![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Teologia rasariteana nu considera ca intre natural si supranatural exista o incompatibilitate.
Demitizarea Scripturii, eliminarea tuturor aspectelor supranaturale sunt dovada rationalismului autonom. Ratiunea autonoma nu mai face apel la Ratiunea Suprema, daca nu descifreaza sensurile sadite de Dumnezeu atunci le inventeaza, ca si cum o opera de arta este rezutatul intamplarii este fara artist, nu caut sa interprez ce a vrut artistul sa exprime prin opera de arta, ma rezum la ce inteleg eu. Sfantul Atanasie ne avertizeaza ca in vremea Patimilor Mantuitorului natura nu s-a manifestat firesc, ci suprafirec, nu potrivit unor legi autonome, cipotrivit ratiunilor sadite de Creator. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=>nu ,ma refeream la martirii atei care isi dau viata pe forumuri vorbind despre lucruri despre care habar nu au ...e o placere sa-i vezi cum se "straduiesc" saracii sa demonstreze ceva si le iese opusul... prin inversunarea lor comica ,ei demonstreaza ce de fapt Dumnezeu exista . ateii iubesc prostia ,mai ales daca pun egalitate intre Biblie si basme. Citat:
Citat:
totusi inteligenta nu e punctul forte al ateilor : ateul vrea sa-l invinga pe Dumnezeu ,creatorul universului , firul de nisip vrea sa lupte cu Infinitul . ce baza poti sa pui pe cuvantul unui asemenea om ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pariez ca nu ai habar de teoria evolutiei de pilda. Adica nu stii nimic despre ea. In caz contrar as dori sa imi prezinti din supraratiunea ta desavarsita cum explici existenta retrovirusilor in conditiile in care evolutia nu a avut loc iar omul e creat de Domnul din pamant acum 6000 de ani? Este ca habar n-ai ce-s aia? Acuma spune-mi ce animal mai sunt sau ce caracteristici imorale mai am,asta ca sa ramanem la nivelul tau intelectual :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chimpanzee#Empathy |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.omu reactioneaza cu ura impotriva ta ,tocmai pentru ca ii strici visul lui ca e mai inteligent decat altu (cazul tau ) 2.omu' se repliaza si isi reanalizeaza potentialul (tocmai pentru ca visul lui nu e sa para mai destept decat altu ci cauta adevarul ,nu e cazul tau) Citat:
Citat:
Citat:
![]() ERV's ,mADN,fuziunea cromozomiala si celelalte "dovezi zdrobitoare"ale evolutionismului nu sunt altceva decat interpretari patetice ale evolutionistilor in favoarea basmului evolutionist(INTERPRETARILE NORMALE SUNT AVEM UN CREATOR UNIC care a folosit schite de proiectare asemanatoare NICIDECUM ALE EVOLUTIEI ![]() ![]() =>stiinta are treaba cu producerea medicamentelor ,masinilor, serverelor ,lingurilor de ciorba, DAR NU CU DATUL CU PAREREA CE S-A INTAMPLAT ACUM MILIOANE DE ANI ,aia nu e stiinta ci e religia evolutionista care nu poate fi demonstrata in laborator. =>nenea profesoru' ma lamuresti si pe mine care e treaba cu ABIOGENEZA ? abia astept ,o sa ne distram pe cinste .
