Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2010, 23:22:28
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Eclesiastul 9:5.Deci mortii nu vad,nu aud si nu gandesc.

Acest verset, oricum, nu neaga existenta sufletului nemuritor. E usor de demonstrat: sa se duca cineva la un mort, sa-i bata in sicriu si sa vada daca primeste raspuns. Asa cum suflet se poate referi la mai multe, tot asa si mort se poate referi numai la trup.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 20:01:32
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul

Acest verset, oricum, nu neaga existenta sufletului nemuritor. E usor de demonstrat: sa se duca cineva la un mort, sa-i bata in sicriu si sa vada daca primeste raspuns. Asa cum suflet se poate referi la mai multe, tot asa si mort se poate referi numai la trup.
Logica de copil. Acest verset nu neaga nici teoria reincarnarii.

In Sfanta Scriptura gasim multe verste care spun ca sufletul moare.

Sufletul care pacatuiește, acela va muri.(Ezechiel 18:20)

O, lasa sufletul meu sa moara cum mor cei drepti, si sfarsitul meu sa fie ca al lor!(Numeri 23:10)

(am dat doar doua exemple) Dar nu vei gasi nici un verset care sa spuna ca sufletul este nemuritor.

P.S. Incearca, totusi, sa te documentezi ce semnificatie are cuvantul "suflet" in Sfanta Scriptura. Vei gasi mai multe semnificatii dar nici una care sa arate ca "suflet" este o entitate constienta si senzoriala desprinsa de trup la moartea omului. Asta este o inventie pagana, preluata de crestinism.

Imi este greu sa discut despre ceva care de fapt este o plasmuire a altora.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 21:38:39
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec7 Vezi mesajul
Logica de copil. Acest verset nu neaga nici teoria reincarnarii.

In Sfanta Scriptura gasim multe verste care spun ca sufletul moare.

Sufletul care pacatuiește, acela va muri.(Ezechiel 18:20)

O, lasa sufletul meu sa moara cum mor cei drepti, si sfarsitul meu sa fie ca al lor!(Numeri 23:10)
Nu e vorba de reincarnare, ci de faptul ca l-ai folosit ca argument impotriva existentei sufletului dupa moarte, ori daca nu infirma, nu vad de ce l-ai folosi cu acest scop.
Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Chiar tu ai spus ca suflet are mai multe intelesuri in Scriptura, printre care si acela de om. Deci nimic neadevarat. Omul chiar moare.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 19:42:34
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
Nu e vorba de reincarnare, ci de faptul ca l-ai folosit ca argument impotriva existentei sufletului dupa moarte, ori daca nu infirma, nu vad de ce l-ai folosi cu acest scop.
Gresit. Am folosit acel verset (Eclesiastul 9:10) pentru a arata exact ce se spune (fara comentarii), adica lipsa de constienta si intelepciune a mortului.

Citat:
Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Chiar tu ai spus ca suflet are mai multe intelesuri in Scriptura, printre care si acela de om. Deci nimic neadevarat. Omul chiar moare.
Decat sa va chinuiti cu tot felul de incalcituri, nu ar fi mai bine sa veniti cu cel putin un verset care spune ca "sufletul este nemuritor"? Atunci, eu voi fi nevoit sa recunosc ca aveti dreptate si, am incheiat discutia.

P.S. Eu v-am adus versete care spun clar ca "sufletul este muritor". Daca nu va convin exemplele aduse, mai vin si cu altele (care sa cuprinda si alte intelesuri ale cuvantului "suflet"). Dar, sa nu-mi cereti sa va arat, cu Sfanta Scriptura, ce se intampla cu acea inventie care se desprinde de trup si traieste in continuare in mod constient si simtitor. Despre asa ceva nu pomeneste Sfanta Scriptura (doar filozofia si religiile pagane).
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:10:43
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Gresit. Am folosit acel verset (Eclesiastul 9:10) pentru a arata exact ce se spune (fara comentarii), adica lipsa de constienta si intelepciune a mortului.
Postul 63 va ofera destule versete (primul e interpretabil). V-am spus ca mortul e intr-adevar lipsit de intelepciune, pentru ca Duhul din om si suflarea Celui Atotputernic dau intelepciunea. Si Mantuitorul s-a dus sa binevesteasca duhurilor tinute in inchisoare. Care e rostul unei binevestirii cuiva care nu aude, nu pricepe, nu simte?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:16:55
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:

