Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2010, 23:13:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
tatal meu era rosu in obraji si zambea...il lasasem cu paloarea mortului si l-am gasit rosu in obraji si cu zambetul pe buze, prima mea reactie a fost de spaima, ea???
Draga, nu as vrea sa vin cu ploaie peste bucuria descoperirii tale insa se poate ca firma care se ocupa de imbalsamare si cosmetica mortuara sa-l fi fardat o leaca fara sa stii tu asa cum se practica in occident, pentru ca mortul sa arate prezentabil la ultima sa aparitie in lume. Nu are ce sa se mai schimbe in bine la un mort, decit spre putrezire...stiu si eu de la taticul meu.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 23:43:59
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Draga, nu as vrea sa vin cu ploaie peste bucuria descoperirii tale insa se poate ca firma care se ocupa de imbalsamare si cosmetica mortuara sa-l fi fardat o leaca fara sa stii tu asa cum se practica in occident, pentru ca mortul sa arate prezentabil la ultima sa aparitie in lume. Nu are ce sa se mai schimbe in bine la un mort, decit spre putrezire...stiu si eu de la taticul meu.
Andrei...ce spui tu e valabil pt occident si in Romania pt familiile cu bani care isi permit sa plateasca o firma care se ocupa de la imbracat pana la dus la cimitir...ceea ce nu a fost cazul nostru.
La noi a murit in casa, medicul i-a constat decesul, niste vecini l-au spalat si imbracat si cand am adus sicriul l-au asezat in el. Dupa cateva ore ne-am trezit cu el schimbat...dar, eu sunt un om realist nu ma imbat cu apa rece...nu incep acum sa-mi fac singura impresii...
Eu stiu exact ce s-a intamplat si nu ma refer ca acum e un sfant...pentru mine nu schimbarea lui a fost atat de vrednica de luat in seama, ci ceea ce s-a intamplat dupa...

In rest Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aibe in Imparatia Lui.
Vechi 27.07.2010, 23:53:07
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Andrei...ce spui tu e valabil pt occident si in Romania pt familiile cu bani care isi permit sa plateasca o firma care se ocupa de la imbracat pana la dus la cimitir...ceea ce nu a fost cazul nostru.
La noi a murit in casa, medicul i-a constat decesul, niste vecini l-au spalat si imbracat si cand am adus sicriul l-au asezat in el. Dupa cateva ore ne-am trezit cu el schimbat...dar, eu sunt un om realist nu ma imbat cu apa rece...nu incep acum sa-mi fac singura impresii...
Eu stiu exact ce s-a intamplat si nu ma refer ca acum e un sfant...pentru mine nu schimbarea lui a fost atat de vrednica de luat in seama, ci ceea ce s-a intamplat dupa...

In rest Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aibe in Imparatia Lui.
Ce povesteam eu era in Romania, cum voi l-ati ingropat neimbalsamat? Da, stiu imbracatul , spalatul se face de catre familie, prieteni, insa restul, injectiile, transportul la capela, caratul, este facut de ei si nu costa o mina si-un picior nici la nivel de Romania.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 00:10:09
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce povesteam eu era in Romania, cum voi l-ati ingropat neimbalsamat? Da, stiu imbracatul , spalatul se face de catre familie, prieteni, insa restul, injectiile, transportul la capela, caratul, este facut de ei si nu costa o mina si-un picior nici la nivel de Romania.
Imbalsamatul i s-a facut in prezenta mea dupa ce medicul i-a constatat decesul, nu i s-a facut nici o cosmetica. El a stat 3 zile in casa, nu a fost dus la nici o capela, a fost dus din casa la masina de prieteni si vecini atunci cand urma sa fie dus la biserica si apoi inmormantat.
Eu cand am spus ca stiu ce s-a intamplat, la imbalsamat m-am gandit...probabil ca acea culoare si alungirea buzelor sub forma unui zambet a fost efectul imbalsamarii...dar rezolvarea tuturor problemelor pentru mine chiar a fost mila si mana lui Dumnezeu.
Vechi 28.07.2010, 01:08:43
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Implicit

...Poate ca are vreo semnificatie faptul ca a murit intr o zi de sarbatoare, cum as vrea sa inteleg cum de s a brodit moartea Ceausestilor in aceasi sarbatoare, si cam ce poate insemna...
...Ca sa nu ma gandesc la cazurile de moarte aparenta !?!...care se pare ca au fost destule....
No, ca i bine de ei, ca le arde de zambete, ca mie nu mi prea mai arde dupa ce am aflat ca s vremuri grele de ne asteapta, si stau tare prost la capitolul despatimire si altele...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Muntele Athos geo.nektarios Calugarul 34 03.07.2013 16:41:20
Muntele athos ionitamihaela Generalitati 3 18.09.2012 15:50:00
Muntele Athos sunsray Generalitati 15 21.03.2010 23:40:54
Pelerinaj la Muntele Athos BogdanF2 Generalitati 7 08.11.2008 20:21:24