Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2010, 09:57:09
Scotianul
Guest

Arrow Salut Annajanette

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
acesta e un pasaj:A auzit avva Antonie despre un calugar mai tanar, care a facut pe cale un semn ca acesta,
adica vazand el pe oarecari batrani calatorind si slabind pe cale, a poruncit unor asini salbatici
de au venit si au purtat pe batrani pana cand au ajuns la Antonie. Deci batranii au vestit
acestea lui avva Antonie. Si a zis lor: mi se pare ca acest calugar este o corabie plina de
bunatati, dar nu stiu de va ajunge la liman. Si dupa oarecare vreme avva Antonie incepe
deodata sa planga si sa-si smulga perii si sa se tanguiasca. Ii zic lui ucenicii: de ce plangi,
avvo? Iar batranul a zis: mare stalp al Bisericii a cazut acum. Si zicea despre calugarul cel mai
tanar. Ci mergeti, zicea el, pana la dansul si vedeti ceea ce s-a facut. Deci s-au dus ucenicii si
l-au aflat pe calugar sezand pe rogojina si plangand pacatul pe care il facuse. Iar el vazand pe
ucenicii batranului, le-a zis: ziceti batranului ca sa roage pe Dumnezeu sa-mi dea numai zece
zile si nadajduiesc ca voi da raspuns, adica ma voi pocai. Si dupa cinci zile a murit.

ce facuse acel calugar?
Uitati-va pe aceste 2 linkuri.Primul este despre Antonie cel Mare http://www.crestinortodox.ro/stiri/c...lor-75139.html
In al doilea link cred ca se face vorbire chiar de scena pe care o analizati dvs. http://www.crestinortodox.ro/dogmati...esc-69146.html
Nu stiu daca este util sa va concentrati pe identificarea exacta a pacatului respectiv.Eu am sentimentul ca mesajul este altul dar mai bine cititi in acele doua linkuri de pe site.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
vreau sa emigrez in SUA sau Australia, ma poate ajuta cineva? jefferson Generalitati 32 18.12.2010 16:11:50
Ma poate ajuta cineva? irodion Generalitati 5 05.05.2010 12:46:46
poate ma ajuta cineva cu o informatie lenus Muzica Bisericeasca 2 02.10.2008 17:14:09