Citat:
În prealabil postat de ai2
Construirea de biserici nu este nicidecum dorinta "boborului", ci a soborului! In Romania credinta exista doar de Pasti si Craciun (ma distreaza teribil cand aud "Fata, Hristos a Inviat!") sau la aerisitul moastelor.
Totusi in Romania exista ceva care poate fi confundat cu credinta. Spusese cineva de lenesul din poveste. La noi, aproape toti, inclusiv cei criticati de Erethorn, asteapta sa vina cineva de sus sa le rezolve problemele.Ca o fi Basescu sau D-zeu nu mai conteaza. De ce nu cade responsabilitatea pe fiecare din noi? Vine apa, iti ia casa si tu stai si te uiti?
|
Pai si ce vrei sa fac mai nene cand vin ape pana la streasina casei: sa o apuc de horn si sa o tin pe loc? Incerc sa scap cu viata mai intai, si apoi daca s-o mai putea ceva. Ce poti sa faci cand ploua torential continuu si raul isi iese din albie, iar pamantul e plin de apa? Ma uit cum creste apa din ce in ce mai mult, pe fiecare minut ce trece. Ce pot altceva sa fac? Eventual mai scot cateva lucruri de prin casa(daca mai apuc). Nu stiu unde stai tu, insa eu stau la tara. Si am vazut cum in 10 min apa poate sa creasca o jumate de metru. Si asta din cauza torentelor ce se strangeau de pe dealuri. Si tu mai zici de aia care stau langa rauri. In fatza naturii, omul e neputincios.
E usor sa-i critici si sa le scoti ochii. Si daca ar fi sa fiu putin sarcastic, oamenii aia care stateau degeaba erau mai isteti decat aia care faceau un dig de cativa zeci de cm: ce poate sa faca un dig din saci de nisip in fatza unui debit infernal de apa? Daca ar fi fost sa se faca ceva, trebuia facut cu mult timp inainte sa vina apele. Si nu de catre oamenii de rand, ci de catre cei care administreaza tara asta.