![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O cantare din slujba inmormantarii spune "Plang si ma tanguiesc cand gandesc la moarte si vad in morminte toata frumusetea noastra...". Pe drept cuvant moartea celor de langa noi, aduce plans si tanguire in sufletele noastre, pentru ca aduce totodata gandul la propria moarte. Dar plansul si tanguirea nu este dupa lume si cele ale ei, ci este o urmare a constatarii vremelniciei ei.
In acest sens, gandul la moarte naste pocainta, plansul si tanguirea pentru pacate, ca descoperitoare a acelei frumuseti interioare care nu sfarseste in moarte si pe care o vom purta cu noi in vesnicie. Sufletul uratit prin feluritele pacate, se cere in viata aceasta curatit prin lacrimi de pocainta si impodobit cu virtuti. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Nu e vorba ca am eu dreptate, ca nu asta e important. Important e sa ne formam convingerile pe baza a ceea ce spune Sf Scriptura, ori daca acolo se spune ca omul poate fi mantuit doar daca se pocaiete atunci sa nu incercam sa schimbam Sf Scriptura doar pentru a valida ideile noastre.
Citat:
Citat:
Citat:
"Și aceasta este mărturia, că Dumnezeu ne-a dat viață veșnică și această viață este în Fiul Său. Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața. Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică. " Vezi ce zice Ioan? "ca sa stiti ca aveti viata vesnica". Tu nu ai inteles faptul ca mantuirea e un har, si ca nu prin osteneala o capeti. Poti sa te ostenesti oricat, daca nu te increzi in Hristos, nu ai facut nimic. Osteneala nu te mantuie ci Hristos. In schimb, pentru cei mantuiti, osteneala le aduce o rasplata in cer. Citat:
Regele David spune asa intr-unul din psalmi(121): "Mă bucur când mi se zice: ’Haidem la Casa Domnului!’.” Citat:
Asta cu ingerul convingator e poveste pentru copii, problema e ca tu ai fost mai receptiv la mesajul lui Dumnezeu, iar ei nu. Nu tine de nici un inger raportarea noastra la Dumnezeu, ci de noi insine. Citat:
"Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa." - Iezechiel 18:20 "În zilele acelea nu vor mai zice: "Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții". Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinții." - Ieremia31:29-30 TI-am redat 2 pasaje in care se spune clar ca fiecare va raspunde pentru pacatele PROPRII si nu ale strabunilor. Si in plus de asta, daca Hristos m-a iertat, a luat pacatele mele asupra Lui.... Citat:
Si inca o data repet, daca Hristos m-a mantuit pacatele mele sunt luate asupra Lui. Dar se pare ca tu nu ai inteles deloc mesajul Evangheliei. Sf Scriptura, ea contine mesajul lui Dumnezeu pentru om. |
|
|||
|
|||
![]()
Vai, Zorobabel, ce mai despici firul in patru
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, de fapt discutia este pe marginea notiunii de perfect aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Da, credincios inseamna sa fii OM, atat. Poti sta fara sa stii nimic din Biblie sau sa faci vrute si nevrute. Daca esti om in viata de zi cu zi intre cei intre care te invarti atunci te poti numi si credincios, sau martusitor al lui Cristos fara a spune macar un cuvintel despre El. Eu intalnesc astfel de oameni si creste inima in mine cand ii vad, cata rabdare, bun simt, educatie, cinste si tot ce vrei pot avea. Cunostintele teologice nu folosesc la nimic, in sensul ca nu schimba omul. Last edited by Pandion; 22.07.2010 at 22:19:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Versetul din Ioan 3: 16." Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." e intr-adevar foarte important. De aceea el trebuie inteles in dimensiunea sa spirituala. E vorba de mantuire, desigur, dar conditia "ca oricine crede in El" nu trebuie luata la timpul prezent, ci trebuie inteleasa la un prezent etern. Adica, nu la modul ca eu acum cred in Hristos si asta ma face mantuit, ci eu voi fi mantuit daca voi crede neclintit, pana la sfarsitul vietii, in Hristos. Conditia nu e pentru momentul respectiv, ci incepand cu acel moment si pana la sfarsitul vietii trebuie respectata acea conditie. Daca eu azi o respect si maine nu o mai respect iar poimaine o respect din nou inseamna ca ne jucam cu mantuirea. Dar increderea neclintita nu e in puterea omului, caci omul e slab si nestatornic, tocmai de aceea se si spune rugaciunea: "cred, Doamne, ajuta necredintei mele". Si atunci pentru ca omul sa creada neclintit are nevoie de ajutorul Duhului ca sa realizeze metanoia, schimbarea mintii. Vedeti cum se leaga toate! Dar chiar si metanoia nu garanteaza ca nu voi putea cadea, caci vointa mea ramane libera chiar daca e sustinuta de har. Deci eu nu pot avea garantia necaderii din credinta nici dupa ce s-a obtinut harul, osteneala mea ramane, nu pot sta cu burta la soare ca gata sunt mantuit. Rugaciunea aceea cu necredinta inca trebuie spusa, ba chiar eu cred ca trebuie spusa pana in ultima clipa din viata noastra. Or garantia mantuirii e data doar aceluia ce da garantia ca va crede neclintit in jertfa lui Hristos. Cine are aceasta garantie ca nu va cadea din credinta pana la sfarsitul vietii, acela poate sa spuna ca este mantuit. Dar eu ma tem ca nici un om nu poate garanta asa ceva. Iertare inca o data. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta imi ridica un nou semn de intrebare. Ce inseamna a crede in Isus ? Adica a crede ca a existat, sau a crede ce scrie in Biblie ca a zis, sau a crede ca e fiul lui Dumnezeu, ce mai exact ar trebui sa cred ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
mantuirea mea si a tuturor oamenilor. Si ca fara jertfa Sa mantuirea e imposibila omului. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca cel mai bun mod de a crede in Iisus Cristos este sa reusesti sa "imprumuti" ceva din caracterul Sau, e fascinant sa vezi cum relationeaza cu tot felul de oameni in contextul unor prejudecati imense ale vremii vis-a-vis de straini, pagani, femei etc, ce replici stralucite are si cata dragoste pentru oameni degaja din fiecare gest al sau.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|