![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu trebuie sa raspundeti la intrebari. Ar fi mai frumos sa nu mai vorbiti niciodata despre Cuvantul lui Dumnezeu. |
|
|
|||
|
|||
|
Domnule NP,nu amestecati graul cu neghina.Te rog sa te gandesti ce-ar fi insemnat sa nu fie descoperita America ,chiar si de catre un catolic.Mai puteai vorbi acum despre americanisme si penticostali?Despre penticostali cred ca da,pentru ca diavolul lucreaza intotdeauna la dezbinare,dar despre americanisme nu.Martirii din primele veacuri crestine n-au fost americani de tipul good boys,unii dintre Sfintii Parinti intruniti la Sf.Sinod de la Niceea 325,veneau cu martirajul in spate (ex. Sf.Spiridon episcop de Cipru ii fusese scos un ochi pentru marturisirea credintei;mai sunt si alte exemple dar oricum nu te intereseaza).
Daca Cristofor Columb ar fi descoperit alt pamant decat America ,de ex. Groenlanda,Madagascar,sau pur si simplu Antarctica,spuneti va rog cum ar fi sunat cele imprumutate de penticostali?Pentru ca ei oricum imprumuta,dvs. ati spus ca ati pastrat ,, accente autohtone" . Sa stiti ca byzantinismele sunt peste tot ,nu numai in BOR,ci in toata Biserica Ortodoxa,fie ea din Romania ,Grecia,Serbia,Ierusalim ,Constantinopol(vezi ca nu spun Istanbul) sau Rusia ,unde mai pui ca si bisericile ortodoxe din America sunt pline de byzantinisme. Da,noi romanii crestin-ortodocsi ne straduim sa calcam pe urmele Sf. Apostol Andrei cel de-acum 2000 de ani,dar voi penticostalii pe urmele cui calcati, ale lui Carol Parham pastorul (nu preotul) baptist din Kansas,ale lui Gheorghe Bradin sau Alexandru Sodoy din Ungaria,toti nascuti cu doua milenii dupa Sf.Apostol Andrei.Sunteti comici. Te intreb domnule NP ce au fost stramosii dvs.in materie de credinta ,nu mai departe de doua generatii,din ce biserica faceau parte? Revenind la titlul topicului ,,ce facem cu cartile...",cred ca era adresat spre dezbatere ortodocsilor,nu celor de alte confesiuni,dar hop si voi sariti ca natangul din baie scarpinandu-va in cap si abateti atentia de la adevaratul subiect ,cum de fapt faceti intotdeauna. Va rog sa ma iertati daca am spus ceva ce va ranit sufletul -nu orgoliul-si va urez spor la mantuire.Pe bune. Doamne-ajuta |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Si atunci cand influentele americane din bisericile NP sunt considerate negative insa influentele bizantine, sacre. Eu afirm neutralitatea lor in sine. Oamenii sunt sfinti, gandurile si faptele lor sunt sfinte. Faptul ca unii au influente americane si altii bizantine e irelevant in trairea crestina. Citat:
Ii apreciez pe Gheorghe Bradin si pe Parham dar nu incerc sa calc intocmai pe urmele lor. La fel cum, probabil, nici dumneavoastra nu il aveti drept model de viata pe Mihail Cerularie. Citat:
Daca ar fi fost vorba de „ce facem cu cartile...” (puncte, puncte), asa cum ati scris dumneavoastra nici nu mi-ati fi gasit comentariile mele pe topic. Cand insa nu este vorba de cartile puncte puncte ci despre arderea SFINTELOR SCRIPTURI atunci, da, veti gasi tot mereu si comentariile mele. Am mai spus si voi spune „doar vrajitorii fac asa ceva!”. Ce vreti, prin intermediul Sfintelor Scripturi am primit tot ce am mai valoros in viata. Daca nu as comenta ar fi straniu si ar trebui sa ma simt vinovat. |
|
|
|||
|
|||
|
Cărțile primite de la neoprotestanți le primești cu politețe, nu e bine să refuzi pe nimeni când vezi că omul e de bună credință (că, printre acești rătăciți, sunt oameni simpli care chiar cred în ceea ce spun și fac, chiar mi-e milă de ei). Mai există printre ei oameni, care, deși convinși deja că înaintează pe o cale îndoielnică, n-ar renunța la poziția și statutul lor în comunitatea respectivă de teama izolării sociale.
