Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2010, 20:17:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Bine, si ce ne recomanzi tu sa facem dupa Sfanta Impartasanie? Ce nu avem voie sa facem? Ce avem voie?
Ce scrie la rugaciunile dupa impartasanie
Dupa impartasanie sa multumim Domnului ca ne-a sfintit. Si sa incercam sa fim constienti ca Dumneze s-a unit cu noi.
Si sa incercam sa nu facem pacate..

Altceva, ce ar trebui sa facem, dupa tine?
Sigur, sa fim atenti sa nu fi ramas vreo farmitura pe afara mi se pare un lucru de bun simt. In rest, nu vad ce am mai putea face, fizic vorbind.
Vechi 28.05.2010, 20:29:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Stii ceva Anca? Din mesajele tale se poate foarte des extrage urmatoarea strategie: il iei pe cineva de sus, il ironizezi, folosesti expresii ca 'facem' nu stiu ce rau, vrand de faprt sa spui 'TU faci', si pe urma cand persoana se ofuscheaza, ii zici ca nu are dragostesi rabrade. Nu mi se pare prea cinstit!
(Iar cand cineva iti atrage atentia zici ca o ia personal..)
Din principiu nu ironizez. Asta este specialitatea ta, draga mea, nu uita!
Tie ti-ar placea sa ti se scrie asa, dupa ce dai raspuns cuiva care intreaba? Vezi cumva o nota de politete in ce a scris sophia?!? Eu nu.
Si nu iau pe nimeni pe sus.
Poate nu ai aflat ca se poate folosi pluralul in cazul in care, cel care scrie se include si pe sine.
Si intr-adevar, in majoritatea cazurilor vorbim la general despre o situatie, nu discutam un caz particular. Sunt insa si cazuri, in care exprimarea sau tonul lasa de dorit. Uitea-te ce am scris eu si ce raspuns am primit. Astept putina obiectivitate de la tine, Fani, daca se poate. Daca nu...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 20:30:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ce scrie la rugaciunile dupa impartasanie
Dupa impartasanie sa multumim Domnului ca ne-a sfintit. Si sa incercam sa fim constienti ca Dumneze s-a unit cu noi.
Si sa incercam sa nu facem pacate..

Altceva, ce ar trebui sa facem, dupa tine?
Sigur, sa fim atenti sa nu fi ramas vreo farmitura pe afara mi se pare un lucru de bun simt. In rest, nu vad ce am mai putea face, fizic vorbind.
Eu fac ce am invatat de la duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 20:36:46
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Eu fac ce am invatat de la duhovnic.

Adica? Sunt doar curioasa.
Vechi 28.05.2010, 20:47:38
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Talking Of, dragi femei, de ce va necajiti intr-atat???

Ar trebui sa aruncam vina pe Dumnezeu ca femeia este „necurata”! Atunci degeaba spunem ca Dumnezeu „a facut bune FOARTE” lucrurile inca de la Creatie! Sau minte Sf.Scriptura?

In conceptia iudaica, femeia a fost numita spurcata in perioada lunara! Iudeii se fereau de sange... deci femeia in perioada lunara este „necurata”! Dar NU spune Dumnezeu evreilor sa se „fereasca” de femeie „in perioada”! Conceptia asta a dainuit printre „neamuri”... deoarece evreii increstinati din diaspora nu au renuntat la acest concept... Asa s-a raspandit pana azi!

