Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2010, 14:29:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Eu insa va spun voua ca Ilie a si venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au facut cu el cate-au vrut; tot asa va patimi si Fiul Omului de la ei.

In acest verset este aratat clar numele lui Ilie si IISUS vorbeste de Ilie pentru ca ii pronunta numele si nu de Ioan .

Atunci cum ar fi putut acei oameni sa ii faca lui Ilie ce au vrut ei cind Ilie nu era in trup ci Ioan ?

Aici e vorba de patimirea in trup pentru ca IISUS spune ca la fel va patimi si EL de la aceeasi oameni care au facut ce au vrut cu Ilie.
E o exprimare metaforica. Tu cand citesti " Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea" intelegi ca l-au pus pe Petru in temelie si peste el caramizile?

Tehnic vorbind, acela nu era Ilie, ci Ioan. Asa scria in actul lui de nastere, asa il strigau parintii, acesta este numele poruncit de Dumnezeu. Ilie este un nume pamantesc valabil pentru un om de la nastere pana la moarte. Dincolo ,omului credincios i se va da un nume nou, cum spune Apocalipsa, iar numele celor rai sunt uitate. Pentru pruncul Ioan DUMNEZEU a poruncit numele "Ioan". Putea sa-i spuna Ilie, dar nu, El a vrut sa se cheme Ioan.

Ioan a suferit, Iisus a suferit, ucenicii sufera. Asta nu inseamna ca vreunul din ei e reincarnat.

E o regula de baza in studierea Scripturilor, anume sa nu scoatem o doctrina dintr-un verset. Daca tii atat de mult la aceasta interpretare a ta, cum ramane cu celelalte locuri in Biblie unde ni se spune ca dupa moarte omul merge in locuinta mortilor, sau ca moare o singura data?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote