Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 18:56:29
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca peste doi ani acelasi patriarh vine si spune ca trebuie musai sa rambursam creditul si ca in acest scop se aduna spre a fi valorificate icoane valoroase, sfinte moaste si altele asemenea, ce vom face?
hai ca n-o sa vanda Sfinte Moaste ca nu sunt de vanzare, poate sa le puna pe toate in Catedrala sa ne rugam sa ne ajute.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2010, 17:40:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Mi se pare absolut fascinant ca antoniap, chiar si intr-o discutie despre o catedrala ortodoxa face ce face si reuseste sa strecoare o soparla la adresa papei si a catolicismului.

In ce priveste catedrala, din partea mea sa o faca, dar sa o faca frumoasa si sa o umple cu preoti vrednici.
E un reflex.
Ca o a doua natura.. :)

Sau poate un discurs invatat mecanic la o adica..

Un fel de limba de lemn la nivel ideologic a unui soi de neo-ortodoxie care nu (mai) vede adevarate probleme din curtea ei, ci din curtea altora..
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 08:24:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E un reflex.
Ca o a doua natura.. :)

Sau poate un discurs invatat mecanic la o adica..

Un fel de limba de lemn la nivel ideologic a unui soi de neo-ortodoxie care nu (mai) vede adevarate probleme din curtea ei, ci din curtea altora..
Ortodoxia este asa cum ne-a fost lasata de Sfintii Parinti, nu cum incearca unii s-o ajusteze pentru a fi pe placul lumii. Nu pledez pentru neo-ortodoxie, ci pur si simplu pentru ORTODOXIE in teorie si in practica.

Fireste ca au aparut numeroase probleme si in sanul Bisericii Ortodoxe. Majoritatea dintre acestea au fost atent dirijate. Era de asteptat ca, dupa 1989 acestea sa-si gaseasca rezolvarea. De la ateism, se face, insa, un salt spre un fel de credinta fara Dumnezeu! Cu care se pare ca esti de acord. Eu ma rog lui Dumnezeu sa nu fiu de acord cu asa ceva niciodata, indiferent cine ar incerca sa ma spele pe creier si sa-mi spuna ca sunt demodata etc.

Va exista o cernere serioasa. Unii vor alege sa fie pe placul lumii, altii - pe placul lui Dumnezeu!

De aceea, ma rog sa putem recladi in inimile romanilor bisericile daramate de regimul comunist si de pacatele colective si individuale, biserici nepieritoare in care sa-L primim pe Hristos. Este oare gresit?

Last edited by antoniap; 22.06.2010 at 16:53:03.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 11:29:38
blue_cat blue_cat is offline
Member

Data înregistrării: 16.02.2010
Implicit

http://www.gandul.info/puterea-gandu...mnezeu-5500754

"Catedrala Mântuirii Neamului este proclamația de putere a Bisericii Ortodoxe Române, a supremației sale în raport cu statul, a suveranității sale asupra sufletelor, cu același efect asupra privitorului, ca și construcția vecină. Gigantismul arhitectonic izvorăște din orgoliul și din politica BOR de a-și maximiza influența și nu din dorința de mântuire națională, mântuirea fiind, în concepția ortodoxă, un proces individual și de durată, în care o etapă importantă o constituie faptele bune ("Credința fără faptă și fapta fără credință vor fi la fel de lepădate", Diadoh al Foticeii)."
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:11:47
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit Mantuirea neamului

Fiti pe pace fratilor, daca va trebui construita se va construi iar daca nu trebuie nu se va mai apuca.
Cineva in sutana vorbea si despre implinirea profetiei lui Sundar Sing, intradevar ca tara noastra sa devina tara de pelerinaj este un ideal maret care cu voia lui Dumnezeu se poate implini intro forma sau alta.
Insa aceasta profetie este doar una din multele care se armonizeaza intre ele si care trebuie avute in vedere.
Noul "Ierusalim" venit pe pamant poate avea un inteles metaforic, unul pamantesc dar mai degraba si unul divin, cuprinzator. Prezenta lui Dumnezeu pe pamant care va prelua personal autoritatea religioasa pamanteasca.
Prin legatura cu cei 144000 se poate referi la acel Cineva de pe tronul acoperit de curcubeu - curcubeu la care sa mergem atunci cind il vom vedea dupa cum spune alt verset.
Daca intelesul duhovnicesc se refera in fapt la Dumnezeu Duhul Sfant venit a doua oara dupa cum spune si VT alaturi de Mesia (curtea interioara fiind forma de organizare religioasa si de calauzire spirituala nemijlocita in toate lucrurile) atunci mireasa este tocmai ceata celor 144000 -propria biserica-religie care vor chema alaturi de Duhul Sfant ("Vino!") -in ziua celor doua strigari - toate semintiile la unitate, calauzire si sfintenie.
Asadar dupa acest moment trebuie sa mai trecem de ziua incercarii credintei, hule si demonizari, marturii mincinoase, la adresa acelui Cineva si a celor 144000.
Mesia ca Judecatorul nu va avea parte de hule fiindca probabil va fi prezentat oamenilor lumii abia dupa trecerea celor 3 zile justitiare de intuneric vulcanic (care vor aduce prima cernere numerica) in intervalul celor doua parti de grea restriste materiala a pamantenilor.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 20:42:32
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Conferinta de Presa . . .