Exact.Ecclesiastul se raporteaza la lumea si la viata aceasta... Cand spune ca cel mort nu mai stie nimic si parte de rasplata nu mai are, el se refera la cel mort in raport cu lumea aceasta si la existenta sa pamanteasca... De aceia si zice in Eccl 9:9 "sub soare" aratand ca se refera la lucrurile pamantesti... Cand spune in versetul zece ca in locuinta mortilor nu se mai afla nici fapta, nici punere la cale, nici stiinta si nici intelepciune,pe toate acestea le zice din perspectiva vietuirii pamantesti, care va inceta dupa moarte, si va fi urmata de o alta vietuire, in locuinta mortilor.. Solomon a vorbit aici din perspectiva lumeasca despre cele ce se intampla "sub soare" adica in lume, nu in locuinta mortilor... Cand zice ca la mort "nu se mai intampla nimic" se refera la ceea ce se intampla cu el in lumea asta si la faptul ca existenta sa lumeasca ia sfarsit cu moartea.. Toata cartea Ecclesiastul este despre lumea aceasta si viata pamanteasca in care Solomon remarca desertaciunea de "sub soare"... Zicand sub soare, automat arata ca mai este o dimensiune a existentei care nu e sub soare si care se transpune dupa moarte.

Last edited by Danut7; 17.06.2010 at 20:22:12.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:18:04
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Decat sa va chinuiti cu tot felul de incalcituri..
Incalcita e intelegerea dvs. legata de Sf. Scriptura. Ce ma aburiti aici ca nu ati folosit versetul ala ca sa demonstrati lipsa de existenta a sufletului dupa moarte, ca de fapt l-ati folosit sa aratati ca omul dupa ce moare nu mai e nimic de capul lui si de ce-a fost odinioara pana la inviere..ete fleosc. Aceeasi Marie cu alta palarie. Nu stiu cine pe cine incalceste..
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:26:52
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
Postul 63 va ofera destule versete (primul e interpretabil).
Postul 63 este pli de versete care nu spun deloc ceea ce ati vrea dvs. sa spuna. Le putem lua pe rand (nu pe toate odata). Alegeti dvs. primul verset.

Citat:
Si Mantuitorul s-a dus sa binevesteasca duhurilor tinute in inchisoare. Care e rostul unei binevestirii cuiva care nu aude, nu pricepe, nu simte?
Cititi Sfanta Scriptura. Faceti referire la un pasaj in care se vorbeste despre Duhul prin care Mantuitorul a propovaduit in zilele lui Noe. "Cu care S-a coborât si a propovãduit si duhurilor tinute în închisoare,Care fuseserã neascultãtoare altãdatã, când îndelunga-rãbdare a lui Dumnezeu astepta, în zilele lui Noe, si se pregãtea corabia în care putine suflete, adicã opt, s-au mântuit prin apã."(1 Petru 3:19,20)

De ce, toti care vor sa demonstreze teoria sufletului nemuritor, evita sa ia in considerare si parte cu "zilele lui Noe"?

P.S. Astept un singur verset care sa spuna ca "sufletul este nemuritor". De asemenea, astept sa aduceti in discutie orice verset din faimoasa postare 63.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:43:04
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu care S-a coborât si a propovãduit si duhurilor tinute în închisoare,Care fuseserã neascultãtoare altãdatã, când îndelunga-rãbdare a lui Dumnezeu astepta, în zilele lui Noe, si se pregãtea corabia în care putine suflete, adicã opt, s-au mântuit prin apã."(1 Petru 3:19,20)

De ce, toti care vor sa demonstreze teoria sufletului nemuritor, evita sa ia in considerare si parte cu "zilele lui Noe"?
Si daca erau in zilele lui Noe, ce daca? Erau morti, erau duhuri, intelegeau.. Doar opt s-au mantuit pentru ca 8 au fost fost ascultatori si 8 au fost botezati, in urma ascultarii lor. Dar de binevestit, nu a binevestit doar la 8 duhuri. Si chiar daca le-a propovaduit numai celor 8 duhuri care erau botezate, noi nu suntem botezati? Ba da.

P.S.: Nu vreti sa intelegeti ca prin moarte definitiva se pierde totul din om. Am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dumnezeu moare vreodata? Ma cutremur numai cand aud numele lui Nietsche...
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 20:44:07
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Exact.Ecclesiastul se raporteaza la lumea si la viata aceasta... Cand spune ca cel mort nu mai stie nimic si parte de rasplata nu mai are, el se refera la cel mort in raport cu lumea aceasta si la existenta sa pamanteasca...
"Cã nu este întru moarte cel ce Te pomeneste pe Tine."(Psalmul 6:5)

"Oare, mortilor vei face minuni? Sau cei morii se vor scula si Te vor lãuda pe Tine?"(Psalmul 87:11)

Versete, ca cele de mai sus, tot despre relatia stricta a mortului cu lumea vorbesc? Eu vad ca mortii (pana la inviere) nu mai au nici un fel de relatie cu Dumnezeu. "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii" - spunea Domnul Iisus Hristos cand vorbea despre INVIERE(Matei 22:32).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Semnele mortii Ionut27 Generalitati 9 14.10.2013 18:34:53
Anuntul mortii Ioan-Victor Generalitati 16 26.09.2010 07:24:20
Inaintea mortii mara2008 Generalitati 9 25.08.2008 12:23:15
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14