Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 20:18:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Si mai tragic, sa fie cinstit printre cei drepti.
Dar ce, e cinstit chiar?

Poate de Mihnea....dar in rest nu prea cred!
Vechi 27.05.2010, 20:43:31
Scotianul
Guest

Talking Domnu Dragomir...

Eu inteleg ca in fanatismul dvs nu vreti sa vedeti nimic da sunteti lejer comic daca doriti sa il aduc pe Lombardi personal.Iata inca un link.Mai am.
http://www.telegraph.co.uk/news/worl...e-Vatican.html
Sa inteleg ca toata presa minte si dvs aveti dreptate?Dragut.Nice try.

Sunt convins ca ,,infectul" de Torquemada va fi sanctificat.Prima minune ar putea fi ca cineva sa ii gaseasca cenusa.Nu l-am prajit eu>nota bene.Daca aveti nevoie apelati la MI6.Daca asta ajunge sfant eu sunt viitorul papa de la Roma.Serios.O sa auziti de la mine>Urbi et orbi.
PS>inca o sursa despre cat de infect a fost.
http://www.1911encyclopedia.org/Thomas_Torquemada
Enciclopediile sunt bune?Da pt dumneata nu este suficient nu?Pariez 100 pound.Daca castig le donez Papei afectat de criza economica.

Pai cam il bagati in aceiasi oala.Si in cazul lui Ceasca nu cred ca stiti exact cine si cat a platit.Ia verificati un pic da vedeti ca nu sunt aspecte religioase.O sa aveti o surpriza.Daca nu va descurcati va ajut eu.Dalai Lama nu ne-a ars pe rug iar Putin nu ne-a declarat eretici.Sorry da papa e la coada listei from where i stand.Oricum vizita este in discutie.Nu as fi sigur ca se va realiza asa ca ne vom scuti reciproc de placerea unei revederi.

Eu va intreb public,direct si cu majuscule un singur lucru pt ca vad ca evitati.

PE CE ANUME DIN INVATATURA LUI HRISTOS S-A BAZAT INCHIZITIA ?

Daca nu argumentati eu va suspectez ca ati fi eretici.Sa speram ca nu va fi cazul.Astept raspunsul cu interes>un link,un citat,poza unui document,o parere a cuiva de la Vatican..orice.Take your time.
Vechi 27.05.2010, 21:19:58
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar ce, e cinstit chiar?

Poate de Mihnea....dar in rest nu prea cred!
De D-nul Mihnea sigur, ca a spus:" cu drepții să-l pomenească Dumnezeu", nu stiu ce cred si altii. Tragic, nu? Criminal la loc de cinste, printre cei drepti... Oare cei ucisi pe nedrept, in chinuri, nu striga la Dumnezeu?
Vechi 27.05.2010, 23:40:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
De D-nul Mihnea sigur, ca a spus:" cu drepții să-l pomenească Dumnezeu", nu stiu ce cred si altii. Tragic, nu? Criminal la loc de cinste, printre cei drepti... Oare cei ucisi pe nedrept, in chinuri, nu striga la Dumnezeu?
Foarte tragic, nu asa...ma intreb daca Ioana D' Arc a atacat Biserica Catolica, sau in fine cum au ajuns dumnealor sa ucida un om ( si nevinovat), prin voia lui Dumnezeu, si analizand cu mare atentie dovezile?

Eu tot nu inteleg ce efecte benefice a avut Inchizitia, cand de fapt au fost monstuoase, si atat...consecintele unei fapte urate, pot fi numai negative, si asa au si fost!
Vechi 28.05.2010, 09:24:43
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
Fara a mai pune la socoteala faptul ca marturiile se obtineau prin tortura! Asadar cat de credibile sunt. Psihologic ajungi in punctul de a prefera sa te arda pe rug cateva minunte decat sa te tortureze zilnic cateva saptamani sau luni.
Cum este reinterpretata istoria. Asa a fost si cu cruciadele. Erau macelarite niste fiinte umane, creatii ale lui Dumnezeu, iar in Europa biserica se bucura. Cruciatii erau descrisi ca niste eroi placuti lui Dumnezeu. Erau pusi la mare cinste, iar ei nu erau decat niste macelari si violatori de femei ,,pagane" (sic!).

Biserica catolica are mainile patate de sange NEVINOVAT, iar asa-zisele scuze ale ei nu au nicio valoare, sunt egale cu 0. Raul nu va putea fi indreptat, sangele nu va putea fi curatat.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican