Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2010, 19:37:33
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Ape de sus si de jos? Adica sa desparta apele de suprafata de cele de subteran. Pai si asta se aplica. Drept este ca a despartit toate apele, si pe orizontala si pe verticala.

Nu ai inteles ce am vrut sa spun, dar nu-i bai.

"Taria", adica CERUL, desparte apele de sus de cele de jos. Deasupra cerului sunt ape, sub cer sunt ape. Daca nici acum n-ai priceput, iar nu-i bai. Pace in suflet sa ai! Si mai bine asteptam sa raspunda teologii.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 21:40:45
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
Deasupra cerului sunt ape...
Adica vaporii de apa din norii datatori de ploaie?

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:01:22
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Exclamation teologii

Teologii ce spun?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2010, 01:20:37
Scotianul
Guest

Arrow Pt Forfota>am cautat in Septuaginta si uite ce am gasit

Am in fata Septuaginta,vol I>Geneza,Exodul,Leviticul,Numerii,Deuteronomul.Est e editia coordonata de Cristian Badilita> http://www.librarie.net/carti/17577/...i-Deuteronomul La pag.52 se da urmatoarea explicatie in subsol(voi da citat pt ca cei pasionati sa stie unde sa verifice in continuare)>pct 1,7.

,,Exista doua interpretari patristice ale despartirii apelor.Prima este fizica(apele de sus si apele de jos)si se intalneste la Teofil al Antiohiei II,13, Vasile cel Mare,Theodoret din Cyrus.A doua este alegorica:apele de sus reprezinta puterile spirituale (ingerii)iar apele de jos puterile malefice ( Origen: C.Cels V,44; Hom.Luc. XXIII, 7)

Ref la ,,tarie" se spune(la pct 1,6 in acelasi loc>pag.52)> ,,Problema interpretilor este sa inteleaga intre ,,cerul" din Geneza 1:1 si ,,taria" din Geneza 1:6.Dupa Philon si Origen primul este incorporal si al doilea corporal.Dupa Grigore al Nyssei taria este limita lumii sensibile (Hex 72B)"

*Cred ca in cazul interpretarii ,,fizice"(apele de sus de apele de jos)este vorba de separarea „apele” atmosferice de ,,apele" terestre.Lucrarea lui Dumnezeu a implicat ,in acesta interpretare,creerea de diviziuni și distincții.Nota>acest ultim paragraf nu este patristic.De aceea am pus semnul(*).Nu retin unde am citit asta dar am zis ca suna cel putin logic dpdv al impartirii ,,fizice".

CristiArg:Sper ca aceste date sa fi fost utile.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.

Last edited by Scotianul; 19.06.2010 at 01:48:50.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O mare nelamurire.. Zeytin Nunta 4 01.12.2012 13:32:20
am o mare nelamurire stefan florin Generalitati 8 21.09.2011 15:47:27
Mare nelamurire redandrei90 Generalitati 11 08.01.2011 15:50:58
Am o nelamurire mare!! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 14 28.12.2010 00:29:46
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 23:35:45