Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 19:35:21
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Continua propozitia daca tot te dai sectantul luminat la minte:
"singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni este Hristos" si mijlocitori intre oameni si Hristos sunt sfintii si Maica Domnului.

Nu-i chiar asa de greu de inteles.
Continuarea propozitiei este ceea ce scrie in Scriptura (nu adaugirile tale). Iar Sfantul Apostol nu a scris absolut nimic despre Maica Domnului (in nici una din epistolele sale).

Te-am rugat sa vii cu un singur verset din epistolele Sfintilor Apostoli, in care se spune ceva despre Maica Domnului. Este asa greu? Nu are nimeni nevoie de adaugirile tale. Te crezi mai plin de Duh decat Sfintii Apostoli, de-ti permiti sa-i completezi?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 19:37:58
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit vasinec65

La urma urmei ce te deranjeaza asa mult faptul ca ortodocsii O cinstesc pe Maica Domnului?!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 19:48:11
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
La urma urmei ce te deranjeaza asa mult faptul ca ortodocsii O cinstesc pe Maica Domnului?!
Cinstiti-o (asa cum stiti). Dar, de ce trebuie sa-i acuzi pe altii, in mod mincinos, ca nu asculta invataturile Sfintilor Apostoli si nu o cinstesc pe Maica Domnului. Sfintii Apostoli nu au dat nici o invatatura referitoare la Maica Domnului. Aceasta cinstire (in modul in care se practica in ortodoxie) este o inventie nebiblica.

In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). Si, ascultam de ceea ce ne-a invatat Maica Domnului: sa ascultati orice va va spune EL.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 10:10:01
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). [/b].
O mica diferenta.
Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 10:31:03
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
O mica diferenta.
Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu.
De n-ar fi primit Fecioara Maria planul lui Dumnezeu cu ea, poate Domnul Iisus nici nu S-ar mai fi născut ! Și apoi spune Domnul "Cine nu o cinstește pe Maica Mea, pe Mine nu mă cinstește !" Și cine poate spune că împărăteasa după ce a născut pe împărat nu mai este împărăteasă și nu este vrednică de cinste??! Apoi dacă Solomon împăratul a spus mamei sale că-i va dărui tot ce îi va cere, oare nu cu mult mai presus va cinsti Împăratul lumii pe Maica Sa făcând-o mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii?!

Maica Domnului este mijlocitoare pentru noi este chiar Maica noastră căci pe Cruce fiind Mântuitorul a încredințat-o în grija lui Ioan spunând :"Iată mama ta!" astfel devenind mama și ocrotitoare oamenillor ! Pentru rugăciunile Fecioarei Maria Își potolește mânia Domnul cea cu dreptate împotriva noastră ! Nimeni din cei ce alergă la Maica Domnului cu credință și nădejde nu iese rușinat !

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, Bucură-te ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este Rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre !
Vechi 07.06.2010, 11:55:27
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul
De n-ar fi primit Fecioara Maria planul lui Dumnezeu cu ea, poate Domnul Iisus nici nu S-ar mai fi născut !
Planul lui Dumnezeu nu tine seama de om, dc nu era Maria sigur era o alta fecioara care ar fi dus la indeplinire planul. Sa afirmi ca nu ar mai fi venit Hristos e aberant. Asta a fost stabilit inainte de intemeierea lumii si nu a fost o decizie dependenta de om.

Citat:
Și apoi spune Domnul "Cine nu o cinstește pe Maica Mea, pe Mine nu mă cinstește !"
Hristos nu a spus asta nicaieri. El mereu s-a relationat la Tatal Lui si a zis ca "cine nu ma primeste pe mine nu-l primeste pe Tatal care m-a trimis".
Asta nu inseamna ca Sf Maria nu trebuie cinstita, dar inchinarea e a lui Dumnezeu.

