![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sper sa fie de folos urmatoarele referinte:
1. Matei 11:14 Vorbind despre Ioan Botezatorul, Mantuitorul spune "Și dacă voiți să înțelegeți, el este Ilie, cel ce va să vină." Ilie a trait cu multe sute de ani inaintea lui Ioan Botezatorul, si totusi iata ca Mantuitorul spune ca Ioan este Ilie. 2. Matei 9:11 "Și trecând Iisus, a văzut un om orb din naștere. Și ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învățătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?" Cand putea "acesta" sa pacatuiasca pentru a se naste orb? Intrucat in pantecele mamei nu cred ca poate cineva pacatui, ramane raspunsul vietii anterioare. Trebuie retinut aici faptul ca Mantuitorul nu i-a pus la punct pe ucenicii sai pentru intrebarea pusa. Daca prima varianta, "acesta", ar fi fost irationala, probabil Mantuitorul i-ar fi lamurit. Toate cele bune tuturor. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate cele bune si dumneavoastra dar cele ce le-ati scris sunt povesti.
Sau, mai elegant, e punctul dumneavoastra de vedere. Da, m-am exprimat mai bine asa :) Citat:
Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit. Luca 1:17. Ioan a lucrat in aceeasi maniera ca Ilie. In acelasi duh si putere. Si despre Elisei este scris ca a primit o dubla masura din puterea lui Ilie. Ce se poate intelege, ca Ilie s-a reincarnat si in Elisei? Citat:
Ucenicii puneau invatatorului intrebari legate de convingerile lor sau de filozofiile care circulau in aceea vreme. Si cel mai probabil ucenicii nici nu se refereau la reincarnare. Dumneavoastra nu credeti ca cineva poate pacatui in pantecele mamei. Nici eu nu cred. Dar erau rabini evrei care invatau ca toate bolile erau o urmare a pacatului si ca cineva poate pacatui chiar si in pantecele mamei. Iisus le-a explicat ca presupozitiile erau gresite: Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. E foarte greu ca, plecand de la acest pasaj sa crezi ca Biblia sustine reincarnarea. Reincarnararea nu are sustinere in Biblie. Ba, dimpotriva, afirmand ca omul moare o singura data si apoi vine judecata, Biblia contrazice reincarnarea. Last edited by penticostalulmantuibil; 02.08.2010 at 13:11:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Cine il urmeaza pe Hristos nu are nevoie de reincarnare.
Eu nu cred in reincarnare.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
intrebarea topicului era daca se mentioneaza undeva in biblie despre aceasta tema, raspunsul dvs nu are nicio leg cu subiectul in discutie
|
|
|||
|
|||
![]()
mda, deci si aici exista controverse.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate ar fi bine sa citesti tu insati Biblia. Ai gasi acolo raspunsuri la muuuulte intrebari, inclusiv privind reincarnarea. Asa, cu titlu informativ, din Biblie rezulta ca nu exista raincarnare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu am citit multe din biblie dar multe chiar sunt interpretabile sau nu le inteleg, si preotii inca mai au multe intrabari fara raspuns. |
|
|||
|
|||
![]()
Te contrazic categoric,toate amanuntele despre reancarnare se gasesc in Biblie..si in scrierile gnostice..care e mai putin important daca sant sau nu recunoscute de biserica.Reancarnarea a existat si in crestinism recunoscuta pana la Justinian si Teodora...(imi scapa anul)..care au scoso din motive personale.Considerand lucrarea Domnului fundamentata pe logica...atunci sa-mi spuneti unde vedeti logica cu teologia ortodoxa..Unul se naste handicapat,altul rege,unul se naste in pustiu..altul are de toate toata viata fara sa faca nimic!!Unde e dreptatea...Nu vei sti sa pretuiesti binele daca nu vei cunoaste si raul..saracia si bogatia,..dispretul si pretuirea.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu exista reincarnare decit: nastere moarte,inviere,judecata,probabil cei,ce au introdus reincarnarea vroiau sa evite acest ciclu,crezind ca se poate mintuii omul si altfel decum ne invata biblia.mai sunt biserici ce au introdus purgatoriu ceva nou,ca sufletele sa se mintuiasca fara truda[fals program].
|
|
|||
|
|||
![]()
Se scrie, nu se scrie ..s-a omis...s-a sters...nu se intelege..etc...
si daca in final ar fi raspunsul pozitiv ..da ne reincarnam... Eu ma intreb la ce mi-ar folosi sa stiu ????..uni vor spune ca da ..este poate folositor.. Ma gandesc la un lucru, mi-a dat Dumnezeu posibilitatea sa zic asa in varianta ca m-am reincarnat..sa mai am acesta viata ...oare atunci la ce bun imi este data...sa traiesc in trecut? sa ma intorc la cea veche? Eu zic atat, imi este si asa arhisuficient sa ma bat cu pogonul de pacate scris in cartea vietii si de abia mai scot ochii din ea asa pe furis...Doamne macar de as avea zile in acesta viata, doar cat sunt suficiente sa ma mantuiesc ..si sincer nu-mi foloseste sa stiu daca in alta viata am fost vierme sau pagan ..sau am fost sfant sau imparat sau om de nimic...etc... Eu aici am misiunea de a duce crucea ce-mi este data .. sa am o misiune de a sluji lui Dumnezeu, cred ca imi este deajuns sa stiu asta ..De ce oare sa-mi incarc memoria cu trecutul..??? Eu ii multumesc lui Dumnezeu chiar ca uit, ca daca nu uitam, prin cate mi-a fost dat sa trec in acesta viata, de-mi ramanea in minte clar totul...cred ca inebuneam sigur. Acum vorbeam singura si nu mai aveam posibilitatea sa scriu pe aici.. Deci concluzia mea umila, sa ma concetrez pe telul meu de mantuire, sa privesc inainte si sa nu abat calea spre Dumnezeu, este toata dorirea mea...Deci si 70 vieti daca am avut nu mai conteaza, daca si pe acesta o irosesc pe lucruri de nimic ...sa descopar ce???... Ca poate am fost un mai mare netrebnic si in alta vita ...imi ajunge asta si asa mi se pare super lunga...daca ar fi dupa mine as zice bodagproste sa zica Dumnezeu... maine esti chemata in rai ..gata s-a terminat cu pamantul asta plin de atat de multa mizerie morala ..in care ne scaldam...of Doamne fie-Ti mila de umila ta faptura si zlobozeste-o! Last edited by Marilena B; 15.08.2011 at 21:37:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti in reincarnare? | Panthera | Generalitati | 265 | 11.01.2021 16:54:30 |
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i | annajanette | Generalitati | 234 | 12.08.2017 16:49:47 |
Reincarnare | FlorinS | Generalitati | 48 | 04.01.2014 16:51:07 |
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? | elenavioletacocos | Slujba inmormantarii | 8 | 05.11.2012 01:48:09 |
Reîncarnare! | AdeLlA | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 09.11.2008 12:55:05 |
|