![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Scotianul; 11.07.2010 at 18:49:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In Facerea 41:45 scrie asa: "Și a pus Faraon lui Iosif numele Țafnat-Paneah și i-a dat de soție pe Asineta, fiica lui Poti-Fera, marele preot din Iliopolis." Acum nu stiu daca acest Poti-Fera e acelasi cu Putifar. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Scotianul; 11.07.2010 at 19:06:39. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu totusi nu sunt lamurit pe deplin. Daca atunci cand Iosif s-a casatorit cu Asineta, Putifar era mare preot, iar atunci cand Iosif a fost vandut de fratii lui, Putifar era "dregător și comandant al gărzii la curtea lui Faraon" (Fac. 37:36), este totusi de presupus ca s-a intamplat ceva cu el intre timp. Eu nu stiu suficient desper Egiptul antic, dar din putinul pe care-l stiu, comandantul garzii nu putea fi si mare-preot. In orice caz, Heliopolis cred ca era pe vremea aceea capitala Egiptului, deci e de presupus ca faraonul (si, implicit, Putifar) locuia acolo. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Scotianul; 11.07.2010 at 19:36:12. |
|
|
|||
|
|||
|
La nota 9 zice asa: "Famen (eunuc) in intelesul de "mare dregator", "demnitar de mana'ntai". Curtea regala egipteana nu cunostea eunucii, nici chiar pentru harem, dar termenul a fost imprumutat din Mesopotamia. Vezi si nota de la FA 8, 27."
M-am dus la FA si vad ca acolo nu sunt decat 21 de versete. Ce inseamna FA 8, 27 ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Calandrin>watch this>intra pe Biblia ortodoxa,varianta Anania Dervent.Uite linkul:http://www.dervent.ro/biblia.php Du-te la Facerea 37:36.Cand vezi cuvantul ,,famen"apare o litera scrisa cu rosu.Click pe ea.In dreapta va aparea o explicatie care te va trimite la FA 8,27.Da click pe FA 8,27 si va aparea scris : ,,Și ridicându-se el, a mers. Și iată, un bărbat din Etiopia, famen , mare dregător al Candachiei k, regina Etiopienilor, care era peste toată vistieria ei și care venise la Ierusalim să se închine,".Si in acel text ai alte indicative scrise cu rosu.Ai sa vezi ca FA=Faptele Apostolilor.Tu probabil cautati la ,,Facerea" unde, intradevar, nu sunt decat 22 versete. Last edited by Scotianul; 11.07.2010 at 19:47:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| de unde sa ma rog | icer82 | Intrebari utilizatori | 1 | 24.02.2010 15:18:37 |
| De unde venim | Danut7 | Generalitati | 2 | 13.02.2010 22:10:38 |
| unde gasesc? | iulyaan | Generalitati | 4 | 29.10.2008 10:16:03 |
|
|