Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2010, 14:37:03
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Si totusi nu sunt impacata cu ideea de incinare la idoli la crestini(icoane)eu nu stiu ce sa ma cred toti crestinii se roaga la icoane, stau si ma intreb o fi mai bine de penticostali ca nu fac asta?
ana, vad ca nu este prima data cand cochetezi cu ratacirile sectantilor...tin minte parerea ta despre botezul pruncilor la ortodocsi comparativ cu al sectantilor la maturitate.
Eu te sfatuiesc sa cauti mai intai sa iti cunosti ortodoxia, sa intelegi tot ce se face aici si de ce se face asa.
ratacirea aceasta cu referire la icoane a aparut din primele secole crestine, motiv pentru care s-a convocat Sinodul 7 Ecumenic care a stabilit exact problema icoanelor.
din felul in care tu scrii, eu sunt sigura ca tu nu stii mai nimic despre istoria crestinismului, cum a parut, cum s-a dezvoltat, ce sunt sinoadele ecumenice...cine au fost Sf. Parinti...etc
Crede-ma ca ai de citit daca vrei sa cunosti si pana nu cunosti incearca sa nu-ti mai dai astfel de pareri daca vrei sa nu faci pacate impotriva propriei tale credinte.....chiar este pacat.
Vechi 01.08.2010, 05:45:17
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
ana, vad ca nu este prima data cand cochetezi cu ratacirile sectantilor...tin minte parerea ta despre botezul pruncilor la ortodocsi comparativ cu al sectantilor la maturitate.
Eu te sfatuiesc sa cauti mai intai sa iti cunosti ortodoxia, sa intelegi tot ce se face aici si de ce se face asa.
ratacirea aceasta cu referire la icoane a aparut din primele secole crestine, motiv pentru care s-a convocat Sinodul 7 Ecumenic care a stabilit exact problema icoanelor.
din felul in care tu scrii, eu sunt sigura ca tu nu stii mai nimic despre istoria crestinismului, cum a parut, cum s-a dezvoltat, ce sunt sinoadele ecumenice...cine au fost Sf. Parinti...etc
Crede-ma ca ai de citit daca vrei sa cunosti si pana nu cunosti incearca sa nu-ti mai dai astfel de pareri daca vrei sa nu faci pacate impotriva propriei tale credinte.....chiar este pacat.
pai asa este, nu stiu prea multe despre crestinism , de ce crezi tu ca intreb :ca sa aflu nu sa imi fac pacate.dar poate ma ajuti tu sa invat nu e mai simplu decat sa ma judeci? ia invata-ma ca de criticat stiu si eu si toata lumea, uite iti ofer sansa de a calauzi pe cineva , FA-O
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 16:26:45
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu există nici un argument scripturistic pentru închinarea la icoane. Hristos ne spune că închinarea noastră trebuie să fie în duh și în adevăr.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 19:00:54
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu există nici un argument scripturistic pentru închinarea la icoane. Hristos ne spune că închinarea noastră trebuie să fie în duh și în adevăr.
Te-am inteles ca tu nu te inchini la chipuri cioplite, numai ca aici este un topic care trateaza asa-zisa convertire a unui fost calugar "ortodox" la secta penticostala !
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 20:28:54
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
pai asa este, nu stiu prea multe despre crestinism , de ce crezi tu ca intreb :ca sa aflu nu sa imi fac pacate.dar poate ma ajuti tu sa invat nu e mai simplu decat sa ma judeci? ia invata-ma ca de criticat stiu si eu si toata lumea, uite iti ofer sansa de a calauzi pe cineva , FA-O
Ana redau mai jos postarea anterioara:
"ana, vad ca nu este prima data cand cochetezi cu ratacirile sectantilor...tin minte parerea ta despre botezul pruncilor la ortodocsi comparativ cu al sectantilor la maturitate.
Crede-ma ca ai de citit daca vrei sa cunosti si pana nu cunosti incearca sa nu-ti mai dai astfel de pareri daca vrei sa nu faci pacate impotriva propriei tale credinte.....chiar este pacat."

Din ce ai dedus tu ca te judec? Pe baza celor scrise de tine, am tras o concluzie scurta si ti-am facut o invitatie clara sa citesti mai mult despre propria credinta si astfel iti poti raspunde singura la multe intrebari...si apoi te-am atentionat ca este pacat sa arunci cu vorbele...
Vechi 04.08.2010, 14:40:03
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

A fost inselat saracul...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 14:49:51
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
A fost inselat saracul...
Dragă, respectivul ins nu a fost înșelat (decât de sectari) pentru că repectiva mărturisire nu este decât pură ficțiune, despre niște fapte care nu au avut loc în realitate, ci doar în mințile unor tulburați !
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 14:57:06
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Dragă, respectivul ins nu a fost înșelat (decât de sectari) pentru că repectiva mărturisire nu este decât pură ficțiune, despre niște fapte care nu au avut loc în realitate, ci doar în mințile unor tulburați !
Dar eu nu am zis altceva, cand am scris m-am gandit ca diavolul l-a inselat!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 15:01:57
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Ei, da, acum daca un calugar a trecut la penticostali ajungem sa credem ca se cutremura din temelie Ortodoxia, ca si cand ea ar sta in acea persoana. Mi-a placut ce a spus Homiacov - omul cand cade, cade singur, numai cand se mantuieste, nu se mantuieste singur.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cei care au trecut la Domnul gabitzusv Slujba inmormantarii 19 07.03.2014 19:38:07
Calugarul care a salvat Ortodocsia! alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 9 05.03.2012 20:55:38
Ce ziceti de asta? kiralina Generalitati 121 06.06.2010 22:29:47
ce ziceti de luca 19:27 jezisovi_pivo_nelej Din Noul Testament 10 28.01.2007 01:29:22