Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2010, 21:25:48
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nicolae Velimirovici:
A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna,intelepciunea cu prostia,binele si raul,dreptatea si silnicia,dobitocia si omenia,nevinovatia si desfranarea,pe Dumnezeu si pe mamona:ci am adus sabie ca sa tai si sa le despart,ca sa nu se amestece.
Cu ce sa le tai si sa le desparti,Doamne? Cu sabia adevarului.Ori cu sabia cuvantului lui Dumnezeu,ceea ce este totuna:fiindca adevarul este cuvantul lui Dumnezeu,si cuvantul lui Dumnezeu este adevarul.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 23:27:56
Scotianul
Guest

Implicit Cred ca este o interpretare logica

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nicolae Velimirovici:
A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna,intelepciunea cu prostia,binele si raul,dreptatea si silnicia,dobitocia si omenia,nevinovatia si desfranarea,pe Dumnezeu si pe mamona:ci am adus sabie ca sa tai si sa le despart,ca sa nu se amestece.
Cu ce sa le tai si sa le desparti,Doamne? Cu sabia adevarului.Ori cu sabia cuvantului lui Dumnezeu,ceea ce este totuna:fiindca adevarul este cuvantul lui Dumnezeu,si cuvantul lui Dumnezeu este adevarul.
Clara si concisa explicatie.O singura intrebare(deloc retorica)>de ce se foloseste termenul de ,,mamona"?Multam anticipat pt eventuala clarificare.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 23:32:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
de ce se foloseste termenul de ,,mamona"?Multam anticipat pt eventuala clarificare.
Mamonae înseamnă bogăție. Este substantiv pluralia tantum, adică se folosește numai la plural (spunem mamonae și nu mamona). Prin urmare, "nu poți sluji și lui Dumnezeu și mamonei" înseamnă: "nu poți sluji și lui Dumnezeu și bogăției".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 23:34:34
Scotianul
Guest

Implicit Sincer...nu stiam

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mamonae înseamnă bogăție. Este substantiv pluralia tantum, adică se folosește numai la plural (spunem mamonae și nu mamona). Prin urmare, "nu poți sluji și lui Dumnezeu și mamonei" înseamnă: "nu poți sluji și lui Dumnezeu și bogăției".
Credeam ca inseamna cu totul si cu totul altceva.Eram foarte departe de sensul corect.Va multumesc frumos pentru ajutor.Cel de Sus sa fie alaturi de dvs
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 22:31:00
A venit dracu!!! geo.nektarios Generalitati 54 21.04.2009 22:10:21
Un nou venit o problema in plus! cezar73gl Calugarul 13 02.12.2008 16:07:11
pace voua vozglas Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 28.05.2007 20:02:23
un ajutor bine venit danhd Stiri, actualitati, anunturi 2 04.10.2006 14:44:06