Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 09:58:38
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciunea de multumire este mai importanta decat cea de cerere. Darul vietii si tot ceea ce a facut Hristos pentru mantuirea noastra, ar trebui sa ne fie de ajuns pentru a da slava lui Dumnezeu in toata vremea.

Rugaciunea de cerere este intrucatva circumstantiala. Ea se impune atunci cand avem nevoi imediate, cand intampinam ispite, cand ne aflam in impas. Cert este ca Dumnezeu niciodata nu ne lasa fara raspuns. Chiar daca nu primim raspunsul pe care noi ni l-am fi dorit, sau in forma pe care ne-am fi dorit-o, faptul in sine constituie raspunsul lui Dumnezeu. Noi trebuie sa tragem concluziile avad mai multa credinta (incredere) in El.

In rugaciunea noastra particulara cerem, de cele mai multe ori, lucruri care nu ne sunt cu adevarat folositoare si ziditoare. Nu trebuie sa cer de la Dumnezeu bani sa-mi platesc chiria sau masina de spalat etc. El oricum cunoaste de ce avem fiecare nevoie. Cred ca este mai bine sa luam seama la ce se cere in Liturghie, in cadrul ecteniei cererilor, pentru noi toti:"ziua toata desavarsita, sfanta, in pace si fara de pacat", "mila si iertare de pacatele si de greselile noastre", "cele bune si de folos sufletelor noastre si pace lumii", "sfarsit crestinesc vietii noastre".
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 22:09:02
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Rugaciunea este procesul prin care invatam ce anume sa cerem .
Cu cat ne rugam mai mult,cu atat ne departam mai mult de cererile lumesti ,si ne cunoastem mai mult 'nevoile' duhovnicesti.
Doamne da-mi sa cunosc voia Ta !
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 19:15:41
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

Indurerati, tematori din cauza pacatelor, dar si cu nadejdea ca vom fi auziti de Dumnezeu, intotdeauna cand ne rugam nu trebuie sa ne lasam invinsi de neputinta, ci trebuie sa staruim in rugaciune , sa ne intoarcem inlauntrul nostru si sa strigam: "Doamne indura-Te!Doamne, scapa-ma!"Vom descoperi atunci ca nimic nou nu este in noi insine care sa ne poata da linistea, decat scanteia dumnezeirii din in inima noastra -sufletul nostru.
Vechi 29.07.2010, 20:43:55
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Constanta
Implicit

Mare putere are rugaciunea. Atunci cand e facuta cu credinta la fel de mare, ca zice Hristos:

9. Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
10. Că oricine cere ia; și cel ce caută găsește, și celui ce bate i se va deschide.
[...]
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

Deci daca Hristos a spus asta, inseamna ca asa e. Cu ce fel de credinta sa ne rugam? Cu asta:

In timp ce un tata citea din Apocalipsa cuvintele Domnului: "Iata stau la usa si bat”, copilul acestuia a fugit spre usa.

Tatal i-a zis:

- Unde te duci?

- Ma duc sa-I deschid Domnului, raspunse copilul.

O astfel de credinta ar trebui sa avem si noi cand citim si auzim cuvantul Domnului.

Si sa nu uitam de rabdare.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 21:29:02
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Rugaciunea care nu este ascultata duce la deznadejde. asa am patit eu. Nu stiu daca ma aude. Nu am vrut bani, masini, ci doar dragoste. mereu ma rog sa-mi dea suferinta. pentru ca asa poate o sa ma schimb, o sa devin ceea ce imi doresc, o sa am persoana iubita.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 22:45:48
Dai lanu Dai lanu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit O povestioara

