Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2010, 22:07:42
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Arrow Ateii confirma:Scriptura e adevar supranatural

Luam un exemplu oarecare …un ateu afirma :”in Geneza ,in povestea cu potopul se descriu aspecte care nu se confirma logic pentru mintea mea rationala ; in mod normal ,situatia ar fi total diferita decat ce s-a descris in Geneza=> deci ce s-a scris in Geneza e fals =>deci Dumnezeu nu exista =>deci eu ,ateul ,am dreptate.

1.daca un ateu citeste Biblia si spune ca sunt lucruri ilogice sau contradictorii in ea ,stati linistiti, lucrul asta dovedeste, inca o data , ca exista Dumnezeu .paradoxal ,nu?

2.daca un ateu citeste Biblia si spune ca sunt lucruri logice si adevarate in ea inseamna ca ateul cu pricina e nebun sau ca e mincinos …

DE CE ?

A.Dumnezeu (elementul supranatural)

B.Scriitorul Scripturii (elementul natural ,crede in A. )

C.Scriptura ( A. transmite lui B. => reda in scris un adevar supranatural inteligibil)

D.Ateul(element natural ,nu crede in A.)

1.ATEUL => " Scriptura ESTE ILOGICA, DECI DUMNEZEU NU EXISTA!"

2.CREDINCIOSUL(EU)=> "ATEUL ARE DREPTATE, DECI DUMNEZEU EXISTA!"

:) ateul (elementul natural) =>spune ca Scriptura(element supranatural) este ilogica ; din punctul de vedere al elementului natural sa considere supranaturalul drept ilogic sau irational ,este un semn de normalitate.

=>atata timp cat ateul spune despre Scriptura ca este ilogica si contradictorie e semn bun pentru crestin ,caci ateul spune indirect ca cine a transmis adevarul Scripturii nu a fost un om(ci un element supranatural) ,caci daca mesajul din Scriptura ar fi fost adevarul unui om ,ar fi fost perceput de ateu drept logic si rational.

Last edited by flying; 16.06.2010 at 22:14:21.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
ateii si iratiunea 2 flying Generalitati 5 10.01.2011 10:42:07
Ateii dorstor Umanitare 3 23.08.2008 00:05:06