http://www.basilica.ro/ro/stiri/bcon...riarhieib.html
Vechi 02.07.2010, 19:43:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Astazi , 2 iulie 2010 , ora 12:00

http://www.basilica.ro/ro/stiri/la_p..._neamului.html
Vechi 03.07.2010, 23:07:58
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Superb, deci s-au hotarat sa puna gaj patrimoniul bisericii ca sa intre cu forta in cartile de istorie.
http://www.danionvasile.ro/blog/2010...-si-deziluzie/
Reply With Quote
Vechi 04.07.2010, 04:06:07
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlad90 Vezi mesajul
Pana ce unii isi revarsa unele frustrari pe aici, iata cum va arata Catedrala.
Salve Vlad90 !Uite ,am hotarit sa-mi revars ,si eu,frustrarea, pe aici,nu ininte de a admira poza aia.
Da.Faina!,nimic de zis.Dar am obosit sa tot privesc la cladiri si la masini de lux,si turle opulente.Si am obosit sa fiu un simplu privitor la ceea ce "vad",si aud. Imi displace sa ma rog "monitorizata" (daca insisti am sa ma si explic,insa azi am sa tac,la capitolul asta).Ma doare sufletul sa constat ca mamaie nu-si mai poate duce darul la sf Altar,asa cum a invatat ea in decursul zecilor de ani,prin traditie,nu prin impunere ,pentru ca luminare-ai prea scumpa ,pt ea ,doar pentru ca e "cu scris"(deci ...costa) si ea are morti destui,multi pacatosi care au nevoie de ..lumina...M-am saturat sa privesc teancul de LUMINA(ziarul), ,impus parohiilor (daca e bun,si interesant,lasa-l liber pe piata,parinte Patriarh,sa vezi cit rezista).Am obosit sa stau nepasatoare si sa tac cind aud ca iar a mai fost inlocuit un preot cu altul intr-o parohie unde preotul cu ajutorul credinciosilor a construit..Am obosit sa mi se spuna ca n-am voie sa aprind candelute rosii ca va fi amendat parohul.Ma doare pina la singerare sa vad ca sint alungati cersetorii de la portile Bisericilor de catre BADIGARZI(ce aiureala,badigard la Biserica,si pt ce ,ca sa te apere de ...cersetori,in loc sa-i dai un banut,ca e LAZARUL tau ,pus de Dumnezeu la Poarta ta...)
"Frustrati "sint o multime de batrinei care din pricina taxelor impuse parohiilor de catre MAI-MARII din Deal,nu se vor mai putea aduna 2 sau 3 ,in numele lui Hristos,in Bisericile actuale.Dar...nu-i nimic,vor avea...CATEDRALA Neamului.Al carui neam,oameni buni?A neamurilor Parintelui Patriarh,si/sau a parintelui Ctin Stoica , "purtator" al cuvintului (a se citi : ORDINELOR) PATRIARHULUI catre supusii sai ? Si neamurile citorva dintre cei "agreati" in Deal? N-avem nevoie de opulenta .Avem nevoie de Biserica lui Hristos.Avem nevoie de Cuvintul lui Dumnezeu.De Sf Scriptura la un pret rezonabil atit incit sa poata fi accesibil oricarui om.Asta sa faca Patriarhul.Nu-i destul sa merg la Biserica.Vreau sa citesc Biblia.Sa vad eu cu ochii mei,si sa CERCETEZ tot ce scrie acolo....Fa un sondaj ,draga Vlad,si vei afla ca ortodocsii,in proportie f f f mare ,nu au citit Biblia.De ce? Nu din nestiinta de carte,ci pentru ca ...e prea scumpa.Toate cultele ,o da gratis,numai la noi,la ortodocsi ,costa .scump.As tipari-o(ca s-o donez nevoiasilor) ,dar,vai! imi trebuie o "binecuvintare" si nu se da.
Frustrati sint preotii care-au construit biserici ,cu ajutorul credinciosilor,si sint alungati din parohiile lor,si inlocuiti cu altii...
iti pot da N exemple Vlad draga,dar ,nu-i cazul acum.
Sa nu ma intelegi gresit.N-am nimic impotriva Catedralei acesteia ,insa ea nu se construieste dintr-o necesitate spirituala,dintr-o prea mare dragoste pentru Domnul Hristos a Parintelui patriarh.Nu.Nu ma convingi de acest lucru.Si nici pt ca ,vezi Doamne, poporul roman ,ortodox,n-are suficiente Biserici.Dar ,sa lasam! Bine-ar fi sa anunte miine ,pe TRINITAS-alta gaselnita- ,parintele Patriarh,ca aduna toti sarmanii strazilor din Bucuresti,si-i gazduieste la hotelul ala de la Poalele Patriarhiei ,dindu-le adapost si hrana,apoi si ceva de lucru ,unde-i cazul,timp de 10 ani,ca atit i-ar cam ajunge banii strinsi deja pt Catedrala aceeia .Si cred ca Domnului hristos i-ar bineplacea aceasta, si atunci m-as simti mai putin frustrata,si cred ca si sarmanii acestia ar fi,si ei, mai putin frustrati.
Iarta-ma! era doar o opinie.Nu tie ma-am adresat...
Reply With Quote
Vechi 10.07.2010, 20:31:14
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit Doresc construirea Catedralei Mântuirii Neamului!

