![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cred ca intelegem diferit termenul de MANTUIT. In BO prin mantuit se intelege trecerea de la moarte la VIATA, adica trecerea de la viata aceasta marcata de moarte, viata efemera si trecatoare, la Viata cea vesnica, Raiul sau Imparatia Lui Dumnezeu. Si noi spunem ca acest lucru nu se intampla in timpul vietii unui om pentru ca atunci el ar trebui sa traiasca vesnic. Dumneavoastra spuneti ca sunteti mantuit dar acceptati ca o sa muriti. Sper sa nu gresesc. Sa ma corectati daca gresesc. Iar daca sunteti muritor inseamna, dupa viziunea BO, ca inca nu sunteti mantuit. Daca totusi sustineti ca sunteti mantuit atunci aveti o alta viziune asupra acestui statut de mantuit. E cumva acela ca sunteti "indreptatit" sa credeti ca veti avea viata vesnica? Sau care e acel statut la dvs? Iar testele pe care mi le-ati exemplificat pentru edificarea unei credinte adevarate sunt de acord ca sunt valabile cu conditia sa le trec nu doar la momentul prezent ci pana cand inchid ochii. Eu pot sa am acum o credinta foarte corecta si totusi sa cad la un moment dat. Dvs sustineti ca daca un om trece acele teste el sigur nu mai poate cadea? La noi in ortodoxie s-au vazut si cazuri de calugari foarte inaintati in sfintenie si care au cazut inselati de satana prin asa numitele ispite de-a dreapta. Ispitele de-a dreapta le numim acele ispite care te provoaca sa te crezi deja mantuit. Patericul are multe pilde de acest fel. Oricate teste am face tot nu putem scapa de subiectivism in aprecierea noastra si atunci preferam sa lasam in seama lui Hristos marea si finala evaluare. Dar noi speram ca ne vom mantui si chiar trebuie sa speram acest lucru. Nadejdea este o virtute care trebuie pastrata impreuna cu credinta si iubirea pana cand trecem la cele vesnice. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
| Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
| Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
| Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
| ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|
|