Intr-un oras oarecare,pamanturile erau arse si crapate din lipsa de ploaie,frunzele palide si ingalbenite de-abia se mai tineau pe crengi,iarba de pe pajisti se ofilise,oamenii erau incordati si nervosi,cercetand cerul de cristal de culoarea albastrului de cobalt.Saptamanile se insirau una dupa alta tot mai fierbinti si de luni de zile nu mai cazuse nici o ploaie adevarata.Preotul organiza in piata din fata bisericii o ora speciala de rugaciune pentru a implora ploaie de la Dumnezeu,la ora stabilita piata era plina de lume ingrijorata,dar plina de incredere,multii adusesera cu ei obiecte care dadeau marturie despre credinta lor,parohul privea cu admiratie Bibliile,Crucile...Nu reusea sa-si dezlipeasca privirile de la o fetita asezata cuminte in primul rand,pe genunchi avea o umbrela rosie...A TE RUGA INSEAMNA SA CERI,A CREDE INSEAMNA SA IEI
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 23:14:01
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit Staruinta in rugaciune.

Sa nu uitam ca Sf Ilie prin rugaciune a "incuiat" si "descuitat" cerul, insa la rugaciunea lui a fost staruitoare. Femeia cananeanca prin staruinta a dobandit tamaduire fiicei. Deci sa nu vorbim doar de rugaciune, ci de staruinta in rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 00:01:00
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Implicit

...Ma gandesc cum Domnul Iisus s a rugat de trei ori Tatalui, si de fiecare data a adaugat, dar nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca... si nu ca m as pricepe, dar nu cred ca nu a primit nimic... presupun ca a primit puterea de a trece mai departe...A dat vointa, a luat putere... Important lucru sa ti tai voia...

...Sa deznadajduiesti ca n ai primit ce ai cerut, nici la asta nu ma pricep, decat ca ma gandesc la un exemplu din pateric, un parinte care trei ani de zile s a rugat sa i daruiasca Domnul o harisma, si cand a primit o, atat de tare il coplesea, incat s a rugat trei ani sa i fie luata inapoi... mai apoi, oare nu o fi fost ceva mandrie in cererea respectiva ?...

...Daca iti doresti ceva foarte tare, nu cumva ajungi sa ti faci un idol mai presus de Dumnezeu din ceea ce doresti ?... Nu cumva asta te poate duce la pierzare ?
Poate ca de aceea, un copil mult dorit ar trebui inchinat Lui Dumnezeu ?...

... ,, Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua ''...
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 00:04:13
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
...Ma gandesc cum Domnul Iisus s a rugat de trei ori Tatalui, si de fiecare data a adaugat, dar nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca... si nu ca m as pricepe, dar nu cred ca nu a primit nimic... presupun ca a primit puterea de a trece mai departe...A dat vointa, a luat putere... Important lucru sa ti tai voia...
Asta ar trebui sa mi-o bat in cap cu ciocanul ca sa-mi ramana acolo
Vechi 30.07.2010, 11:01:37
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Rugaciunea are o putere atat de mare, incat prea putini mai cred ca ea este posibila !
Oare cine mai crede ca rugaciunea poate munta muntii necredintei si ai rautatii, ca poate vindeca bolile incurabile, etc ?!

Sfantul Siluan Athonitul avea puternici dureri de cap.
El s'a rugat lui Dumnezeu sa il scape de ele, spre a se putea ruga si munci in liniste.

Nefiind ascultat intru aceasta, ci in altele, precum atunci cand s'a inecat cu un os de peste, iar Domnul i'a spus in gand sa iasa afara si il va scuipa cu sange, el a inteles ca in privinta durerilor de cap Domnul nu il asculta pentru ca acelea ii sunt de folos. Din ziua aceea, in care Domnul l'a izbavit de a se ineca cu osul de peste, sfantul nu s'a mai rugat sa fie scapat de durerile de cap.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica georgeval Rugaciuni 3 30.07.2012 23:01:10
Despre putere florin.oltean75 Generalitati 0 25.12.2011 17:03:49
Cata putere au moastele sfintilor NECTARIE Generalitati 16 20.01.2011 19:39:11
Increderea in propria putere de a pricepe praxis Generalitati 9 09.04.2010 00:28:46
Cuvantul Crucii are putere Ioan_Ciobota Generalitati 3 13.08.2009 22:18:28