Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2010, 13:57:33
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Invatatura Crestin Ortodoxa marturiseste:
Botezul este (prima) înviere din morți, naștere din nou in Hristos.
Botezul nu e totuna cu nasterea din nou. De ce multitudinea de oameni botezati nu traiesc dupa voia lui Dumnezeu?Daca ar fi nascuti din nou ar trebui sa traiasca pentru Dumnezeu si insa realitatea e cu totul alta.
Vechi 05.07.2010, 16:44:46
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dutzu Vezi mesajul
A fost intrebat parintele Cleopa care e cea mai apropiata biserica de cea ortodoxa, a spus parintele: "Cea mai apropiata e biserica romano catolica
Avea dreptate părintele.

Citat:
În prealabil postat de Dutzu Vezi mesajul
dar e o diferenta de la cer la pamant intre ele"
Nu la fel și aici. Asemănarea dintre cele două biserici este foarte mare. Au aproape toate punctele de credință comune, vorba topicului...
Vechi 05.07.2010, 19:41:49
postasul. postasul. is offline
Banned

Implicit

Citat:

Dumnezeu „nu este Dumnezeul morților, ci al viilor”[1],
Ati citat din Matei 22:32. Aici, Domnul Iisus Hristos vorbeste clar si raspicat despre invierea mortilor. Cititi versetul anterior ("Cat priveste invierea mortilor, oare n-ati citi ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice:"- Matei 22:31).

Niciodata, Mantuitorul nu a vorbit despre fantome (suflete nemuritoare).

Citat:
iar pe muntele Tabor, la Schimbarea la față a Domnului Iisus înaintea celor trei ucenici ai săi: Petru, Ioan si Iacov „Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El”[2]. Deci, Moise cel ce murise se arata in trup celor vii, vorbind cu Mesia.
Eu nu vad nici o diferenta intre Ilie si Moise, cand stateau de vorba cu Mantuitorul, pe Muntele Schimbarii la Fata. Amandoi erau vii. Ilie a fost luat la cer cand inca era in viata iar Moise murise si a fost inviat (Domnul nu sta de vorba cu mortii ci ii aduce la viata pentru a le vorbi).

Cei doi (Ilie si Moise) ii prefigureaza, foarte frumos, pe cei care vor fi luati la cer atunci cand va reveni Mantuitorul. Ilie ii reprezinta pe cei care vor fi in viata iar Moise pe cei care au murit in Hristos si vor fi inviati pentru viata vesnica. Cele ce se vor intampla la revenirea Domnului Iisus Hristos este foarte frumos explicat de Sfantul Apostol Pavel in 1 Tesaloniceni 4:13-18. Inceputul acestui pasaj ne arata intentia Sfantului Apostol de a explica ce se intampla cu cei morti in Hristos: "Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13). Mai departe, Apostolul Pavel limpezeste lucrurile. Merita crezut (desi, ceea ce spune nu convine adeptilor teoriei sufletelor nemuritoare).
Vechi 05.07.2010, 20:00:42
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
multi habar nu aveti in ce pericol sunteti.
Eu am impresia ca tu nu stii in ce pericol esti, acela de a crede ca le stii pe toate. Dincolo te felul in care unii iti raspund pe aici si pe care eu il dezaprob total, nu mi se pare in regula sa apari ca un fel de salvator care detine "adevarata" evanghelie si pe care altii nu au a inteles-o la fel de "bine" ca tine.
Ti-am pus cateva intrebari in urma cu cateva zile, nu era obligatoriu sa raspunzi, dar faptul ca le-ai evitat spune destule.
Vechi 05.07.2010, 20:01:01
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Ati citat din Matei 22:32. Aici, Domnul Iisus Hristos vorbeste clar si raspicat despre invierea mortilor. Cititi versetul anterior ("Cat priveste invierea mortilor, oare n-ati citi ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice:"- Matei 22:31).

Niciodata, Mantuitorul nu a vorbit despre fantome (suflete nemuritoare).
"Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor.
Matei 22:32

Erau Avraam , Isaac si Iacov morti?

De ce cand se intituleaza Dumnezeul celor vii da ca exemplu pe Avraam , Isaac si Iacov?

Last edited by Danut7; 05.07.2010 at 20:03:53. Motiv: gramatica
Vechi 05.07.2010, 20:03:41
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Relatia mea cu Dumnezeu e vie spre deosebire de multi de pe aici care nu stiu ce e aia relatie cu Dumnezeu.
Daca te-ai fi oprit inainte de "spre deosebire de multi de pe aici", te-as fi apreciat sincer. Prietene Zorobabel, pocaieste-te si lasa declaratiile boombastice ca nu folosesc la nimic
Vechi 05.07.2010, 20:44:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
"Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor.
Matei 22:32

Erau Avraam , Isaac si Iacov morti?

De ce cand se intituleaza Dumnezeul celor vii da ca exemplu pe Avraam , Isaac si Iacov?
Vrei sa spui ca Dumnezeu nu-i poate invia pe Avraam, Isaac si Iacov? Caci despre inviere ne vorbeste Domnul Iisus Hristos in pasajul mentionat de tine (nu despre fantomele lui Avraam, Isaac si Iacov).
Vechi 05.07.2010, 21:15:44
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Vrei sa spui ca Dumnezeu nu-i poate invia pe Avraam, Isaac si Iacov? Caci despre inviere ne vorbeste Domnul Iisus Hristos in pasajul mentionat de tine (nu despre fantomele lui Avraam, Isaac si Iacov).
Erau inviati Avraam , Isaac si Iacov?Cum de i-a dat exemplu ca vii Iisus?
Vechi 05.07.2010, 21:33:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Erau inviati Avraam , Isaac si Iacov?Cum de i-a dat exemplu ca vii Iisus?
Nu stiu cum erau. Cert este ca Domnul Iisus Hristos vorbeste despre inviere. Avraam, Isaac si Iacov erau sau urma sa fie inviati.

Tu chiar nu tii seama de subiectul pe care-L trateaza Mantuitorul? Pentru tine, degeaba vorbeste EL despre inviere (lucru pe care-l afirma clar) ca tu tragi tot spre teoria cu fantomele.
Vechi 06.07.2010, 09:01:40
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Eu am impresia ca tu nu stii in ce pericol esti, acela de a crede ca le stii pe toate. Dincolo te felul in care unii iti raspund pe aici si pe care eu il dezaprob total, nu mi se pare in regula sa apari ca un fel de salvator care detine "adevarata" evanghelie si pe care altii nu au a inteles-o la fel de "bine" ca tine.
Ti-am pus cateva intrebari in urma cu cateva zile, nu era obligatoriu sa raspunzi, dar faptul ca le-ai evitat spune destule.
Ce intrebari mi-ai pus? Poti sa le repeti te rog, e posibil sa fi trecut peste ele.
Nu ma dau in salvator, Hristos e salvatorul, dar cand vad multitudinea de atacuri fara nici un motiv imi dau seama ca oamenii astia sunt pierduti si nu-si dau seama.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42