Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2010, 14:08:25
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Eu sunt agresiv, un om care nu considera moral genocidul , instigarea la tortura, crima, viol , homofobie, etc.

Nu ma dau mare, nu sunt justitiar. Sunt doar un om NORMAL LA CAP ! E oare atat de greu ? Se pare ca pentru tine da. Daca ma mai superi o sa ma rog la Dumnezeu sa vina ursii sa te manance deci ai grija. Nu o mai da cu Iisus ca nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat.
Raspunde-mi la intrebarea asta macar : Daca Dumnezeu imi zice mie sa-ti iau copilul si sa-i sparg capul de stanci tu ce ai zice? Sau daca Dumnezeu mi-ar zice sa-ti omor rudele pentru ca nu sunt credinciosi ce ai zice ? Gandeste-te ca Dumnezeu a poruncit toate astea unor oameni ! Acum nu mai porunceste nimic pentru ca sta ascuns printre nori.

Numele meu este Aurel.
Ok, Aurel.
Daca te referi la ce zice in Psalm, ca fericit barbatul care va lua pe cei mici ai Babilonului si va cu ei de piatra, textul nu se refera la COPII DE CARNE ci la GANDURI, pentru ca Babilonul este un simbol al tuturor ereziilor si pacatelor. Copiii acestor erezii si pacate, care trebuie starpite de mici inainte de a creste si a rodi, sunt GANDURILE.

Lui Dumnezeu, Care a facut lumea si pe toti oamenii din ea NU ii place cand oamenii sunt necredinciosi si nu Il recunosc pe el ca Facatorul lor. Eu cred ca Dumnezeu are dreptul sa aiba pretentii din punctul asta de vedere. Adica El ne face, El ne da vreme buna, recolte, apa la buna vreme, roadele pamantului si eu zic ia valea bre de-aici, aici imi inventez eu un idol si ma inchin lui ca e dreptul meu si libertatea mea. Pai nu merit fix iadul inca din viata aceasta si pe urma pe vesnicie?

Din cate am priceput eu din VT, Dumnezeu a folosit neamurile pagane pentru a-l bate pe Israel, si daca citesti profetii o sa vezi ca pana la urma cea mai mare suparare a lui Dumnezeu era cand poporul Lui ales curvea cu idolii altor neamuri. De-asta ii punea ca dupa ce cucereau un tinut sa treaca prin sabie locuitorii, tocmai ca sa nu AJUNGA SA DESFRANEZE SPIRITUAL CU ZEITATILE DE-ACOLO CA IDOLII NEAMURILOR SUNT DEMONI. Ii ferea de practici pagane (ce mai la deal si la vale, ii ferea de satanism). Una e sa iti moara trupul, cu asta toti suntem datori, alta e sa iti omori sufletul inchinandu-te la toate bazaconiile si sa te duci fix in iad din cauza acestui fapt.

Neamurile astea pagane care erau uneori folosite pentru a pedepsi Isaraelul, neavand Dumnezeu bineinteles ca incepeau sa se impauneze si sa fie aroganti crezand ca, cu de la sine putere au biruit Israelul. Si Dumnezeu le calca pe urma mandria in picioare.

Parerea mea e ca Dumnezeu a facut tot ce a facut in VT pentru ca poporul lui trebuia sa ramana CURAT DPDV DUHOVNICESC, sa ramana sa creada in ADEVAR, erau singurii de pe planeta la ora aceea care aveau parte de Dumnezeul Cel Adevarat. Orice schita de a se inchina unor idoli si de a adopta purtarile paganilor (jertfe idolilor, orgii etc) era aspru pedepsita, adica ei vindeau Adevarul pe nimic. Pai nu meritau bataie in cazul asta? Si mereu cand se pocaiau si se intorceau la El, Dumnezeu ii cruta. Tote profetiile arata si bunatatile pe care El le da celor care se pocaiesc si cred in El.

Si are toata legatura cu Iisus, ca Hristos a zis cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe Tatal, si Dumnezeu zicea, cum scrie isaia pe undeva, ca Lui i se vor intampla toate patimile, adica Lui, Lui Dumnezeu, nu altuia.

Si nu stiu ce faceau evreii cand luau sclavele acelea dar nu cred ca faceau orgii cu ele, sigur nu le sodomizau/gomoreau/torturau si altele de acelasi fel, pentru ca astea erau pacate, scrie in VT si cum sa se poarte cu sclavii.

Last edited by Jane Says; 17.05.2010 at 14:11:43.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12