![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu era vorba de mai multi Dumnezei ci de perspectivele sau interpretarile diferite ale diverselor religii si culturi dau senzatia ca ar exista mai multi dumnezei.
|
|
||||
|
||||
![]()
In Vechiul Testament intalnim foarte des expresia "Dumnezeu cel Viu", in contextul idolatriei aceasta expresie vrea sa sublinieze existenta unui singur Dumnezeu, celelalte divinitati sunt doar plasmuiri ale mintii omenesti. Cel mai potrivit exemplu este Sfantul Ilie care a dovedit inexistenta lui Baal.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Celui viu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul (sau miluieste-ne pe noi)!
|
||||
|
||||
![]()
Interesant chiar nu stiam. In mediile isihaste se pracica rugaciunea in forma aceasta? Imi place foarte mult forma aceasta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se vede ca acum suntem la versiunea intermediara "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma."
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Condamnati prin neputinta ! | cristiboss56 | Generalitati | 1 | 06.02.2009 08:48:25 |
|