![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu stiu daca se potriveste cu ceea ce spui tu aici, dar azi am fost martora la o scena care m-a uimit. La curs, profesoara i-a dat unui baiat sa ii tina geanta in care avea laptopul. O colega i-a zis ceva de genul: ai grija cu geanta, sa nu se sparga laptopul, ca o patesti! Si profesoara i-a spus foarte senin: "Daca vrea Dumnezeu sa se sparga laptopul, sa se sparga! Si mie mi s-ar putea intampla!" Daca ne-am incredinta mereu in mainile lui Dumnezeu, ce bine ar fi! Dar noi cracnim la fiecare atingere...
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ceea ce vreau eu sa spun este ca depinde foarte mult de oglinda prin care privesti. Dar exact asta fac si eu, ii judec si ii critic pe altii si pe mine nu ma vad.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau poate ca are credinta aia nezdruncinata de care spuneai tu si nu cracneste la nici o atingere. Totusi pun pariu ca daca i se spargea laptopul, facea 13-14 cu Andrei Gheorghe |
|
|
|||
|
|||
|
Si eu as fi facut la fel. Sa stii ca pana si sfintii se mai enervau.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu neg ca profesoara de care a povestit glyckys nu ar fi putut sa puna in practica ceea ce a spus. Dar e foarte adevarat si ceea ce presupune zoridezi, anume ca de la teorie la practica e cale lunga. Si eu in urma cu aproape 20 de ani cand am inceput sa merg la biserica credeam tot ce mi se spunea, le vedeam pe toate bune si frumoase. Iar pe parcurs am devenit mai retinuta in aprecieri de genul: ,,cutare e foaaaarte credinciosŽŽŽ, sau : ,,vai ce necredincios e X sau YŽŽ. E foarte usor sa mimezi credinta, gen persoane care merg des la biserica si toata ziua sunt in gura cu citate din Biblie sau parintele Cleopa, Argatu s.a.....dar cand vine vorba sa renunte la un bun material pt. a face o fapta buna sau sa puna mana pe o matura pt a face curat in biserica ...credinta se reduca numai la vorbe.
Pe de alta parte , am avut surpriza ca pesroane pe care le credeam mai putin credincioase sa acioneze corect in situatia potrivita. Revenind la intrebarea cu laptopul, m-as bucura din tot sufletul ca profesoara sa fie in stare sa reactioneze asa cum a zis. Dar cum laptopul a scapat teafar, nu vom sti niciodata.Dar cel putin ca intentie, gandul ei a fost bun. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu ma intreb: daca noi nu ne credem unii pe altii, atunci cum reusim sa credem in Dumnezeu? Calyo, e posibil sa fie cum zici tu, ca incepatorii au mai multa ravna si vad lucrurile mult mai frumoase decat sunt de fapt, si ca, dupa un timp, ai alta perceptie asupra lucrurilor inconjuratoare. Prima mea impresie a fost: atunci vreau sa fiu asa mereu, sa vad numai lucruri frumoase! Dar apoi mi-am spus: probabil ca atunci voi avea si alta perceptie asupra pacatelor mele, criterii mai aspre in judecata mea si, implicit, a celorlalti. Deci nu se modifica perceptia, ci se inaspresc criteriile dupa careare loc perceptia. Interesant. Pana atunci, toate vin spre folosul nostru, la vremea cuvenita.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Asta asa este. Si la tine se aplica din moment ce-mi faci observatie (judecata)
Last edited by zoridezi; 19.05.2010 at 11:09:54. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| INCEP SA-MI PIERD CREDINTA... | LEXA | Vrajitoria | 28 | 13.02.2025 13:37:17 |
| Pustnici, asceti, cu daruri deosebite | sunsray | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 02.06.2013 18:24:47 |
| Încet, dar sigur: musulmanii încep să-i cinstească pe Sfinți | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.05.2012 01:55:01 |
| Incep inscrierile la Seminarele Teologice Ortodoxe | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 10.06.2010 23:03:54 |
| Nu inteleg | alinnasser2010 | Generalitati | 71 | 26.05.2010 23:07:25 |
|
|