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine ma obsedeaza mult citatul acesta : "Nu voi M-ati ales pe Mine ,ci Eu v-am ales pe voi"
Avem aceiasi realitate ,aceleasi fapte,sau ,daca am lua disputa logica de la inceeputul postului,avem aceleasi premise logice A,B,C,D .Numai ca unii le interpreteaza in favoarea existentei si credintei in Dumnezeu,iar altii ,ca argumente logice impotriva existentei Lui. De unde aceasta minune a daruirii credintei unora dintre noi ?Si de unde refuzul daruirii acestei credinte altora? Cum se naste credinta in noi?E oare ceva asa simplu?Stie oare cineva de ce el crede iar fratele sau nu crede? A inteles cineva tot adevarul,si cunoaste mintea umana pana la ultimele resorturi? De aceea vai de cel ce isi zice credincios,dar il jigneste pe cel zis ne-credincios.Pentru ca se poarta ca unul care ar sustine ca credninta vine de la el insusi.Dar,nu,credinta este un dar de la Dumnezeu.Unii il avem ,si nu stim ce am facut ca sa meritam asta.Efectiv nu stim de ce credem,dar credem.Si nu intelegem cu nici un chip de ce ceilalti,numiti atei,nu vad aceste lucruri evidente,si nu au aceiasi credinta ca si noi .De parca credinta ar veni de la noi. Credinta este un mare mister,greu de explicat chiar si noua insine,cu atat mai greu de aratat altuia. Dar ceea ce se poate arata altuia este dragostea :) Impotriva dragostei,nimeni ,nici cel mai mare ateu,nu mai are nimic de zis,caci aceiasi ploaie cade peste toti :"i peste cei drepti,si peste cei nedrepti:" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=> a afirma ca fiind adevarat ceea ce nu e, doar pentru a "nu jigni" ,nu stiu daca e o optiune cu care sa fie de acord Dumnezeu. dragostea are valoare doar in adevar .e adevarat ca poti sari calul si sa dai frau liber propriei mandrii care abia asteapta ocazia sa iasa...un lucru adevarat. Citat:
dar poti sa-mi spui cum a aparut viata din materie moarta? asta te intrebasem eu ,nu de teoria numerelor mari. efectiv cum a aparut viata ...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu. Roada aceea se refera la propovaduirea Evangheliei, la imprastierea Luminii neamurilor, la ajutarea mantuirii sufletelor pentru care Iisus a murit. Poate fi analizat din doua puncte de vedere, amandoua fiind corecte: 1. Nu ucenicii L-au ales pe Hristos, ci El pe ei. 2. Nu il iubim pe Hristos ca asa vrem noi, ci pentru ca si El ne iubeste. Mai inainte de a-L iubi noi pe El, ne-a iubit El pe noi atat de mult, ca si-a dat viata. Deci nu are legatura cu credinta- precum ca crezi in Dumnezeu ca asa ti-a fost scris (urasc aceasta expresie; nu exista destin. Asta e inventie babeasca) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot nu mi-ai zis ce e cu retrovirusii, deci concluzionez ca n-ai habar. Si nu ma mir ca nu iti dai seama de ce te-am intrebat . :) Si in ceea ce priveste abiogeneza nu imi fac iluzii ca ai auzit de legea numerelor mari din matematica. Aplicarea practica in cazul abiogenezei a acestei legi ar fi urmatoarea : avand la dispozitie sute de miliarde de galaxii, cu sute de miliarde de sori fiecare, iar din acesti sori chiar daca doar o mica parte vor avea cate o planeta cu conditii optime vietii este destul de probabil ca in miliarde de ani ce au trecut de la big bang pe una din miliardele de planete ce exista probabil in univers, undeva, din intamplare sa apara viata. Astfel desi pare putin probabila aparitia intamplatoare a vietii, nu uitati ca avem la dispozitie un univers imens si o perioada foarte mare de timp la dispozitie si nu e nevoie sa apara decat o forma foarte simpla de viata.Cui este interesat de detalii ii recomand cartea ''Gena egoista'' de Richard Dawkins. Iar pentru evolutie nu se mai aplica legea numerelor mari, evolutia se intampla in mod natural atunci cand deja a aparut o prima forma de viata, foarte elementara, evident. Si evident ca vei raspunde din nou prin atacuri la persoana si halucinatii. Ca nu cred ca ai inteles ce ti-am scris mai sus. Si nu din rautate zic asta. Doar ca nu imi demonstrezi ca esti capabil sa intelegi prea mare lucru dincolo de lumea ta imaginara :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
ateii si iratiunea 2 | flying | Generalitati | 5 | 10.01.2011 10:42:07 |
Ateii | dorstor | Umanitare | 3 | 23.08.2008 00:05:06 |
|