N-am să încep să descriu ce caracterizează viața unui creștin ortodox autentic. Nici nu am să dau, tocmai eu – „ăla bun”, sfaturi preacucernice de smerenie, modestie și nu în cele din urmă respect. N-am de gând să stresez capetele luminate ale unora de spiritul umanist, lipsit de bigotism, ce-i definesc.
Sunt niște oameni raționali, nu-i așa? Domniile lor nu pot să priceapă o regulă elementară de bun simț: de ce dai cu piatra, de ce acuzi nejustificat fără nici un argument? Acuză că biserica va fi construită din banii publici. Banii tăi, banii mei... Fraților, nu ne obligă nici măcar Cel de Sus să dăm ceva dacă nu vrem! Să-și vadă stimabilii de atitudinea lor ingrată și să nu mai lovească o instituție numai pentru că nu intră în calculele domniilor lor de modernitate și de afirmarea unor moravuri care nu au nimic de-a face cu spiritul creștin.
Nu sunt cleric, nu sunt nici măcar laic, sunt pur și simplu un profan care vrea să gândească în termeni de eficiență socială: această catedrală a neamului nu cred că are darul de-a aduce nimic rău pentru societatea românească, ba, dimpotrivă, ar putea contribui la mobilizarea unor resurse latente ale acestui neam, ne-ar putea ancora în istoria europeană a acestui început de mileniu. Îmi vor replica unii că biserica creștină nu are nimic de-a face cu spiritul european prezent. Sincer să fiu, cred că are! Frivolitatea și superficialitatea vieții noastre centrate în promiscuitatea valorilor nu poate să constituie viitorul acestei umanități la răscruce de drumuri. (Chiar societatea capitalistă încearcă să-și redefinească pozițiile).
Nu știu de ce luptă împotriva acestui neam. Singura instituție autentic românească din România este Biserica Ortodoxă Română. Dumnezeu să-i binecuvânteze credincioșii, clerici și mireni deopotrivă! Armata nu mai e a noastră (luptă pentru o alianță și interese străine de noi), poliția n-a fost niciodată, clasa politică nici măcar atât și aș mai putea enumera, dar n-are sens. Cine va vrea să priceapă, va pricepe și așa!
Să lăsăm românilor noștri o speranță: este cineva alături de ei și acel cineva este Biserica Ortodoxă. Nu cred și n-am să cred vreodată că ne-ar putea reprezenta Biserica romano – catolică sau cea numai unită cu Roma, care amândouă reprezintă interesele infailibile ale Papei, nici măcar alte biserici protestante și neoprotestante, nemavorbind de confesiunile necreștine, care sunt supuse unor interese de aiurea ce n-au nimic românesc.
Eu zic așa: să ne iubim rădăcinile, părinții și strămoșii și mai ales, să iubim această Biserică ortodoxă care ne aduce aminte constant și sistematic cine suntem și de unde venim! Să ne ferească Dumnezeu de rău!
Cât despre sărăcia românilor (pensionari și alte categorii sociale defavorizate, oameni amărâți, inclusiv eu, fraților plângăcioși și lipsiți (unii!!!) de bărbăție și credință), lăsați-l pe Dumnezeu să se ocupe de asta! Nu cred că vă va părăsi sau a părăsit vreodată pe cineva dintre cei care s-au apropiat de El cu credință și nu din dorința de a obține ceva imediat, fie material, fie spiritual.
Eu spun că a venit vremea să-L reîntronăm pe Dumnezeu în viețile noastre! Și de acesată dată, mă adresez și unor clerici care mai uită că tot ceea ce sunt astăzi o datorează lui Dumnezeu. Puțină smerenie n-ar strica nimănui. Mai spun că trebuie să ne rugăm constant și mai ales, să nu uităm să ne începem rugăciunile cu mulțumiri către Cel de Sus! Și să nu-mi spuneți că este greu fiindcă nu știți cu cine aveți de-a face. N-am să-mi pun (upload) pe internet povestea, dar când spun că Dumnezeu plouă cu binecuvântări, o cred cu sfințenie! Fraților, n-am murit deși mulți mă credeau și mă doreau mort (la figurat, desigur)!
Cât despre cei care nu mai pot de grija săracilor, i-aș sfătui să facă ceva pentru ei, nu să le plângă de milă!
Și toate acestea le-am scris fără a fi creștin autentic!

Last edited by CalmDown; 10.07.2010 at 20:54:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41