Dar SF.ATANASIE ALEXANDRINUL (cel de la care avem dogma definitiva a Sfintei Treimit - Persoanele Sf.Treimi sunt „de-o-fiinta”! de la Sinodul I Ecumenic, din 325) vine in apararea femeii:
„Toate făpturile lui Dumnezeu sunt bune și curate; fiindcă Cuvântul lui Dumnezeu n-a făcut nimic netrebnic și necurat; că după cum zice Apostolul, „ai lui Hristos bună mireasmă suntem între cei ce se mântuiesc” (II Corinteni 2,15). Dar fiindcă săgețile diavolului sunt diferite și de multe feluri, și pe cei mai curați la minte se nevoiește a-i tulbura, și oprește pe frați de la străduințele obișnuite, semănând pe ascuns în ei gânduri necurate și spurcate, vino, ca pe scurt să alungăm amăgirile diavolului, prin harul Mântuitorului nostru și să întărim mintea celor mai simpli. "Toate sunt curate celor curați, iar celor necurați și conștiința și toate le sunt spurcate" (Tit 1, 15). Dar mă minunez de vicleșugul diavolului, căci fiind el stricăciune și pieire, stârnește gânduri la aparență curate; iar ceea ce se face este mai curând cursă ori ispitire, căci precum am zis mai înainte, pentru ca să rețină pe cei străduitori de la zelul obișnuit și mântuitor și pentru ca să se pară că a învins în această privință, întrebuințează astfel de momeli, care nu aduc nici un folos pentru viață, ci provoacă întrebări și flecării, care trebuiesc înlăturate. Căci, spune-mi mie, iubite și prea cucernice, ce păcat, sau necurăție, are o scurgere firească? Aceasta ar fi tot așa ca și cum cineva ar voi să aducă învinuire pentru secreția ce se elimină prin nări, și pentru scuipatul ce se elimină prin gură; dar avem să spunem încă mai multe și despre curgerile din pântece, care sunt necesare celui viu pentru viață. Și apoi dacă credem că omul este făptura mâinilor lui Dumnezeu, după dumnezeieștile Scripturi, cum se putea face din puterea curată un lucru spurcat? "Dacă suntem neam al lui Dumnezeu, după Faptele dumnezeiești ale Apostolilor (17, 28-29), apoi nimic necurat nu avem în noi"; fiindcă numai atunci ne spurcăm, când făptuim păcatul cel prea puturos. Iar când se întâmplă vreo scurgere firească involuntară, atunci necesitatea firei, precum am spus, pe lângă celelalte o suferim și pe aceasta. Însă fiindcă cei ce vreau să grăiască împotriva celor ce se numesc drepte, sau mai bine zis, celor făcute de Dumnezeu, se referă și la cuvântul evanghelic, după care "nu cele ce intră spurcă pe om, ci cele care ies", trebuie să se mustre și această nesocotință a lor, că nu o voi numi întrebare. Fiindcă înainte de toate, nefiind întăriți, în neștiința lor, vatămă Scripturile”.

Sper ca Sfantul Atanasie sa va linisteasca si sa va INTAREASCA! Sa tinem ce este bine, sa stam bine sa stam cu frica sa luam aminte!

NU FIREA ZIDITA DE DUMNEZEU SPURCA, CI PACATUL!
Deci daca „in perioada” fiind femeia, NU se atinge de cele sfinte si nu merge la Biserica, atunci cand judeca sau cleveteste, sau se cearta cu sotul si vorbeste urat sau injura, sau se fereste de a naste prunci prin dierite metode, este „curata? are voie sa sarute icoanele si aprinda candela si ia anafora?
ESTE ABSURDITATE!!! si cum spune mai sus Sf.Atanasie, este gresit sa credem lucrul mainilor lui Dumnezeu (femeia) spurcata, daca EL INSUSI asa a zidit-o!

Este oprita femeia numai de la Sf.Euharistie, fiind vorba de SANGE! In rest, azi are diferte metode de protectie si comfort, incat sa nu „cada” in Biserica vreo „picatura”!
Mitropolitul Laurentiu, profesor de Liturgica, ne spunea la curs, ca in perioada femeia este cea mai curata! ca si dupa nastere, cele 40 zile fiind puse femeii sa nu intre in Biserica, nu pt necuratie ci pe REFACERE, ea fiind foarte slabita si are nevoie de odihna, Biserica ingrijindu-se de sanatatea ei, iar barbatul ar trebui sa o ajute mai mult ca oricand in aceste zile!

Ar trebui sa ne curatim simtirile si mai ales mintea de tot ce ne desparte de Dumnezeu si de invatatura CORECTA si PURA a Ortodoxiei! Altfel, pastrand aceste concepte iudaice, straine de puritatea invataturii lui Hristos, „patam” ADEVARATA puritate Orotodoxa, care nu mai tine de neam sau popor, ci numai de suflet!

EU SUNT PENTRU CA FEMEIA SA INTRE IN BISERICA LA SF.LITURGHIE LINISTITA, SA SARUTE SF.ICOANE, SA IA ANAFORA, SA SE MIRUIASCA, SA APRINDA CANDELA, dar sa NU SE IMPARTASEASCA IN PERIOADA!!!