Citat:
Maica Domnului este mijlocitoare pentru noi este chiar Maica noastră căci pe Cruce fiind Mântuitorul a încredințat-o în grija lui Ioan spunând :"Iată mama ta!" astfel devenind mama și ocrotitoare oamenillor !
Domnul Iisus a lasat-o in grija lui Ioan , in cultura evreiasca copii erau datori sa poarte de grija parintilor lor. Iar prin aceea afirmatie Domnul Iisus a incredintat-o lui Ioan.

Citat:
Pentru rugăciunile Fecioarei Maria Își potolește mânia Domnul cea cu dreptate împotriva noastră ! Nimeni din cei ce alergă la Maica Domnului cu credință și nădejde nu iese rușinat !
Dumnezeu isi potoleste mania fata de noi prin jertfa lui Hristos. Prin jertfa Lui ne-am impacat cu Dumnezeu:
"Și toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos și Care ne-a dat nouă slujirea împăcării.
Pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși, nesocotindu-le greșelile lor și punând în noi cuvântul împăcării. "
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 12:04:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, nu doar de un simplu om. Cel ce ia firea omneasca din ea este Fiul lui Dumnezeu. E de inteles de ce teologia protestanta nu poate sa-i aduca o cinstire, caci ei sustin ca prin caderea in pacat natura umana a fost distrusa, ea nu mai poate fi indumnezeita. A afirma ca ea poate fi cinstita, ar insemna sa afirmi ca si alte persoane unite cu Hristos se pot bucura de cinstire. Ori acest lucru pentru gandirea protestanta este imposibil de acceptat.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 14:10:00
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Planul lui Dumnezeu nu tine seama de om, dc nu era Maria sigur era o alta fecioara care ar fi dus la indeplinire planul. Sa afirmi ca nu ar mai fi venit Hristos e aberant. Asta a fost stabilit inainte de intemeierea lumii si nu a fost o decizie dependenta de om.
În primul rând Dumnezeu nu foțează pe nimeni.. Fecioara Maria a fost liberă să aleagă... și a ales "Fie mie după cuvântul tău !" Dar putea foarte bine și să refuze ! Este adevărat noi nu știm judecățile lui Dumnezeu de aceea am și afirmat că: "poate nici nu S-ar fi născut "

Citat:
Domnul Iisus a lasat-o in grija lui Ioan , in cultura evreiasca copii erau datori sa poarte de grija parintilor lor. Iar prin aceea afirmatie Domnul Iisus a incredintat-o lui Ioan.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
Prin asta încredințând pe om în grija Maicii Domnului.

Citat:
Dumnezeu isi potoleste mania fata de noi prin jertfa lui Hristos. Prin jertfa Lui ne-am impacat cu Dumnezeu: "Și toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos și Care ne-a dat nouă slujirea împăcării. Pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși, nesocotindu-le greșelile lor și punând în noi cuvântul împăcării. "
Așa este prin jertfa Lui ne-am împăcat cu Dumnezeu dar asta nu înseamnă că din acel moment omul este liber să facă de capul lui că este împăcat cu Dumnezeu și Dumnezeu nu mai are voie să se mânie cu dreptate să nu cumva să se supere omul ! Să fim serioși !

În fine mesajul era același la amândoi dacă am observat bine: că Maica Domnului este mijlocitoare, grabnic ajutătoare și mântuitoare prin rugăciunile ei ! Asta este esența... în rest nu facem decât să ne scoatem ochii cu "litera" din orgoliu și mândrie, lucru care ne face să nu ne deosebim cu nimic de sectari, atei, eretici etc.
Vechi 11.07.2010, 19:54:58
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
Cinstiti-o (asa cum stiti). Dar, de ce trebuie sa-i acuzi pe altii, in mod mincinos, ca nu asculta invataturile Sfintilor Apostoli si nu o cinstesc pe Maica Domnului. Sfintii Apostoli nu au dat nici o invatatura referitoare la Maica Domnului. Aceasta cinstire (in modul in care se practica in ortodoxie) este o inventie nebiblica.

In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). Si, ascultam de ceea ce ne-a invatat Maica Domnului: sa ascultati orice va va spune EL.

Sfânta Evanghelie după Ioan, Cap. II:
"3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.
5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune.
6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus."

