Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2010, 18:45:53
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Versetele acestea au același subiect: să bem din Iisus pentru a ne bucura de viață. Ambele nu se interpretează la modul propriu, ci în simbol. Cum tot în simbol interpretăm alte cuvinte ale Mântuitorului: că El este Calea, că El este Ușa, că El este Poarta Oilor, etc. Ți-ai imaginat vreodată că (Doamne iartă-Mă!) Iisus e din lemn ori din pietre și praf?
El n-a zis:''painea aceasta inchipuieste Trupul Meu" sau"vinul acesta inchipuieste Sangele Meu" ci de fapt a zis"Luati mancati acesta este Trupul Meu".Iar cand lea dat paharul binecuvantat a zis:"acesta este Sangele Meu."Cum zice Hristos,asa trebuie sa crezi,daca El zica ca este,apoi si este.Noi ramanem pe langa Hristos si credem asa,precum a spus El,ca sfanta Cuminecatura(Impartasaniei) este cu adevarat Trupul si Sangele Lui,si cine se cumeninca,pe Hrstos Il primeste.(diacon Gheorghe Babut-Sa ne cunostem credinta).
Vechi 08.07.2010, 19:10:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
El n-a zis:''painea aceasta inchipuieste Trupul Meu" sau"vinul acesta inchipuieste Sangele Meu" ci de fapt a zis"Luati mancati acesta este Trupul Meu".Iar cand lea dat paharul binecuvantat a zis:"acesta este Sangele Meu."Cum zice Hristos,asa trebuie sa crezi,daca El zica ca este,apoi si este.
Dar El n-a zis nici că este o ușă simbolică, ci a zis textual:

9. "Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla." (Ioan 10)

Pentru a fi mântuiți (observă rogu-te că e aceeași condiție spre mântuire ca și participarea la împărtășanie) nu trebuie să facem o gaură prin trupul Mântuitorului (Doamne iartă-mă!) și să intrăm prin ea ca prin ușă, ci înțelesul este pur duhovnicesc. Chiar nu poți face această diferență între spiritual și literă?
Vechi 08.07.2010, 19:31:27
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

se pare ca nu prea sunteti de acord cu Mantuitorul,asta e,Domnul sa te lumineze ca tare rau stai la Biblie,imi pare rau ca nu mai sunteti in ortodoxia.Uite ce este daca nu crezi asa ,dar macar sa ai bunu simti ce spui mai ales in fata Domnului Iisus Hristos ca Domnul a facut totul pentru noi toti.Domnul sa te lumineze in viitor,mult succes.
Vechi 09.07.2010, 09:31:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
se pare ca nu prea sunteti de acord cu Mantuitorul,asta e,Domnul sa te lumineze ca tare rau stai la Biblie,imi pare rau ca nu mai sunteti in ortodoxia.Uite ce este daca nu crezi asa ,dar macar sa ai bunu simti ce spui mai ales in fata Domnului Iisus Hristos ca Domnul a facut totul pentru noi toti.Domnul sa te lumineze in viitor,mult succes.
Tocmai pentru că sunt de acord cu El, nu-mi pot permite să mă limitez la o înțelegere superficială ce eludează atât bunul simț al logicii elementare, cât și contextul în care Hristos a enunțat Principiile Împărăției lui Dumnezeu, acestea trecând dincolo de înțelegerea literalistă a enunțurilor. V-am dat exemplul paralel (cu Ușa), de asemenea condiție pentru primirea mântuirii și v-am pus o întrebare: Tot la modul propriu înțelegeți această condiție? Nu mi-ați răspuns, în schimb îmi aduceți argumente de tip emoțional ("îmi pare rău ca nu mai sunteți în ortodoxie")...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 20:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 22:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 22:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 23:03:42