Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2010, 12:22:14
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Fratilor, oare chiar asa sa fie ?!
Cred ca ravna trebuie sa aiba discernamant.
Acolo unde discernamantul lipseste, inselarea intra foarte usor, pe nesimtite.

De multe ori binecuvantarea se da in graba sau fara "a aranja" bine toate degetele.
Mai depinde si din ce unghi se priveste mana binecuvantand.
Spre exemplu, in pozele postate, mana lui Hristos e privita din unghiul bun, pe cand cea din dreapta este privita dinspre podul palmei, accentuand cele doua degete ridicate. Cele doua degete de la mijloc oscileaza in pozitie. Sa incetam a cauta raul in orice.

Nu stiu ce sa zic.
Mai bine sa ne vedem de rugaciune, care oricum nu prea merge cum ar trebui. Sa fim sinceri.
Iar daca rugaciune nu avem, oare cum putem crede ca suntem apti de "a discerne lucrurile" ?!

Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 12:26:54
padrevicentiu
Guest

Implicit

oare e posibil sa fie un fake facut in photoshop?eu lucrez des cu acest rpogram si am mereu banuieli de genul dupa cum se vede eu nu vad o umbra a mainii asta e parerea mea si poate sa fie gresit nu o luati in seama
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 13:11:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Fratilor, oare chiar asa sa fie ?!
Cred ca ravna trebuie sa aiba discernamant.
Acolo unde discernamantul lipseste, inselarea intra foarte usor, pe nesimtite.

De multe ori binecuvantarea se da in graba sau fara "a aranja" bine toate degetele.
Mai depinde si din ce unghi se priveste mana binecuvantand.
Spre exemplu, in pozele postate, mana lui Hristos e privita din unghiul bun, pe cand cea din dreapta este privita dinspre podul palmei, accentuand cele doua degete ridicate. Cele doua degete de la mijloc oscileaza in pozitie. Sa incetam a cauta raul in orice.

Nu stiu ce sa zic.
Mai bine sa ne vedem de rugaciune, care oricum nu prea merge cum ar trebui. Sa fim sinceri.
Iar daca rugaciune nu avem, oare cum putem crede ca suntem apti de "a discerne lucrurile" ?!
Discernamantul intr-adevar nu trebuie sa lipseasca, dar privind acea mana mai exista dubiu?!?
Imaginea este statica si nu poate fi vorba despre un "unghi" gresit. Am vazut dealtfel si o icoana a Sf. Ioan Botezatorul, aratata pe Trinitas, cu mana pictata in acelasi fel.

Deja prea deasa aceasta greseala si aceasta "neglijenta" in a tine degetele la binecuvantare... Ca este un gest nepotrivit unui crestin, sunt sigura, caci prea des il vad la TV mai ales la formatiile Rock.

Dar ai dreptate, cand ne indemni la rugaciune; totusi pentru a discerne ca acest simbol nu este bun, nu-ti trebuie prea mare cunoastere.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 14:01:16
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Da,seamana cu un concert al unei formatii de metale grele si nu cu o procesiune religioasa.

Probabil k mana a ramas de pe la vreun concert Iron Maiden si mai apoi au folosit-o aici.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 14:06:45
Makavelli Makavelli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Makavelli
Implicit

Cele doua degete ridicate in sus, din cate stiu eu simbolizeaza coarnele diavolului
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 14:44:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Makavelli Vezi mesajul
Cele doua degete ridicate in sus, din cate stiu eu simbolizeaza coarnele diavolului
Și câte coarne are diavolul? două ca ale unui miel și vorbește ca un balaur? Unul ca un inorog doar că e țap? Trei ca să sfideze sfânta Treime? Patru ca altarul făcut de Moise? Cinci ca steaua cu 5 colțuri? Șase șase șase ca numele sau numărul ei, a fiare? Sau 7 ca a Mielului junghiat? Sau 8 ca ale primei zile din săptămîna sau ca numărul infinitului? Sau 9 ca ale perioadei de sarcină și a fericirilor? Sau 10 cum are fiara cu 7 capete și 10 coarne? Sau 5 ca cele 5 simțuri sau 6 capete că există și al 6-lea simț, închipuirea și născocirea păcatului, sau 11 coarne că 11 apostoli au rămas cu Iisus, unul s-a spânzurat, sau 12 coarne că e vorba de 12 seminții ale fiilor lui Israel, sau 13 că e număr cu ghinion deși este format din cifra 1 și cifra 3 ca simbol al sfiintei Treimi, sau așa mai departe până ajungem la 18 coarne că doar e 6 x 3 deși e vorba de 9 cete în cer și 9 pe pământ căci la început erau 10 în cer și 10 pe pământ.

