Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Nota>ma inscriu in categoria :,,ce parere au si altii." Asa cum s-a mai spus pe acest topic>daca te uiti in Evrei 9:27 problema este clarificata.,,Si asa cum oamenilor le este randuit ca o singura data sa moara - dupa care e judecata".
|
Draga "Scotianul", te rog sa ma ierti, dar nu reusesc sa descifrez cele pe care le spui. Fie-mi cu iertare, Evrei 9:27 clarifica pentru cine vrea sa fie convins printr-un verset scris (speram) de Sf Apostol Paul. Problema mortii cred ca e mai subtila. Sa nu uitam ce spune Mantuitorul "Lasati mortii sa-si ingroape mortii", deci exista "morti" care sunt inca vii. Oamenilor le este randuit sa moara o singura data si iata, totusi, ca ei pot fi deja morti.
Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Daca in Biblie s-ar admite reincarnarea atunci s-ar eluda cele spuse in Eclesiastul 7:20 pt ca,teoretic,
reincarnarea face abstractie de notiunea de pacat asa cum este definit in viziunea crestina.
|
Iarasi, te rog sa ma ierti, dar nu stiu ce "definitie" a reintruparii ai folosit :). E multa confuzie pe acest subiect si nu stiu daca sunt multe persoane care vor sa-l elucideze. Intelegerea pe care o am eu, nevrednicul, e ca tocmai pacatele se pastreaza, si asa ajungi la "dupa fapta si rasplata". Daca intr-o viata un om face si bune si rele, merita Raiul sau Iadul?
"Fiti desavarsiti precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este" spune Mantuitorul. Nu se spune" fiti caldicei". Tocmai de aceea, in Dumnezeiasca Sa iubire, Bunul Dumnezeu are rabdare cu noi si nu ne trimite la cazane vesnice, pentru o viata ingreunata. Dar si "dupa fapta si rasplata" ne asteapta, data viitoare.
Sa nu uitam dialogul Mantuitorului cu Nicodim... daca noi nu le intelegem pe cele pamantesti, cum le vom intelege pe cele ceresti? :)
Seara buna.