![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Of, Andrei, of....
Nu am spus niciodata ca blamez pe cel ce sade. De unde ai tras concluzia asta? Oare ai uitat ca noi doi am mai vorbit despre acestea? Oare ai uitat cand iti povesteam ca eu insumi simtind nevoia sa stau am stat? Stie Stapana din ce motive. De ce intepi subliniind cuvantul "finete duhovniceasca" cand tu insuti stii prea bine ce a vrut sa spuna parintele si ceea ce am incercat sa spun eu? Am inteles, la tine in Canada parintele v-a indemnat sa stati toloniti pe jos. El stie! Nu este al meu a schimba lumea. dar nici nu voi face ca tine doar pentru ca sa-ti fac pe plac si sa te castig de prieten. Fiecare da seama in dreptul sau! Eu nefiind niciodata acolo nu am idee macar cum ar fi sa asist la o Liturghie tolonita pe jos... Si..sincer nici nu mi-as dori.. Asta doar daca nu ma va tintui Stapana de pat vreodata pentru totodeauna si atunci poate voi fi ca bolnavul din Evanghelie..(sper ca unul din cei 4 care il duceau sa fii chiar tu..cine stie?) Eu vorbesc in dreptul meu. Vorbesc ca un om ce a trait o viata astfel. Vertical! Eu nu spun ca nu trebuiesc strane ci spun ca nu-mi plac bancile!! Sincer nu-mi pot imagina o Biserica plina cu banci in Munte.. Sau poate si ei sunt "ciudati"? Sau au si ei "prea multa" (?) finete duhovniceasca? da, ei sunt ce sunt...dar nici eu, nici ei nu au spus sa stea toti in picioare!( Pentru aceasta fiecare Biserica are strane! ) Nici parintele NU a a spus-o! Pentru ca Hristos NU obliga pe nimeni...ci a spus, cei ce vor sa urmeze calea ingusta. Fiecare cat poate! Nu a cerut Hristos ci omul a ales! Atunci de ce ironizezi acestea? Vrei sa stai jos, stai dar nu ironiza pe cel ce nu sade...nici invers! pentru ca jertfa fara IUBIRE este egala cu O! Eu una, de cate ori am pasit intr-o astfel de Biserica m-am simtit de fiecare data stinghera. Si nu pentru ca as avea prformante atletice sau ceva stofa de Olimpiada...ci pt. ca asa am fost crescuta! E atat de simplu de inteles..dar se pare ca este mai usor sa iti/va bati /bateti joc decat sa vezi/ vedeti lucrurile asa cum sunt. SIMPLE! Imi amintesc ca am participat odata la o Liturghie (in Eforie Nord) intr-o astfel de Biserica si am ales sa stau pe margine. Pur si simplu nu am putut sta in banca. Nici in genunchi nu am stat pentru ca as fi atras atentia. Ci am stat in spate lipita de un zid. Nu iti/ va cer sa ma intelegeti. E problema fiecaruia. Sincer, nu ma tem ca ma veti judeca sau nu...asta simt eu! Asta sunt! Asa am fost crescuta. Si nu ma voi schimba pentru a fi in "consens" cu voi. Nu e nici olimpiada duhovniceasca nici batut cu pumnul in piept, nici smerita smerenie....cum ma ironizati voi...tu si altii... Pur si simplu Asa am fost crescuta. Asa am vazut la duhovnicii mei, asa am vazut la parintii mei. Asa mi-am invatat copii si nadajduiesc ca asa vor invata si ei la randul lor... In rest, daca voi cei din diaspora ma veti considera inapoiata pentru acestea...e dreptul vostru! In rest, post binecuvantat si Bucurie! Last edited by eduardd; 06.08.2010 at 08:12:53. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
Cu credinta la raspantie - cata nevoie avem de biserica si preot? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 95 | 05.09.2012 21:13:29 |
S.O.S ptr cei care au credite la banci , noua ordonanta | annajanette | Generalitati | 7 | 01.07.2010 04:41:02 |
Cum fac bani marile banci internationale pe spinarea prostimii (World Stupid People) | razvan_m | Generalitati | 36 | 13.07.2009 22:41:16 |
|