![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Este important sa avem grija de batranii nostri atat cat ii avem, iar cand acestia pleaca dintre noi sa le purtam de randuiala cu o constiinta dreapta- copiii nostri vad, iau exemplu si vom primi dupa cum am dat sau ne-am implicat. Mai mult, cine da, lui isi da...si apoi avem obiceiul sa spunem-"Face mama."Dar ti-ai pus intrebarea ce -ai facut pentru tine, daca va fi sa pleci devreme din aceasta lume? Eu am vazut ca o astfel de implicare aduce mult bine familiei...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
da de pomana cine are constiinta,iar ca de exemplu cum e la mine in familie tata a fost betiv si pt asta din cei 7 frati nu da nimeni de pomana ci numai mama ,care de fapt ea a tras greul cu el si tot ea e singura,ceilanti fratii isi vad de copiii lor de familiile lor si atat.....as vrea sa le deschid ochi si sa i fac sa inteleaga ca asa cum a fost e tatal nostru si trebuie respectat dar nu stiu cum sa i fac sa dea si ei ceva de pomana pentru el???
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
ce frumos zis........bine ar fii daca ar gandi si ai mei asa......dar probabil trebuie sa le creasca copiii mari pentru a intelege.....timpul...
|
|
|
||||
|
||||
|
Toți din neam au această datorie de a-i pomeni pe cei plecați la Domnul, nejudecând,mai ales pe cei adormiți . Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei adormiți . Amin !
_________________ Bine spus cristiboss ,si corect ,dar cati din neam o si fac.De cele mai multe ori uita sau gasesc scuze ca nu stiu cum sa faca o coliva sau tot ce trebuie la un parastas uitand ca nimeni nu s-a nascut invatat si toata viata invatam,totu sa dorim sa invatam,sa avem vointa de a face,cerand ajutor.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce trist ar fi ca dupa ce murim sa nu isi aminteasca nimeni de noi ca si cum nu am fi existat vreodata pe pamant! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Sigur că este trist sa nu-si aminteasca nimeni, dar este si tragic! Exemplul personal ajuta mult.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mosii de toamna - Pomenirea mortilor | lenuta67 | Intrebari utilizatori | 11 | 01.11.2012 23:07:28 |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| +pomenirea mortilor+ | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 5 | 04.04.2010 22:52:04 |
| Pomenirea mortilor - Mosii de iarna | toadercarmen | Intrebari utilizatori | 8 | 08.02.2010 23:45:53 |
| 1noiembrie-pomenirea mortilor | mara2008 | Generalitati | 0 | 29.10.2008 19:25:56 |
|
|