![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai sa stii Daniel ca asa lucruri eu nu inteleg.
Nu cred ca pentru un om bolnav si in varsa mai exista o porunca de la biserica. A fost alegerea dansului s-o faca. Atat. Adica vrei sa spui cu asta ca in alea 3 oua statea credinta dansului? Si da, Dumnezeu a facut minune pentru dansul si nevointa sa. Si daca tot nu intelegi ce spun altii, macar nu mai fi rautacios, ca nu este crestineste. Sau este mai bine/crestineste sa nu mancam si sa vorbim in schimb rautati si sa judecam pe altii? Dumnezeu ne da destule renuntari si incercari si nevoiri. Ne stie si ne cunoaste puterile fiecaruia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci inca odata,nu mai ridica neputinta ta la rang de regula. Vezi unde te poti alinia Bisericii ,nu fa scandal acolo unde te dovedeti neputincioasa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot ceea ce spun eu mereu este sa nu mai cada oamenii in extrema si fanatism. Ce-mi tot pui in carca prostii?! Adica: 1. Spun multi: vai, sa nu (mai) fie scaune deloc in biserici. Iar eu spun sa existe, sa se poata aseza cine are nevoie. 2. Spun multi: vai, sa nu mai mancam, sa tinem post intr-una, ca altfel nu putem sa ne rugam, ca nu suntem buni ortodocsi. Eu spun sa poata fiecare sa faca dupa puterea si sanatatea sa si sa nu mai fie judecat si etichetat cu rautate. "Vai, sa nu mai traim in familie, ca oamenii casatoriti sunt desfranati si murdari si pacatosi". Iar eu spun sa fim lasati sa traim in familie. Cine vrea si poate sa aleaga calea manastirii. Deci, sa avem posibilitatea sa traim dupa puterile noastre, sa nu fim fortati dupa parerea unuia si altuia si judecati cu rautate. Si tu cam asta faci... Voi vreti sa taiati totul: nici un scaun, nici o zi cu sotul/sotia, nimic sa nu mancam, etc. Eu respect si pe cei ce postesc si n-am nimic cu ei, la fel cu cei carora nu le trebuie sotul/sotia. Respect si pe monahi pentru alegerea lor, chiar daca n-o percep in totalitate. N-am nimic cu ei. Dar altii pe mine si pe altii ca mine, nu pot sa ne respecte, sa ne inteleaga niste probleme. Si tu batjocoresti..., desi eu te-am respectat in mesajele mele.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 20.07.2010 at 23:08:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu batjocoresc ci incerc sa pun la punct niste lucruri pe care tot timpul le starnesti.Si acum exagerezi,pentru ca nu cred ca a spus nimeni sa se ia toate scaunele sau sa se posteasca continuu.Nu,s-a spus ca scaunele sa fie folosite numai in caz de neputinta sau nevoie,iar posturile sa fie respectate conform canoanelor Bisericii.Eu stiu ca tu aici ai atacat ,si de asta si raspunsurile au fost taioase.Si acum ai sa spunem tupeul,sa spui ca militeaza cineva pentru eliminarea scaunelor sau cine stie ce post inrobitor! De ce intorci cuvintele si ideile dupa cum iti convine?
|
|
|||
|
|||
![]()
tot ce face omul indiferent ca posteste, face milostenie orice fapta buna face tre sa aibe la baza dreapta socoteala.
''Dar ce este credinta fanatica ? Credinta care nu are la baza dreapta socoteala. Are un elan in toate : posteste prea mult, se nevoieste prea mult, o ia strasnic cu postul, cu milostenia, cu lepadarea de sine, cu metaniile si n-are un bilant, n-are o dreapta socoteala. Vorba proverbului : " N-o lua lata, ca ramane negrapata ! " Credinta fanatica stii cum este ? Cum ai incarca o masina cu tot felul de bunatati si pe urma i-ai da drumul la vale fara frana. Se duce si unde ajunge,se rastoarna. Gata ! Asa-i credinta fanatica. Nu asa ! Toata fapta buna trebuie s-o conduca dreapta credinta in Iisus Hristos si dreapta socoteala sau cumpana dreapta. Dumnezeiasca Scriptura zice : " Nu te abate nici la dreapta nici la stanga. Calea de mijloc este cale imparateasca ". Deci, este o credinta care nu are echilibru, o credinta fara dreapta socoteala se numeste fanatica. O ia intr-o parte si mai incolo se rastoarna.'' Pr. Cleopa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu ti se pare ca ti-ai luat o sarcina pe umeri, pe care nu o poti duce? Are grija Dumnezeu de noi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre post | Marinela | Spiritualitatea ortodoxa | 16 | 15.12.2011 11:13:51 |
Despre post | simona | Intrebari utilizatori | 0 | 05.04.2010 17:04:54 |
Despre post | micky02ct | Generalitati | 17 | 07.06.2009 19:20:30 |
Despre post | strajeru | Secte si culte | 0 | 26.11.2007 01:35:57 |
despre post | calugarii | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 33 | 28.05.2007 10:21:35 |
|