Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2010, 22:47:29
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Iaca-ta ca uitasi, vor merge si conationali de ai mei, ca si ei sunt romani, si isi iubesc patria care mi-i hraneste !
Maria-luisa stii sa gatesti ?

Last edited by eodor nastasa; 17.05.2010 at 22:51:00.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 22:59:35
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Spre exemplificare, pentru Gabriella, iaca-ta cam asa mis, io, la vremea cu pricina:
Vechi 17.05.2010, 23:02:26
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Iaca-ta ca uitasi, vor merge si conationali de ai mei, ca si ei sunt romani, si isi iubesc patria care mi-i hraneste !
Maria-luisa stii sa gatesti ?
sper sa nu otravesc pe nimeni...:D
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 23:07:54
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

O dedicatie pentru domnii de la budapesta:
http://www.youtube.com/watch?v=xU9sJUc873E
Vechi 17.05.2010, 23:26:29
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Da, mai cunosc un domn din Targu Frumos( si nu numai) care are acelasi spirit.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 18:13:31
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

fratii nostri moldoveni si olteni au o artitudine putin cam...distractiva ! Dar e treba lor, eu nu as vrea sa avem nevoie de ei,si sa vedem atunci cate parale fac !
Nu uitati ca jocul in poltica mondiala il fac mereu marile puteri, De aceea Ungaria nu va actiona, decat atunci cand Soarta Transilvaniei va fi decisa la alte curti din Europa !
Singura pavaza impotriva revizionismului este SUA !
Aceasta unica putere mondiala,pacificatoare, garanta a status-qvo-ului,ea singura protejeaza pacea in lume,ferind natiunile mici de bunul plac al celor mari ( vezi cazul georgiei...!) Daca ea va cadea candva...vor aparea nori negri pe cerul europei !
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 20:51:41
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit cam asa

desi o natiune mica, rastransa prin forta evenimentelor istorice la arealul geografic actual,Ungaria spera ca intr-o zi sa redevina "Mare",iar durerea cea mai mare a ungurilor este faptul ca au "pierdut" Transilvania(considerata de ei unfel de leagan etnic si spiritual ).
si totusi, Transilvania nu le-a apartinut de facto si de jure decat in urma incheierii dualismului austro-ungar din anul 1867,cand austra, slabita, in urma revolutiilor de la 1848,a acceptat acest compromis,lasand frau liber administratiei maghiare in Transilvania.
Al doilea moment cand au avut controlul efectiv,sunt anii 1940-1944.
singura preocupare perpetuua a lor si nelinistitoare in toate aceste perioade, a fost una singura: aceea de a-i transforam pe romani in ...unguri !
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 14:50:35
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Despre extremisti, vorba unui vecin de-al meu: "nu trebuie sa traiasca si d-astia?".

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 01:43:31
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Cred ca problema este depasita.Revizionismul maghiar va exista intot-deauna la fel ca si reactia noastra , dar mai putin unita.Transilvania va ramane a noastra asta doar daca nu se inmultesc maghiarii peste masura.:).Mie nu mi s-au parut atat de extremisti ma refer la maghiarii de rand .Candva un maghiar mi-a spus ca atat timp cat va exista Vadim Tudor si Funar vor fi si alde Marko Belo si laslo Tokes.Cred ca avea perfecta dreptate.Poate ar fi mai bine sa ne gandim la chestii mai lumesti decat sa ni se aprinda sentimentul nationalist care zace in sufletul nostru de Dac.Momentan sunt mai primejdiosi proprii conducatori:).Dumnezeu sa ne ajute.Iar despre Cadrilater ,(spunea cineva mai sus ca ar fi pamant romanesc)..Ma cam indoiesc de asta.Din cate am inteles a fost luat de statul roman in urma unui razboi balcanic.Un fel de prada de razboi..
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 02:08:16
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Cred ca problema este depasita.Revizionismul maghiar va exista intot-deauna la fel ca si reactia noastra , dar mai putin unita.Transilvania va ramane a noastra asta doar daca nu se inmultesc maghiarii peste masura.:).Mie nu mi s-au parut atat de extremisti ma refer la maghiarii de rand .Candva un maghiar mi-a spus ca atat timp cat va exista Vadim Tudor si Funar vor fi si alde Marko Belo si laslo Tokes.Cred ca avea perfecta dreptate.Poate ar fi mai bine sa ne gandim la chestii mai lumesti decat sa ni se aprinda sentimentul nationalist care zace in sufletul nostru de Dac.Momentan sunt mai primejdiosi proprii conducatori:).Dumnezeu sa ne ajute.Iar despre Cadrilater ,(spunea cineva mai sus ca ar fi pamant romanesc)..Ma cam indoiesc de asta.Din cate am inteles a fost luat de statul roman in urma unui razboi balcanic.Un fel de prada de razboi..
Ca si Basarabia, Bucovina N, Herta, Banat S, si chiar Transilvania...prazi de razboi...scriu unii, in urma razboaielor duse de "imperialistii" romani, hrapareti...nemilosi, si cu sete de asuprire a vecinilor, care sunt ingeri pasnici, tulburati de "barbari" de romani, care mai sunt si venetici pe deasupra, s-au pripasit si ei prin partile locului...veniti din pustiile asiei...