![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci atunci de ce ne lasa sa suferim. Nu suntem oare fii sai? Tu un fiu l-ai lasa in necaz, sa sufere intre ghiarele raului? Fiul sau a fost rastignit ce catre creatia lui preferita si nu a facut nimic.
Totusi eu nu inteleg: El zice ca avem liber arbitriu, ca putem sa alegem intre bine sau rau. Eu zic, cine ar alege sa sufere, sa aiba durere? Eu am ales strada binelui, dar totusi sufar de raul care este in lume. De ce nu elimina pe Satana si gata? Ori vrea el sa am necazuri? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu toate acestea, Ratiunea Lui Dumnezeu care este Fiul a gasit solutia problemei mortii prin inviere si a venit in lume, intrupandu-Se si asumandu-si chiar si suferinta, pentru a ne arata lucrul celmai important in viata de acum si in cea viitoare: iubirea desavarsita. Hristos ne-a impacat cu Dumnezeu-Tatal pentru ca El insusi a vrut-o, nu a fost obligat sa o faca: "Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau." Ioan 10, 18 Dumnezeu a hotarat ca neghina sa fie aleasa de grau dupa seceris. Aleasa, separata de grau, nu distrusa. Imagineaza-ti cum ar arata lumea noastra daca El i-ar trasni din Cer pe cei care comit un pacat, cat de mic. Tu nu vrei sa accepti ca orice fiinta este si trebuie sa fie nemuritoare si libera; tu vrei ca Dumnezeu sa creeze si sa distruga. Nestiind ce ceri, semeni cu nepotul acela care isi dorea sa aiba darul de a-si pune si el dantura in paharul cu apa seara, cum vedea la bunicul lui. :)
|
|||
|
|||
![]()
....dar daca nu o faci nu stiu cat de bine iti este, de obicei cam esti pedepsit deci eu cam am indoieli cu privire la liber arbitru sau poate indepartarea de dzeu atrage pe draci....
![]() sau nu neaparat ca ii atrage dar esti descoperit, nu mai protectie ...adevarul eu nu il cunosc in acest caz, desi e f important sa il aflu dar cine oare poate fi atat de luminat...evident tot dzeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by annajanette; 02.08.2010 at 03:23:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Important este ca noi sa-L iubim pe Dumnezeu nu pentru ca ne temem de iad sau pentru ca ne-a promis raiul, ci intr-un mod neconditionat pentru El si numai pentru El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diavolul este si el o faptura a lui Dumnezeu. Putem spune ca El inca il iubeste pe diavol, purtandu-i de grija prin faptul ca il mentine in existenta. Last edited by Marius22; 02.08.2010 at 10:33:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Libertatea creaturilor le permite sa se impotriveasca filosofiei de viata divine. Consecinta este raul care de obicei nu este perceput imediat ca ceva negativ. Cei care ajung in Iad raman in starea pe care au ales-o si abia atunci isi dau seama ca de fapt ceea ce au ales este gresit, vazand viata celor mantuiti traind alaturi de Dumnezeu prin asemanarea cu El. Cred ca nici ingerii care au cazut de langa Dumnezeu nu-si dau seama complet pentru moment de ceea ce fac, pentru ca sunt limitati si nu au cunostinta viitorului si nici a profunzimii gandului Lui Dumnezeu. Abia dupa Judecata de Apoi, in Ziua a Opta, vom vedea cu totii Adevarul descoperit si vom intelege de ce existenta in iubire si smerenie este atat de placuta Lui Dumnezeu. Deocamdata binele e amestecat cu raul si noi pregustam foarte putin din ceea ce ni s-a pregatit de atunci incolo de Insusi Fiul Lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu controleaza cutremure, erupti, uragane. De ce ucide mii si mii de persoane servindu-se de natura? Citisem pe un post ca Satana nu are nimic pe lumea asta, nici macar o pietricica. Deci si fenomenele cele mai negative (boli, cutremure, etc) apartin lui Dumnezeu. Eu la ce concluzie pot ajunge cand vad cutremurul din Haiti, sau tsunami din Thailandia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu l-a pus odinioara pe om stapan peste creatie si peste fapturi. Dar prin pacat, a cazut din demnitate. In multe situatii, omul insusi este stapanit la propriu de cele ale lumii create, prin patimi. De aceea, Dumnezeu a luat din nou in mainile Sale, cele ce erau in putere omului. Mai mult, Sfantul Simeon Noul Teolog, ne spune ca in urma caderii omului in pacat, natura insasi se revolta, se intoarce asupra acestuia. In acest caz, Dumnezeu este nu cel care provoaca, ci Cel care ingaduie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a vrut Domnul sa-l omoare pe Moise? | lorena29 | Generalitati | 3 | 23.05.2012 14:43:09 |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Diavol schiop | idealist | Exorcismul | 13 | 09.10.2010 19:50:45 |
|