![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ilie: "Cu râvnă am râvnit pentru Domnul Dumnezeul Savaot, că au părăsit fiii lui Israel legământul Tău, au dărâmat jertfelnicele Tale și pe proorocii Tăi i-au ucis cu sabia; numai eu singur am rămas, dar caută să ia și sufletul meu. (..)"
Domnul: "Eu însă mi-am oprit dintre Israeliți șapte mii de bărbați; genunchii tuturor acestora nu s-au plecat înaintea lui Baal și buzele tuturor acestora nu l-au sărutat!" (III Regi 19, 14, 18) In acea vreme si Sfantul Ilie se credea singur slujitor al Domnului, insa Domnul i'a zis cam ca El mai are inca vreo 7.000 de barbati dreptcredinciosi ascunsi. Sa nu indraznim a zice "cam unul din cinci" mai sunt "preoti cu har". Are grija Domnul de cei alesi ai Lui, spre a fi preoti. |
|
|
||||
|
||||
|
Ideea este ca efectiv nu exista preot fara har, daca nu are har inseamna ca nu e preot...adica nu i s-a facut taina hirotoniei.
Ceea ce spui tu e adevarat dar nu are legatura cu harul ci cu vocatia...din pacate sunt si preoti care au har prin hirotonie dar nu au vocatie, si astia sunt cei mai multi...dar asta nu-i problema noastra ca nu dam noi socoteala pt ei saracii....noi dam socoteala pt saracii de noi. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca toti cei hirotoniti au har si ar fi bine sa ne cercetam pe noi si nu pe preoti, ei vor da seama in fata lui Dumnezeu, ca si noi, pentru gresalele lor. M-am saturat sa aud cum toata lumea ii judeca pe preoti de parca ei n-ar fi tot oameni, supusi greselii. Ar trebui sa ne vedem barna din ochiul nostru...
| har, preoti |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Preoti de tara sau preoti de oras? | paulac | Preotul | 38 | 26.06.2013 11:55:03 |
| preoti | rentea | Preotul | 5 | 01.04.2013 12:52:24 |
| O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 02.04.2011 00:38:40 |
| romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 11:02:13 |
| fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 22:07:42 |
|
|