Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2010, 06:05:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.familiaortodoxa.ro/2009/1...rea-de-prunci/
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 08:07:15
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sa nu repeti pacatul, faceri de bine, botezul unui copil,calauzirea lui, sa imbraci nevoiasii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 08:11:24
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Sa nu repeti pacatul, faceri de bine, botezul unui copil,calauzirea lui, sa imbraci nevoiasii.
Pocainta trebuie sa fie sincera,iar cele ce ai scris mai sus trebuie facute din suflet,nu ca si cum ai de achitat o factura pentru pacate la Dumnezeu.
Vechi 01.07.2010, 16:31:40
padrevicentiu
Guest

Implicit

intamplator am acasa un acatist de pocainta pentru pacatul avortului cine doreste sa imi dea un mesaj pe privat
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 12:27:29
vitioc vitioc is offline
Banned

Data înregistrării: 07.12.2010
Implicit 1 Ioan 2:1-4

Dragii mei, sa nu ne mai amagim ce tine de iertarea pacatelor. Mai bine sa deschidem biblia din cind in cind si sa vedem ce spune de iertarea pacatelor.
Isus Hristos a fost scupat, injosit, batut si a murit pe cruce pentru pacatele noastre, oare asta nu e de ajuns? Credeti voi ca canoanele au mai mare putere decit singele sfint a Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos? Sa vedem ce spune Ioan de iertarea pacatelor in 1 Ioan 2:1-4
Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.
El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui.
Cine zice: „Îl cunosc”, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.
Sper ca lumea sa deschida ochii, si sa inteleaga ca Dumnezeu a trebuit sa moara pentru noi ca sa fim iertati de pacate.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 12:55:04
cristian67
Guest

Implicit

Dumnezeu iarta(daca-i ceri aceasta prin spovedanie),dar nepedepsit nimic nu lasa(asa scrie cartea).Preotul iarta pacatele marturisite,dar da si canon pt. indreptare.Iata un fragment dintr-o predica despre Taina Spovedaniei tinuta de parintele ARSENIE BOCA la Draganescu:,,Cand aceste pacate sunt spovedite si ispasite prin canon si necazuri,ele nu mai au nici o greutate in cantarul judecatii particulare.Cand sunt spovedite numai pe patul de moarte si n-a mai ramas timp pt. canon si indreptare,diavolii vin si infricoseaza sufletul cu necaz si urgie mare.Daca insa omul le-a ars pe pamant macar cu o lacrima,aceasta nu se pierde si poate atrage mila lui Dumnezeu.Cand biruinta diavolilor(pacatele) ramane consimtita intru totul toata viata si nu e stearsa prin taina pocaintei,omul acela desi botezat,s-a facut fiu al aceluia de care a ascultat,biruintele aceluia avand toata grutatea faradelegii pe cantarul judecatii particulare''.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 22:06:25
nushka. nushka. is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.12.2010
Implicit

nu exista pacat mic sau mare,toate sunt tot una in Fata Domnului,dar Biblia spune ca oricine isi marturiseste pacatul inaintea lui Dumnezeu,El este bun si credincios sa ierte.
Imi place mult un verset,care e scris la Romani10:9 ,,daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,vei fi mintuit'' . Ce vreau sa spun e ca toti pacatuim,si e condamnabil avortul,dar si aceste femei pot gasi iertarea daca o vor cauta,iar solutia e Domnul Iisus Hristos. Cuvintele unor oameni de a lui Dumnezeu pot fi intelepte,dar ceea ce spune Biblia e mult superior, si aceasta Carte vreau sa o urmez.
In concluzie, daca pacatuim avem o speranta la Acel care a murit pentru pacatele noastre, dar mai e si o conditie,sa nu mai pacatuim.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2013, 00:59:46
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

VIDEO SOCANT!!! FILMAREA UNUI AVORT…

http://www.pelerinortodox.com/video-...ea-de-sarcina/

http://www.liveleak.com/view?i=23c0b9cea3
Reply With Quote
Vechi 09.12.2013, 10:20:59
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Avortul este o crima, indiferent ce ärgumente"" ar folosi partizanii acestuia.
Eu am inteles ca din punct de vedere al statului orice femeie are dreptul sa decida asupra vietii ei, insa atunci când face avort automat decide si pentru o alta viata, ceea ce nu este normal a se admite.
Ca atare avortul ar trebui interzis prin lege, iar medicii care fac treaba asta sa fie condamnati pentru omor, si femeile care avorteaza pentru "pruncucidere".

Daca sarcina este aparuta ca urmare a unui viol sau daca mama respectiva nu are posibilitati materiale de a creste copilul sau are vicii grave (alcoolism, consum de droguri, caracter violent, etc), exista varianta adoptiei sau ca respectivul copil sa fie dat in grija statului.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2013, 11:07:24
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Sunt foarte multe femei care avorteaza din x motive. Acest thread doreste sa ajute femeile care au acest pacat, cum sa repare greseala comisa. Ne intereseaza sfaturi, canoane, explicatii ale acestui pacat, ce trebuie sa facem samd.
Canonul de pocăință (epitimia) îl dă duhovnicul pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare persoană în parte.
Nu există boli, ci bolnavi;
nu există păcate și rețete magice de pocăință, ci persoane unice și duhovnicul fiecăruia, cu ajutorul lui Dumnezeu, este singurul în drept să ia decizii în astfel de cazuri.
Așa cum un medic poate trata în mod diferit pacienți care suferă de aceeași boală, la fel și părinții duhovnicești cu dreaptă socotință aleg medicamentul spiritual cel mai potrivit pentru fiecare penitent.
Nu am citit tot topic-ul, așa că îmi cer scuze dacă repet cumva ceea ce s-a mai scris.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46