Ba mai mult, UN CAZ REAL, înainte de '89: un om dintr-un sat românesc s-a luminat de adevărul credinței și s-a "pocăit" la un cult neoprotestant. Căsuța lui a devenit în scurt timp o "mică viluță". După o vreme, în urma insistențelor familiei, s-a dezis de "pocăiți". Și atunci să vezi "minunea" Domnului: într-o noapte casa i-a luat foc. Dar, astăzi, "minunile" sunt mult mai subtile... Și revenind la cărți: 1. le primești; 2. le depozitezi undeva unde copiii nu au acces; 3. te rogi constant (dimineața, seara, la mese, periodic - alte rugăciuni); 4. post, milostenie, lecturi sistematice din Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți; 5. spovedanie și dacă ești vrednic (știe un duhovnic bun asta), împărtășanie; 6. apoi, după un an - doi de la primirea cărții, o deschizi, o citești (lectura va înainta repede, lipsa de substanță a unor astfel de lucrări este proverbială) și vei constata superficialitatea și aroganța, suficiența de sine a autorului - predicatorului, absența unei cunoașteri autentice a Scripturilor, chiar dacă el știe o grămadă de versete biblice pe de rost (baptiștii cultivă ideea memorării sistematice a versetelor biblice, știu pentru că de la ei mi se trage deprinderea din copilărie de a memora Sfânta Scriptură). Nu e rău să memorezi Sfânta Scriptură, dar e doar un exercițiu intelectual care poate fi folositor când știi să utilizezi Scripturile în deplinătatea lor, nu cu versete disparate, rupte de contextul originar și nu pentru a argumenta cine știe ce idei drăcești. Fiindcă, pe baza versetelor biblice, izolate de contextul originar, unii îndrăciți au reușit să argumenteze și să justifice însăși crima.
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 13.07.2010 at 12:48:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa auzim numai de bine! Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
""""""Secțiunea a doua: Cele zece porunci Capitolul întâi: „Să‑l iubești pe domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău” Porunca întâi: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți dumnezei în afară de mine, să nu‑ți faci chip cioplit ca să te închini lui Porunca a doua: Să nu spui numele Domnului Dumnezeului tău în zadar Porunca a treia: Adu‑ți aminte să sfințești ziua Domnului Capitolul al doilea: „Să‑l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” Porunca a patra: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să‑ți fie ție bine și să trăiești mult pe pământ Porunca a cincia: Să nu ucizi Porunca a șasea: Să nu faci fapte necurate Porunca a șaptea: Să nu furi Porunca a opta: Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău Porunca a noua: Să nu poftești femeia aproapelui tău Porunca a zecea: Să nu poftești casa aproapelui tău și nici un lucru ce este al lui"""""""""" http://www.vatican.va/archive/compen...um-ccc_ro.html |
|
|
||||
|
||||
|
Una este catehismul catolic, alta este Biblia catolică. Într-o carte de învățătură (sau catehism), Biserica prezintă poruncile în ce fel consideră că este optim pentru buna lor asimilare de către credincioși. Iar felul în care consideră că e optim este felul în care Sf Augustin le-a explicat și care a rămas în tradiția noastră catehetică. Dimpotrivă, în Biblie poruncile sunt prezentate exact așa cum le-a dat Domnul, potrivit Canonului Biblic, stabilit de Biserica Catolică în urmă cu multe secole.
Prin urmare, nu ați făcut proba verității, iar motivul pentru care v-am prins cu minciuna este foarte simplu: nu există nici o Biblie catolică în România, în afară de Biblia de la Blaj de la o mie șapte sute și ceva și nu cred că din aceea ați citit, fiind practic inutilizabilă și de negăsit. În rest, Vechiul Testament nu a fost niciodată tradus de Biserica Catolică din România (cu excepția Psaltirei). Catolicii de ambele rituri se bazează pe versiunile ortodoxe ale Bibliei. Altele nu au, deoarece nu se simte nevoia. Minciuna are picioare scurte, domnule Poștașul. Altădată, când mai umblați cu cioara vopsită încercând să mai scorniți ceva împotriva Bisericii Catolice, este bine să fiți mai precaut. Pe lângă faptul că nu face bine la mântuire, minciuna ajunge cunoscută și, dacă de sufletul dv nu vă pasă, măcar reputația ar trebui să o luați în considerare.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 16.07.2010 at 03:51:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu stiam ca cele 10 Porunci din Biblie sunt aceleasi cu cele 10 Porunci din catehism (cum se intampla in ortodoxie). Acum va intreb: ce este mai presus, Biblia catolica sau catehismul catolic? Pentru ca dau invatatura diferita. Si, inca o intrebare (on topic): daca cineva primeste o carte cu catehismul catolic, ce trebuie sa faca, cu ea? Citat:
Considerati ca reputatia mea este facuta praf si lasati-o asa. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
| doamne ajuta |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 02:34:51 |
| Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 18:37:10 |
| Cartile penticostalilor | Neonila | Generalitati | 183 | 30.10.2010 00:55:46 |
| Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 6 | 09.04.2010 02:20:01 |
| CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 02:00:06 |
|
|