Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 19:42:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Nu era vorba de mai multi Dumnezei ci de perspectivele sau interpretarile diferite ale diverselor religii si culturi dau senzatia ca ar exista mai multi dumnezei.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 20:02:16
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

In Vechiul Testament intalnim foarte des expresia "Dumnezeu cel Viu", in contextul idolatriei aceasta expresie vrea sa sublinieze existenta unui singur Dumnezeu, celelalte divinitati sunt doar plasmuiri ale mintii omenesti. Cel mai potrivit exemplu este Sfantul Ilie care a dovedit inexistenta lui Baal.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 00:30:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
In Vechiul Testament intalnim foarte des expresia "Dumnezeu cel Viu", in contextul idolatriei aceasta expresie vrea sa sublinieze existenta unui singur Dumnezeu, celelalte divinitati sunt doar plasmuiri ale mintii omenesti. Cel mai potrivit exemplu este Sfantul Ilie care a dovedit inexistenta lui Baal.
De asta rugaciunea Lui Iisus in forma originala suna asa:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Celui viu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul (sau miluieste-ne pe noi)!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 12:40:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De asta rugaciunea Lui Iisus in forma originala suna asa:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Celui viu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul (sau miluieste-ne pe noi)!
Interesant chiar nu stiam. In mediile isihaste se pracica rugaciunea in forma aceasta? Imi place foarte mult forma aceasta.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 00:20:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Interesant chiar nu stiam. In mediile isihaste se pracica rugaciunea in forma aceasta? Imi place foarte mult forma aceasta.
Am citit undeva ca a proorocit un Sfant de demult ca rugaciunea Lui Iisus isi va pierde forma originala pe masura ce va trece timpul. Zicea ca in vremurile din urma va ajunge la o forma de genul "Miluieste-ma!", omul nemaistiind nici cui se roaga.

Se vede ca acum suntem la versiunea intermediara "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Condamnati prin neputinta ! cristiboss56 Generalitati 1 06.02.2009 08:48:25