SA NU SE FEREASCA DE CELE SFINTE, ca sa nu fie BUCURIA DRACILOR! NU stiti cat se bucura dracii ca femeia este considerata „spurcata” si NU se mai atinge de cele sfinte, asa cum spune si Sf.Atanasie, inseland foarte fin dracii pe oameni incat sa creada omul ceva curat ca fiind necurat! Caci „spurcaciunea pacattului” nu o opreste pe femeie de cele sfinte, ci numai INTELEPCIUNEA ZIDIRII LUI DUMNEZEU ASEZATA IN FIREA FEMEII, neinteleasa pana azi!

O, nebunie a lumii... lumineaza-te cu Harul lui Dumnezeu si vezi intelepciunea lui Dumnezeu pusa cu RANDUIALA de El in firea femeii, ca ce a facut El, cu intelepciune le-a facut, asa cum spune la Psalmul 103: cat de minunate sunt lucrurile Tale, Doamne, TOATE CU INTELEPCIUNE LE_AI FACUT!” caci cu femeia nu a facut „exceptie” facand-o spuracata... E mare greseala sa credem asa!

Dumnezeu sa ne miluiasca cu Harul Sau si sa ne lumineze ca sa vedem lucrurile asa precum sunt, nu cum ni se par noua, oamenilor limitati prin zidire...

Last edited by geo.nektarios; 28.05.2010 at 20:52:43.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 22:23:33
Miha-anca
Guest

Implicit

geo.nektarios: "Dumnezeu sa ne miluiasca cu Harul Sau si sa ne lumineze ca sa vedem lucrurile asa precum sunt, nu cum ni se par noua, oamenilor limitati prin zidire"
Amin!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 22:24:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adica? Sunt doar curioasa.
Curiozitatea nu este o virtute. Iar ce imi spune mie duhovnicul, e doar pentru mine.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 23:12:13
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
Curiozitatea nu este o virtute. Iar ce imi spune mie duhovnicul, e doar pentru mine.
Iata un raspuns crestinesc...
Crezi ca ce-ti spune duhovnicul sa faci dupa ce-ai luat Sfanta Impartasanie e de "unica folosinta", adica te poti intrebuinta doar dumneata de sfatul sau?
In opinia dumitale forumul asta ar trebui sa fie in felul urmator: eu vin si citez 2 pagini din Sfintii Parinti, dumneata vii apoi si faci la fel, zicem la final un "Doamne ajuta" si iata ca ne-am folosit cu totii!

Nu spune nimeni sa insiram aici ce spovedim duhovnicului insa ii putem sfatui cu blandete si intelegere pe cei care au nevoie de sustinere in credinta.

Nu suntem toti pe piscurile credintei, multi ne luptam inca prin hatisurile de la baza muntelui, haideti sa aratam adevarata dragoste pentru aproapele, fie el la nevoie sau nu!

Doamne ajuta!
Vechi 28.05.2010, 23:19:12
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Anca - mai intai ca m-am straduit si ti-am raspuns, desi de o vreme cam evit. Am zis sa fac un pas spre pace. Si pe urma am glumit si eu putin. Nu te mai infuria.

@Geo - bravo pentru gandire si multumim pentru lamuriri.
Vechi 28.05.2010, 23:27:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Anca - mai intai ca m-am straduit si ti-am raspuns, desi de o vreme cam evit. Am zis sa fac un pas spre pace. Si pe urma am glumit si eu putin. Nu te mai infuria.

@Geo - bravo pentru gandire si multumim pentru lamuriri.
sophia, eu nu ma infurii pe nimeni, iar glume de acest gen nu le savurez. Poate ar fi bine sa nu iti mai raspund la intrebari, dar ma gandesc, ca poate foloseste cuiva cu adevarat interesat sa afle. Poti de aceea sa faci abstractie.
Tate cele bune.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
Femeia PetruD Morala Crestina 72 19.11.2013 13:22:16
Femeia Cananeanca CristianVladut Generalitati 1 12.03.2011 23:01:39
Preotul și femeia dorinastoica14 Preotia (Hirotonia) 64 13.02.2010 17:22:39
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15