![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
"Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ! Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam" Iesirea 20:4,5 Icoana este o asemanare a lucrurilor care sunt in cer si i se aduce inchinare. Citat:
"căci ce S-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt.... Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa. Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. " Deci spune ca Iosif si Maria nu s-au cunoscut inainte de casatorie . Asta inseamna la tine necinstire? Wake up...de fapt e trraducere fidela... Citat:
Citat:
Citat:
Deci care e problema? De unde e moda asta de a considera ca ce stii tu e bun fara sa verifici macar? Esti atat de sigur pe tine de parca Biblia ar fi fost scrisa direct in romana...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Si din ce an este acest canon original ebraic?
|
|
|
|||
|
|||
|
Canonul ebraic are mai multe carti scrise fiecare la timpul ei . Moise le-a scris la timpul lui, David la timpul lui...si tot asa pana s-a format canonul. Apoi au fost adaugate Scripturile grecesti crestine [NT]. Hristos si apostolii erau evrei, Biblia originala vine de la evrei. VT a fost scris in ebraica iar NT in greaca Koine, limba de mare circulatie la acea data in Imperiul roman, cum e astazi engleza.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am mai luat carti de la ei cateodata. Mi-e mila de ei ca ii trimite obligatoriu sa vesteasca regatul lui Iehova...orice ar insemna asta pentru ei...
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
adica in cartile penticostale nu se gaseste nici un comentariu? si la ei in carti erau citate din Biblie. ai pastra carti de la ei sau nu, cu riscul sa le citeasca rude si copiii tai? da sau nu? sau brusc ai devenit la fel de habotnica si de partinitoare atunci cand vine vb de casa ta si ce faci cu ea?
Last edited by podolski_2; 02.06.2010 at 19:54:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Copiii mei stiu sa deosebeasca adevarul de minciuna chiar daca citesc cartile altora. Eventual le spun sa nu citeasca sau daca citesc sa ma intrebe ce e bine si ce nu, si ma asculta. Revistele le pot da celui mic sa se uite pe poze. Am in biblioteca un calendar de la martori, il tin pentru imaginile din Israel. Nu am de ce sa-mi fie frica. Am Biblia ortodoxa pe calculator si carti adventiste in Biblioteca. Ce-mi fac cartile? desigur, mai sunt si reviste si brosurele neinteresante pe care le arunc, impreuna cu revistele penticostale...nu din habotnicie ci pentru ca nu mai am loc sa le tin si nu le mai citeste nimeni...Stii tu, curatenia...
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pana si numele lui parca e simbolic: Cornilescu -> Coarne -> Drac
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica NT a fost adaugat la canonul ebraic? Tu citesti ce scrii? Sau sti ce scrii? |
|
|
||||
|
||||
|
Da as arde-o sau as rupe-o.
Si Sf. Spiridon in Sinoadele Ecumenice v-a numit venind de la diavoli si rataciti pe calea mantuirii ca ati alterat Cuvantul lui Dumnezeu si Adevarul Sau. Aceleasi sinoade Ecumenice pt care voi tineti duminica, dar se pare ca pe acelea le vor omite pastorii vostri, ca nu cumva sa-si incrimineze ratacirea si neascultarea si sa nu se destepte cineva mai mult decat trebuie. Dar exista o plata a neascutarii, iar aceia este aceiasi ca si pt fiul neascultarii diavolul. Orice madular care se va rupe de Biserica va muri. Un Domn, o credinta, un botez. Decat o iubire ca a fariseilor, tacand la minciuna de dragul pacii, mai bine o nebunie "rea" si "vrajitoreasca" cum erau numiti Sf. Mucenicii, fara frica de parerea oamenilor.
|
|||
|
|||
|
Citat:
dar tot nu mi-ai raspuns pe topicul celalalt cum sta treaba cu limba in care a fost scris VT. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 02:34:51 |
| Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 18:37:10 |
| Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 09:39:51 |
| CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 02:00:06 |
| Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 19:59:20 |
|
|