Deci îți spun eu că dracul are un singur corn, e țap cu un singur corn căci el face numai și numai răutatea și de aia e semeț și îi crește un singur corn, cornul de aur, cornul abundenței... abundența păcatelor și păcătuirilor... deci nu mai fă socoteli între coarne pe degete, dar are doi diversioniști, fiara cu 7 capete și 10 coarne și fiara cu 2 coarne ca ale unui miel și vrăiește ca un balaur...

Și pe mână e simbolizat prin degetul arătător când celelalte degete se țin închise în pumn căci e vorba că îți arată el ție mereu paiul din ochiul tău sau al altuia cu clătire de la starea ta spre „îndreptări” uitând să-și scoată el mai înainte bârna din ochiul său!

Dar dacă e vorba de coarnele melcului? Și nu uita că melcul are ochișori la capătul coarnelor și este și cântecelul:

Melc melc cod-codobelc, scoate coarne bourești și te du la baltă și bea apă caldă și te du la Dunăre și bea apă tulbure... că au tulburat-o... mâțele.

Dar ai de grijă că n-ai să-l recunoști pe diavol după unicul corn, căci de regulă și-l tunde și rămâne chel și spân ca un șarpe... „nevinovat”, ca un „copil naiv” sau ca o „femeie feciorelnică”, sau ca un „îngeraș de lumină” ce și-a ras răutatea, s-a barberit, s-a barbarberit, s-a barbarbarberit... exact ca la mașinile cu manivelă căci a tras pe nas și i-a ieșit barbarbar și-ți câștigă și ție astfel potul... firește dacă tu ești netotul.

Last edited by vsovivi; 06.07.2010 at 15:31:45.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 17:36:55
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Makavelli Vezi mesajul

Nu reprezinta coarnele diavolului,este doar un semn nevinovat folosit in gluma pentru amuzament si destindere.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 17:42:41
orenda orenda is offline
Member

Data înregistrării: 06.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Nu reprezinta coarnele diavolului,este doar un semn nevinovat folosit in gluma pentru amuzament si destindere.
Cred ca ai dreptate,dar intentia conteza,si intentia aici este rautate.
Dar la urma urmei de ce ne deranjeaza?Le scoatem din Biserica sau ne ducem la alta biserica
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 01:58:27
Sekhmet
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Bravo! Ma distrez sa fac coarnele in fotografi :D.

Last edited by Sekhmet; 07.07.2010 at 02:01:34.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 03:06:23
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Mai, sad si ma gandesc(aici deja miroase a ars!?), de fapt ma'ntreb, cum ar fi fost, acu' 2000 de ani, daca, plaiesi lu' irod ar fi avut forum, mai...mai, ce nebuneala ar fi fost, zic si io...mai, cum ar fi curs topicurile mai, "Este Iisus Mesia ?", "Doua deste'n ve is semnele lu' satan ?", "Musca romanu' din galusca ?", "Matuirea si sexu' la maria"...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sfantul valentin sau pervertirea unei realitati windorin Generalitati 42 17.02.2013 10:41:17
A inceput perioada Triodului! Daniel777 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 15.02.2011 13:36:51
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 13:02:02
Iar a inceput... alexaa Generalitati 13 08.07.2010 10:51:25
H1N1 si sarutatul celor sfinte andreicozia Reguli in Biserica 56 12.11.2009 14:43:59