Iertare, domnia voastră, Iisus Hristos Mântuitorul nostru este un Răzgândilă?
Doar a spus foarte clar că "n-a venit ceasul Meu". Apoi, "Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune." Pe ce era sigură Maica Domnului că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, va transforma apa în vin? Pentru că, imediat după ce ea a spus cuvintele acelea, s-a întâmplat și minunea: "6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre. 7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus."
Ori există ceva neredat de Sfântul Ioan (un gest, o privire ori rugăminte din partea Maicii Domnului), ori inima lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, s-a înmuiat în fața dorinței Maicii Sale, un lucru este cert Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, a săvârșit minunea de la Cana Galileii pentru că MAICA SA A VRUT! Ceea ce denotă, domnia voastră, că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, răspunde rugăciunilor Maicii Sale. Sau vreți să spuneți că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, este aidoma lui Traian Băsescu un Răzgândescu? Oricum ar fi, este cert că s-a răzgândit (vedeți textul evanghelic de mai sus). Și de ce? Pentru că a avut un motiv puternic: DORINȚA MAICII SALE.
De aceea, ar trebui să ne rugăm și noi Maicii Domnului Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ierte și să roage pe Fiului ei să se răzgândească să ne dea focului iadului. Nu de alta, dar păcătoși suntem cu toții, păcătuim în fiecare zi. Inclusiv, atunci când stăm pe aceste site-uri să ne etalăm "știința", mai mult sau mai puțin îndoielnică, în loc să ne dedicăm acest timp rugăciunii.
Și tot din acest motiv, cu mult respect și umilință supremă, spun și eu:

"Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe Tine Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru, ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim!" Amin.

A propos, aceasta este învățătura Sfântului apostol Ioan!
Și păstrați-vă cumpătul, lupi în piei de oi, nu faceți mincinoși pe nimeni! Calm down!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 20:34:55
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Oameni buni!
Și eu am avut primite niște cărți ale penticostalilor (cineva mi le-a dat că avea impresia că sunt ortodoxe). Am aflat mai apoi că sunt de natură penticostală și am preferat să le las la ușa unei case de rugăciune a cultului penticostal (alături de mesajul "dați-le unui creștin care are nevoie de ele"). Dacă persoana care le-a găsit va încerca să facă prozelitism prin ele, va fi păcatul lui. Le-am lăsat cu intenția de a fi date unui penticostal care nu și le-ar permite. De ars sau aruncat la gunoi, NU SUNT DE ACORD, deoarece apare acolo scris ceva despre Dumnezeu (după Sfânta Scriptură). Adevărul este că nici mie nu mi-ar conveni ca vreun non-ortodox să arunce la gunoi sau să ardă o carte ortodoxă, vreo cruce sau vreo icoană. Chestiile cu arderea sau aruncarea la gunoi a cărților religioase (indiferent de cult) bat înspre extremism religios și nu înspre dragostea față de aproapele. Părerea mea este că putem trăi toți creștinii în pace, fără însă a face uz de prozelitism. Prin natura serviciului meu intru în contact cu oameni având confesiuni diferite. Îi tratez și îi respect pe toți la fel. Unii au aruncat mreje prozelitice asupra mea, dar le-am spus frumos că prefer să-mi păstrez confesiunea și ei au înțeles. Dacă ascultam muzică religioasă ortodoxă, nu ieșea nici unul afară din biroul meu. Mai mult, odată fiind în mașina unui penticostal, mergând undeva în interes de serviciu, el ascultând muzică religioasă penticostală, tercând prin dreptul unei biserici, mi-am făcut semnul sfintei cruci, iar penticostalul văzând aceasta a oprit muzica, deși i-am spus apoi că nu mă deranjează (mult mai bine sună decât manelele). Recunosc faptul că sunt un păcătos și jumătate, dar nu vreau să incit la "divergențe" interconfesionale. Avem cu toții loc aici, pe pământul lăsat de bunul Dumnezeu pentru a trăi în pace!
Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul!!!
Dumnezeu să ne ajute!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20