Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2010, 17:37:06
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Deci atunci de ce ne lasa sa suferim. Nu suntem oare fii sai? Tu un fiu l-ai lasa in necaz, sa sufere intre ghiarele raului? Fiul sau a fost rastignit ce catre creatia lui preferita si nu a facut nimic.

Totusi eu nu inteleg: El zice ca avem liber arbitriu, ca putem sa alegem intre bine sau rau. Eu zic, cine ar alege sa sufere, sa aiba durere? Eu am ales strada binelui, dar totusi sufar de raul care este in lume. De ce nu elimina pe Satana si gata? Ori vrea el sa am necazuri?
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 17:52:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Deci atunci de ce ne lasa sa suferim. Nu suntem oare fii sai? Tu un fiu l-ai lasa in necaz, sa sufere intre ghiarele raului? Fiul sau a fost rastignit ce catre creatia lui preferita si nu a facut nimic.

Totusi eu nu inteleg: El zice ca avem liber arbitriu, ca putem sa alegem intre bine sau rau. Eu zic, cine ar alege sa sufere, sa aiba durere? Eu am ales strada binelui, dar totusi sufar de raul care este in lume. De ce nu elimina pe Satana si gata? Ori vrea el sa am necazuri?
Este un rationament gresit. Raul pe care Dumnezeu il permite sa se abata asupra noastra nu-si gaseste originea in Dumnezeu, ci tot in libertatea noastra. Raul care se abate in mod pedagogic asupra noastra cu permisiunea lui Dumnezeu este o incercare. Pentru adevaratul crestin incercarile sau necazurile sunt asemenea focului care topeste aurul dar il face mai stralucitor, nu-l distruge, ci elimina impuritatile.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 18:05:31
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:

Suferinta e o consecinta nedorita a pacatului. Intentia originala a Lui a fost sa ramanem in comuniune cu El, intr-o stare de permanent extaz in care au fost creati primii oameni. Daca oamenii au ales sa nu faca voia Sa, atunci a intervenit raul in lume si respectiv greutatile, bolile, suferinta.

Cu toate acestea, Ratiunea Lui Dumnezeu care este Fiul a gasit solutia problemei mortii prin inviere si a venit in lume, intrupandu-Se si asumandu-si chiar si suferinta, pentru a ne arata lucrul celmai important in viata de acum si in cea viitoare: iubirea desavarsita. Hristos ne-a impacat cu Dumnezeu-Tatal pentru ca El insusi a vrut-o, nu a fost obligat sa o faca: "Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau." Ioan 10, 18

Dumnezeu a hotarat ca neghina sa fie aleasa de grau dupa seceris. Aleasa, separata de grau, nu distrusa. Imagineaza-ti cum ar arata lumea noastra daca El i-ar trasni din Cer pe cei care comit un pacat, cat de mic.

Tu nu vrei sa accepti ca orice fiinta este si trebuie sa fie nemuritoare si libera; tu vrei ca Dumnezeu sa creeze si sa distruga. Nestiind ce ceri, semeni cu nepotul acela care isi dorea sa aiba darul de a-si pune si el dantura in paharul cu apa seara, cum vedea la bunicul lui. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 02:18:09
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
DUMNEZEU insa nu obliga pe nimeni sa-I faca ii voia
....dar daca nu o faci nu stiu cat de bine iti este, de obicei cam esti pedepsit deci eu cam am indoieli cu privire la liber arbitru sau poate indepartarea de dzeu atrage pe draci....
sau nu neaparat ca ii atrage dar esti descoperit, nu mai protectie ...adevarul eu nu il cunosc in acest caz, desi e f important sa il aflu dar cine oare poate fi atat de luminat...evident tot dzeu.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 02:24:10
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Majoritatea celor care ti-au raspuns au subliniat ca daca Dumnezeu ar distruge iadul si pe demoni atunci nu ar mai respecta libertatea celor care vor sa fie o vesnicie in afara iubirii lui Dumnezeu. Un Dumnezeu care nu respecta libertatea nu este atotputernic, nici atotstiitor, nici bun, intr-un cuvant nu este desavarsit este asemenea unui fenome impersonal. Numai un Dumnezeu personal respecta libertatea fapturilor pe care le-a inzestrat cu libertate.
e uite aici e un mare mister ptr mine, din bunatate nu ar putea sa ne scuteasca de a mai fi ispititi de jigodia de diavol, dar il lasa ca satana ptr El este un vames, ne triaza, misto...si nu e un vames oarecare...cu puteri egale cu ale noastre asta e mai naspa,.. deci acest liber arbitru pare mai mult o amenintare; ai grija ce faci ca asta si asta te asteapta. De ce suntem pedepsiti cand ne punem intrebari care uneori sunt incomode, poate unii din noi vrem si alte raspunsuri fara sa ne fie teama ca vom fi judecati la judecata de apoi...

Last edited by annajanette; 02.08.2010 at 03:23:48.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 09:41:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
e uite aici e un mare mister ptr mine, din bunatate nu ar putea sa ne scuteasca de a mai fi ispititi de jigodia de diavol, dar il lasa ca satana ptr El este un vames, ne triaza, misto...si nu e un vames oarecare...cu puteri egale cu ale noastre asta e mai naspa,.. deci acest liber arbitru pare mai mult o amenintare; ai grija ce faci ca asta si asta te asteapta. De ce suntem pedepsiti cand ne punem intrebari care uneori sunt incomode, poate unii din noi vrem si alte raspunsuri fara sa ne fie teama ca vom fi judecati la judecata de apoi...
Omul primordial a fost supus unui "examen" moral prin porunca pe care a primit-o. Spune Sfantul Ioan Damaschin ca omul nu poate sa primeasca fericirea daca nu se osteneste sau nu este supus incercarilor. Pentru ce sa fie omul incununat daca nu a fost incercat? Deci ispitele ingaduite de Dumnezeu au un rol in pedagogia LUI.
Important este ca noi sa-L iubim pe Dumnezeu nu pentru ca ne temem de iad sau pentru ca ne-a promis raiul, ci intr-un mod neconditionat pentru El si numai pentru El.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 10:31:29
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stiu ca diavolul este duh dar totusi Dumnezeu e mai puternic, de ce nu il distruge?
Raportul dintre Dumnezeu si diavol, dintre Dumnezeu si om sau dintre Dumnezeu si lume, nu trebuie privit ca o confruntare de forte. Stim ca Dumnezeu este Atotputernic sau, mai bine spus, Atottiitor. Asadar, orice "confruntare" sub acest aspect este exclusa.

Diavolul este si el o faptura a lui Dumnezeu. Putem spune ca El inca il iubeste pe diavol, purtandu-i de grija prin faptul ca il mentine in existenta.

Last edited by Marius22; 02.08.2010 at 10:33:32.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 12:33:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
....dar daca nu o faci nu stiu cat de bine iti este, de obicei cam esti pedepsit deci eu cam am indoieli cu privire la liber arbitru sau poate indepartarea de dzeu atrage pe draci....
Nu exista pedeapsa, e doar impresia ta.

Libertatea creaturilor le permite sa se impotriveasca filosofiei de viata divine. Consecinta este raul care de obicei nu este perceput imediat ca ceva negativ. Cei care ajung in Iad raman in starea pe care au ales-o si abia atunci isi dau seama ca de fapt ceea ce au ales este gresit, vazand viata celor mantuiti traind alaturi de Dumnezeu prin asemanarea cu El.

Cred ca nici ingerii care au cazut de langa Dumnezeu nu-si dau seama complet pentru moment de ceea ce fac, pentru ca sunt limitati si nu au cunostinta viitorului si nici a profunzimii gandului Lui Dumnezeu.

Abia dupa Judecata de Apoi, in Ziua a Opta, vom vedea cu totii Adevarul descoperit si vom intelege de ce existenta in iubire si smerenie este atat de placuta Lui Dumnezeu. Deocamdata binele e amestecat cu raul si noi pregustam foarte putin din ceea ce ni s-a pregatit de atunci incolo de Insusi Fiul Lui Dumnezeu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 13:37:34
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Suferinta e o consecinta nedorita a pacatului. Intentia originala a Lui a fost sa ramanem in comuniune cu El, intr-o stare de permanent extaz in care au fost creati primii oameni. Daca oamenii au ales sa nu faca voia Sa, atunci a intervenit raul in lume si respectiv greutatile, bolile, suferinta.

Cu toate acestea, Ratiunea Lui Dumnezeu care este Fiul a gasit solutia problemei mortii prin inviere si a venit in lume, intrupandu-Se si asumandu-si chiar si suferinta, pentru a ne arata lucrul celmai important in viata de acum si in cea viitoare: iubirea desavarsita. Hristos ne-a impacat cu Dumnezeu-Tatal pentru ca El insusi a vrut-o, nu a fost obligat sa o faca: "Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau." Ioan 10, 18

Dumnezeu a hotarat ca neghina sa fie aleasa de grau dupa seceris. Aleasa, separata de grau, nu distrusa. Imagineaza-ti cum ar arata lumea noastra daca El i-ar trasni din Cer pe cei care comit un pacat, cat de mic.

Tu nu vrei sa accepti ca orice fiinta este si trebuie sa fie nemuritoare si libera; tu vrei ca Dumnezeu sa creeze si sa distruga. Nestiind ce ceri, semeni cu nepotul acela care isi dorea sa aiba darul de a-si pune si el dantura in paharul cu apa seara, cum vedea la bunicul lui. :)
Eu cea ce caut este o legatura intre Dumnezeu si pamantul.
Dumnezeu controleaza cutremure, erupti, uragane. De ce ucide mii si mii de persoane servindu-se de natura? Citisem pe un post ca Satana nu are nimic pe lumea asta, nici macar o pietricica. Deci si fenomenele cele mai negative (boli, cutremure, etc) apartin lui Dumnezeu. Eu la ce concluzie pot ajunge cand vad cutremurul din Haiti, sau tsunami din Thailandia?
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 14:27:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu la ce concluzie pot ajunge cand vad cutremurul din Haiti, sau tsunami din Thailandia?
Natura nu se afla in mainile omului, cat in mainile lui Dumnezeu. Viata omului nu se afla in propriile maini, cat in mainile lui Dumnezeu.

Dumnezeu l-a pus odinioara pe om stapan peste creatie si peste fapturi. Dar prin pacat, a cazut din demnitate. In multe situatii, omul insusi este stapanit la propriu de cele ale lumii create, prin patimi. De aceea, Dumnezeu a luat din nou in mainile Sale, cele ce erau in putere omului.

Mai mult, Sfantul Simeon Noul Teolog, ne spune ca in urma caderii omului in pacat, natura insasi se revolta, se intoarce asupra acestuia. In acest caz, Dumnezeu este nu cel care provoaca, ci Cel care ingaduie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a vrut Domnul sa-l omoare pe Moise? lorena29 Generalitati 3 23.05.2012 14:43:09
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 20:47:59
Diavol schiop idealist Exorcismul 13 09.10.2010 19:50:45