul lucitor Din strofele cu flori în smaltul lor, Sa-l duc la Cina Domnului în dar, Sa stea-n potir, pe masa din Altar. Atunci din ranile lui Dumnezeu Va curge Sânge Sfânt în vinul meu. E clipa jertfei. Voi cei luminati, Voi cei desavârsiti, luati, mâncati. Cei tintuiti pe cruci si trasi pe roti, Cu sete, beti dintru acesta toti.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu - Rodire
Miez alb in samburele meu de lut, In mine-ai fost si nu Te-am cunoscut. Sau poate eu eram in Tine-nchisa Ca samburele-n carnea de caisa? Cazusem in pamant de undeva Si miezul dulce-n mine astepta... A fost o vreme seceta in tara, Livezile pe dealuri se uscara, Padurile ardeau adanc pe cer, Si iarna fu senina si cu ger. In mine miezul alb statea-n nestire, El nu-si pierdu puterea de rodire. Ca ceara-n uscaciune m-am topit, Dar lacrimi izvorand, m-au racorit. Si lacrimi dupa lacrimi se-nsirara, Urzind manoase ploi de primavara. Crengi mari, cu blanda floare, au crescut Din miezul samburelui meu de lut. Ci nu stiu cum sa Te numesc, Iubire: Parinte, frate, domn, prieten, mire... Caci sa vorbesc cu mestesug nu stiu, Dar parca, Doamne, Muma-mi esti si Fiu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu - Frumusete
Si-mi zise Domnul: Eu sunt frumusete; In Mine-i cald salas de primaveri; La Mine zorile sunt fara de seri, Si duhul infloreste-n mii de fete. Psaltirea negraitei invieri Din glasul Meu se toarce cu mandrete, La Mine arde patima-n blandete Si canta desfatarea din dureri. Am tainice isvoare de culori, Am sopot plin de dulce glasuire. Si Eu revars din vesnice comori, Peste alesi puteri de plazmuire, Si-i fac sa-mi fie asemanatori In duh, prin arzatoarea lor iubire...
|
|||
|
|||
![]()
,,Astfel, aici, în neagra lor găoace,
se tot izbesc, cu dreaptă și cu stîngă, se-împroașcă cu sudalma lor tenace, și iar se-întorc și iar vin să se frîngă, ciocnindu-se din nou la jumătate. Eu, prins de mila gata să-i deplîngă, am întrebat: "Maestre luminate, cine sunt ei? Slujbași au fost credinții lichelele acestor chele gloate?" El mi-a răspuns: "Îndemnul tont al minții i-a-împins pe toți în viața cea dintîie să-arunce și să-adune-în van arginții. Pe șleau o latră gușa lor lălîie cînd se despart, pocnindu-se isterici, în două vini, spre-a hrubei căpătîie." |
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu - Impacare
Cu sufletul spre Domnul am strigat: Iisuse-al meu, de pacea Ta mi-e sete. Ma tine lutul meu, de lut legat, Si-n van vrea fierea lumii sa ma-mbete. Spre Tine merge dorul meu intreg, La Tine-mi este orisice dorire. Ci lasa-ma de lut sa ma desleg, Sa vada sufletu-mi a Ta marire. Mi-e sete de odihna, Doamne-al meu, Mi-s mainile si talpile o rana. Din coasta sange-mi picura mereu, In drumul de pacat si de prihana. Primeste-mi, Bune, sufletul stingher, Gateste-mi Insuti locul de hodina, Ma lasa astazi sa ma inalt la cer, Dezleaga-ma de haina mea de tina. Si glasul Domnului grai raspuns: Durerea ta ma sfasie de mila, Cand plansul tau la mine a patruns, Mi-a inflorit o rana-n piept, copila. Ridica-n slava ochii tai uimiti Si-mi vezi durerea spinilor pe frunte; Priveste-n ochii mei de plans topiti Si-n palme vezi-mi chinurile crunte. Eu n-am cerut atunci sa vin in sus, Desi Parintele ceresc mi-e Tata; Din cupa am sorbit amar nespus, Si cupa mea e-n veci nedesertata. Dar rana ta ma doare mai cumplit, Pe cruce-am sangerat si pentru tine! Te-am cunoscut din veci si te-am iubit, Si-i grea povara dragostei depline. Si-am inganat, cu duhul umilit: Primeste-ma-n iubirea Ta cereasca, Si lasa Doamne-n lutul istovit, Dureri si rani in sange sa-nfloreasca.
|
||||
|
||||
![]()
Zorica Latcu - Te Port In Mine
Te port în suflet, ca pe un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port în trup, în sânii albi si grei, Cum poarta rodia samânta ei. Te port în minte, ca pe-un imn sfintit, Un cântec vechi, cu crai din Rasarit. Si port la gât, nepretuit sirag, Strânsoarea cald-a bratului tau drag. Te port în mine tainic, ca pe-un vis, In cer înalt de noapte te-am închis. Te port, lumina rumena de zori, Cum poarta florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe un fagur plin. O poama aurita de smochin, Te port în brate, horbote subtiri, Manunchi legat cu grija , fir cu fir. Cum poarta floarea rodul de cais. Adânc te port în trupul meu si-n vis.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|