![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Ploua infernal,
si noi ne iubeam prin mansarde. Prin cerul ferestrei, oval, norii curgeau in luna lui Marte. Peretii odaii erau nelinistiti, sub desene in creta. Sufletele noastre dansau nevazute-ntr-o lume concreta. O sa te ploua pe aripi, spuneai, ploua cu globuri pe glob si prin vreme. Nu-i nimic, iti spuneam, Lorelei, mie-mi ploua zborul, cu pene. Si ma-naltam. Si nu mai stiam unde-mi lasasem in lume odaia. Tu ma strigai din urma: raspunde-mi, raspunde-mi, cine-s mai frumosi: oamenii?... ploaia?... Ploua infernal, ploaie de tot nebuneasca, si noi ne iubeam prin mansarde. N-as mai fi vrut sa se sfarseasca niciodata-acea luna-a lui Marte." (Nichita Stanescu) ____________________________ ,,Azi noapte Iisus mi-a intrat în celula. O, ce trist si ce-nalt parea Crist ! Luna venea dupa El , în celula si-L facea mai inalt si mai trist . Mainile Lui pareau crini pe morminte , ochii adanci ca niste paduri . Luna-L batea cu argint pe vestminte argintandu-I pe maini vechi sparturi . Uimit am sarit de sub patura sura : - De unde vii, Doamne, din ce veac ? Iisus a dus lin un deget la gura si mi-a facut semn ca sa tac. S-a asezat langa mine pe rogojina : - Pune-mi pe rani mana ta ! Pe glezne-avea urme de cui si rugina parca purtase lanturi candva. Oftand si-a intins truditele oase pe rogojina mea cu libarci . Luna lumina , dar zabrelele groase lungeau pe zapada Lui , vargi . Parea celula munte , parea capatzana si misunau paduchi si guzgani . Am simtit cum îmi cade capul pe mana si-am adormit o mie de ani ... Când m-am desteptat din afunda genuna , miroseau paiele a trandafiri . Eram în celula si era luna , numai Iisus nu era nicairi ... Am intins bratele, nimeni, tacere. Am intrebat zidul : nici un raspuns ! Doar razele reci, ascutite-n unghere , cu sulita lor m-au strapuns ... Unde esti, Doamne ? Am urlat la zabrele . Din luna venea fum de catui ... M-am pipait ... si pe mainile mele, am gasit urmele cuielor Lui." (Radu Gyr) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|